TravelTalk - White GlobeRejse inspiration

Skiferie i Livigno, når skiferien forenes med italiensk livsstil

Scroll

Skiferie i Livigno går rent ind hos danskerne

Skiferie i Livigno står på manges ønskeseddel.  Hvorfor er stedet blevet så populært hos os danskere de sidste 20-30 år?
Livigno i de italienske alper er ikke større, højere eller har flere lifter end andre top ski destinationer, men det er det sted rigtig mange danske skiløbere vender tilbage til år efter år. Faktisk også de, der  løber sorte pister og pukler helt uden problemer. Off-piste udfordringer er det også nok af. Tag en tur på bagsiden af Mottolino (et af to bjerge og liftsystemer), hvor du har det hele næsten for dig selv inklusive en lift tilbage fra en fantastisk off piste rute, og så er der heliture for dem, der tør, kan og betaler. Livigno blev i 2018 kåret til Alpernes 3. bedste snowpark og nummer 1 i Italien. Den slags skal man altid tage med et gran salt, men stedet har sin egen uforlignelige charme og  et perfekt skiløb fra oktober til ind i april-maj med meget høj snesikkerhed.
Eller kommer folk bare for at drikke lækker italiensk vin og bombardino (Brandy og Æggelikør, så er vi igang) og købe modetøj, elektronik, skiudstyr toldfrit og spise italiensk skinke, der  nærmest er opfundet her ? Faktisk “claimer” Livigno Bressaolaen, som er fremragende. Men det er de de  grunde. der driver folk tilbage år efter år? Tror vi ikke, kun det er. Der er mere til stedets attraktion. Once Livigno, always Livigno.

Du føler dig hjemme hurtigt på din skiferie i Livigno, du har to skiområder i selve Livigno på begge sider af dalen i 1800 meters højde med hver deres muligheder og udfordringer og også på begge sider af dalen masser af gode hoteller. Du kan gå fra det ene til det andet område på ca. 10 minutter eller tage en skibus, der kører i penduldrift. Du har børne skibakker så det basker, men du har også afterskiing og et byliv, der er maks. hyggeligt. Og så er der nærmest ingen ventetid ved lifterne! Kort sagt det her er stedet, hvor mange danske skiferie gæster kommer fast og føler sig hjemme år efter år.

Livigno Carossello siden

Livigno Carossello siden

Da Livigno kom til Danmark

Danski skal have æren for at opdage Livigno for små 40 år siden, og har været der lige siden nu sammen med Nortlander og Slopetrotters m. fl., og det er ikke uden grund! Der er de bedste begynder- og børneforhold i Livigno for alle. På Carossello siden er der bogstavelig talt km af nemme pister og skiundervisning. Pisterne ligger helt nede ved byen. Du kan holde en pause, fåe en kop kaffe, slikke sol og så træne videre 5 minutter efter. Samtidigt har let øvede skiløbere et meget fint terræn med brede, velpræparerede pister, som nærmest ligner et stort område uden begrænsninger: du kan løbe over det hele, ingen snævre pister og masse andre skiløbere bag, der står på tværs bag næste snævre sving. Fuldt udsyn og skift gear! Du skal regne med lidt sværere nedfarter det sidste stykke fra mellemstationen på Carosello-siden. Øvede og meget øvede har gode muligheder for rigtig god teknisk træning. Faktisk også helt nede ved centrum af byen, hvor du med korte effektive lifter til lidt skov eller pukler får masse træning i benene på kort tid.

Vi tager lige en pause og ser hvordan Antonio kommer gennem terrænnet i god stil!

Ser ret dejligt ud ikke? Som en Alfa Romeo GT i 6 gear på en italiensk bjergvej, ikke så meget gas, men jeg kunne godt, hvis jeg ville 🙂

Rigtig stejle pister som i Avoriaz og pukler som i Obergurgl findes ikke så meget, undtagen lige under lifterne på Carossello siden (lidt ukendt, men prøv!) , og der er også sorte pister på Mottolino siden, lange, fysisk krævende forløb, ikke for svære, men du kan løbe dig træt der, eller bare blive bedre til lidt sværere terræn. Du kan i øvrigt nemt trække ind på en rød piste, hvis lårmusklerne syrer lidt til.

Og så er der alt det off-piste, du kan drømme om. Her skal du være en øvet skiløber med styr på off-piste. Ikke lege med helbreddet her. Endda er der en ny lift, der udelukkende samler folk op igen fra off-piste nedfarten på Mottolino siden. Så glem de gamle fordomme, Livigno har det hele.

December 2018; Sneen er faldet!

4 dicembre 2018 ..S.Bibiana ci ha visto giusto ???

4 dicembre 2018 .. ( 2 dicembre 2018 S.Bibiana ) ci ha visto giusto ???Enzo Bevilacqua

Geplaatst door Livigno is magic op Dinsdag 4 december 2018

Vildt nok skiløb på din skiferie i Livigno er en klar mulighed

Det kan godt være, at der ikke er så mange stejle pister og pukler i Livigno – men der er stadig rigtige udfordringer for de erfarne skiløbere.  ellers tag en guide i to timer og bed om “udfordringer”; så taler vi sammen igen 🙂 Er du til ekstrem skiløb, kan Livigno, som et af de få steder steder i Europa, tilbyde heliskiing. Helikopteren sætter dig af på toppen af bjerget. Så er der sådan set kun en vej ned! Tør du kaste dig ud i det, er du garanteret en oplevelse for livet!

Livigno Italy, snow covered mountains with Helicopter. Italian, alps

Livigno Italy, snow covered mountains with Helicopter. Italian, alps

Freeriders har også fede muligheder  på en skiferie i Livigno

Mange tror, at Livigno udelukkende handler om utroligt brede og velpræparerede pister. Det er også signatur varen. Men er du til fart og freeride, så er Livigno også noget for dig! Skiområdet er blevet kåret til “Best Freeride Location 2014” ved Freeride Awards 2014. Byen var også vært for European Freeride Festival 2015. Så kom frit frem, hvis du er til seriøs freeriding 🙂

Se lige den snowpark på Mottolino siden

Livigno har også sin egen snowpark på Mottolino siden af dalen med bokse, rails og hop. Livigno kan være stolt af at have en af de største og mest eftertragtede snowparker i hele Italien. Her kan du øve dig på de svære hop. Er du nybegynder, er der også et hop, hvor du lander på en stor oppustelig pude. Det er bare den sikre måde at træne din teknik på igen og igen.

Livigno Snowboard jump

Livigno Snowboard jump

Pistekort til Livigno og ny kæmpelift på Carosello siden.

Skiferie i Livigno, piste-kort til Mottolino og Carosello områderne

Der har aldrig rigtigt været lange liftkøer i Livigno. En af årsagerne til, at vi begyndte at vælge en skiferie i Livigno fremfor andre steder, men de seneste år har frembragt et meget velfungerende liftsystem, der sørger for, at alle kommer hurtigt rundt i terrænet. Faktisk er liftkøer et sjældent syn i Livigno, blandt andet, fordi de i Livigno løbende investerer i deres liftsystem på den italienske måde: der kan gå et par år eller 10, men så kommer det også. Det er i den grad sket nu. Lifterne får et klart 12 tal!

Den ny gondol lift Carosello til 3000 meter på 10 minuter.

I 2017/18 opgraderede Livigno blandt andet med to nye gondoler i forlængelse af hinanden, som går fra dalen til toppen af den del af skiområdet, der hedder Carosello 3000. Det var så også tiltrængt. Vi der er kommet der i mange år har siddet i  de gamle gondoler i timevis. A cold bumpy ride! Nu tager det godt 10 minutter og kapaciteten i de supermoderne gondollifter  10 personer i hver gondol, så det går mere end dobbelt så stærkt som tidligere med den gamle lift, der blve bygget i 1985 og rummede 6 personer, og nu er revet ned. Tak for lang og tro tjeneste.
Og tak til Livigno, kæmpe fremskridt!

Snesikre Livigno tager vi for givet

Livigno ligger i 1.816 meters højde, og skisæsonen er lang her – ofte med masser af sne og minusgrader men tør luft. Byen ligger i bunden af en dal og op ad bjergene til begge sider forgrener pisterne sig til 2.800 meters højde. Herfra kan du vælge mellem mange forskellige nedfarter til byen. Det gælder i øvrigt også om sommeren, hvor bjergene bruges nsten lige så meget til mountain biking, bjergvandring og hiking, men sæsonen er kort.

Børnevenligt er måske en af de 3 ting, der bedste karakteriserer Ligvigno

Der er et væld af dejlige pister til børn, begyndere og let øvede skiløbere. Faktisk har vi her det skiområde i Italien, som  “opfinderen af Livigno”, Danski synes er mest børnevenlige. Her er alt du har brug for på en familie skiferie.  Striber af børne. og begynderlifter direkte fra byen. Desuden tilbyder Danski dansk skiskole i Livigno. Der er også flere andre muligheder. Lettere bliver det altså ikke!

Livigno Angelse & Demons, kendt restaurant

Angels & Demons, kendt restaurant

Lækker mad og toldfri shopping trækker heller ikke fra

Livignos “længste off-piste” er i øvrigt den mere end 1 kilometer lange hovedgade.  Her kan du efter en god skidag vælge mellem mange lækre restauranter og hyggelige barer og en til flere fremragende vinbarer og et utal af shops. Til dig der vil mere end et glas rødvin, kan Livigno mønstre et par gode diskoteker og barer med gang i den. Livigno er toldfrit område efter en gammel aftale på grund af den dengang isolerede placering højt i Alperne, og der er rig mulighed for at handle enhver form for elektronik, ure smykker, kvalitets skisportsudstyr, tøj med mere til attraktive priser. Du finder mere end 100 butikker, som ikke har noget med skiløb at gøre, så husk Dankortet.

Fordi der er så meget andet at opleve og nyde, så er det også en af de bedste destinationer at tage til, hvis en eller flere i selskabet ikke skal stå så meget på ski eller slet ikke skal på ski – de kommer ikke til at kede sig.

Book direkte her til Livigno, Sestriere, Sauze d’Oulze, Bad Gastein og mange andre.

Kører du selv på skiferie til Livigno, så har vi lidt vigtig rejseinfo

Det er ikke sådan lige at komme til Livigno i Italien. Du skal igennem Tyskland, Østrig, Schweiz og måske med biltog gennem en tunnel. Men vi er mange der har gjort det, og der er lige et par gode råd her til bilturen.
Du kan med fordel tage biltoget den sidste strækning. Hvis du kommer fra Schweiz er det den eneste mulighed. Hvis du vil køre hele vejen skal du igennem Munt La Schera tunellen. Tidspunkterne for hvornår gæster må køre ind og ud af byen igennem tunellen bliver styret med hård hånd hver lørdag i hele skisæsonen. Det foregår således:

Tunnel åbningstider når du skal IND i Livigno
Tunnellen er lukket lørdage i hele skisæsonen fra klokken 06:00 – 10:00, når du skal ind i byen. Her er så til gengæld åbent for gæster der skal hjem, som de vil have ud af byen først! Det betyder, at du skal sørge for at ankomme enten meget tidligt eller efter klokken 10:00.

Tunnel åbningstider når du skal HJEM
Tunnellen er ÅBEN lørdage i hele skisæsonen fra kl. 06:00 – 10:00 og igen efter kl. 18:00 for gæster der skal hjem fra byen. Der spærres af ved den nordligste rundkørsel fra kl. 09:00. Vær opmærksom på at de lukker tunnellen efter klokken 10:00 og indtil klokken 18:00.

Indtil kl. 06:00 og efter 18:00 reguleres trafikken med lyssignal.

Husk selv at tjekke tunnellens åbningstider, vi tager forbehold for fejl og ændringer efter vind og vejr i ovenstående.

Vi ses da i Livigno, Ciao !

Book direkte her til Livigno, Sestriere, Sauze d’Oulze, Bad Gastein og mange andre.

Den officielle hjemmeside

Mere skiløb i Italien. Vidste du at Canazei har verdens største skiområde?

Verdens største skiområde ligger også i Italien, nemlig i Val di Fassa. Læs om Canazei midt  i det herlige skiområde.

Canazei med verdens største skiområde, Super Dolomiti

Sestriere

Sestriere

Cervinia

Cervinia, skiferie i Italien. Kender du dette familievenlige skisted ?

Ischgl

Sidste skiferie nyt fra Ischgl i Østrig

St. Anton

Arlberg – verdens femte største sammenhængende skiområde

Sauze d´Oulz

Sauze d’Oulx, et charmerende skisted i Piemonte

 

Kort oversigt

Book din rejse her

Du kan købe dine rejser her på Traveltalk. Både til sol og sne. Se vort kæmpe udvalg af skirejser direkte her på Traveltalk i samarbejde med førende danske skirejse bureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters, se mere end 100,000 rejsekombinationer. Løbende flere rejsemål på vej

Book direkte her til Livigno, Tignes, Canazei, Cervinia, Sestriere, Sauze d’Oulze, Bad Gastein, Ischgl og mange andre.

Se seneste tilbud og priser, mere end 100.000 rejsekombinationer.

Rejs med Nortlander, Danski og Slopetrotter.

Val Thorens
La Rosière
Tignes
Livigno
Canazei
Alpe d Huez

NEWS TRAVELTALK

Luxor
Hurghada
Sharm el Sheikh
Singapore Airlines

Populære rejsemål