Skiferie i Livigno, Italiens mest charmerende skiområde?

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Skiferie i Livigno fra a-z.

Skiferie i Livigno fra a-z  betyder vi dækker skiområdets kvalitet, bylivet med dets voksende tilbud fra morgen til after skiing, prisniveau i byen, som er voksende men stadigt lavt, hvor du kan bo, links til skirejsepriser fra Danmark til meget mere. Kort sagt den ret komplette intro til Livigno. Og den vokser hele tiden.
Livigno står på mange skiferie rejsendes ønskeseddel.  Hvorfor er stedet blevet så populært hos os danskere de sidste 20-30 år? Det er da så også en sjat år, og vi danskere holder ved. Der er flere grunde.

Danskerne erobrer Livigno i uge 7

Livigno i de italienske alper er ikke større eller har flere lifter end andre top ski destinationer, men det er stadig det sted rigtig mange danske skiløbere vender tilbage til år efter år. Der kommer ca. 4500 danskere til Livigno i uge 7, den største af skiferie ugerne for danskere. Det er 1/3 af alle besøgende i Livigno den uge! Faktisk kommer skihajerne også. De, der  løber sorte pister og pukler og har de pengepungen i orden heli skiing, for det er en myte du ikke kan finde udfordrende skiløb i Livigno. Jeg har selv løbet med nogle af Danmarks bedste skiløbere, der elsker Livigno. Og siger folk til en lokal skiguide, det er ikke svært nok, så får de en off-pistetur og nogle pukler, så er forventningerne derefter ligesom afstemte, og en myte punkteret.

Er Livigno for nemt som skiområde?

Så det er en myte punkteret: Livigno er faktisk for totale begyndere med en hel dal fuld af nemme pister,  til olympiske mestre og alt indimellem. Italienerne vil gerne se gode ud på ski som i alle livets forhold, og de ved godt, de skandinavere, de lever af,  maks. står på ski 2-3 uger om året, så pisterne er ofte brede og fejlfrit præparede, men de lokale, der er gode på ski,  søger også udfordringer, og de har stået på ski, siden de var 3.  Vi har alle set den hale af små utroligt dygtige skiløbere på 4-5 år efter en skilærer, når vi er sydpå. De vil ikke bare løbe grønt og blåt. Find en skiguide, og hvis du vil udfordres, så tag to timer for en af dit livs største skioplevelser. Bla. få dit skiløb op i fart og få e god rytme, så er alt nemmere.

Off-piste udfordringer på Mottolino

Off-piste udfordringer er der altså nok af. Tag en tur på bagsiden af Mottolino (et af to bjerge og liftsystemer), hvor du har det hele næsten for dig selv inklusive en lift tilbage fra en fantastisk off piste rute, og så er der heliture for dem, der tør, kan og betaler. Livigno blev i 2018 kåret til Alpernes 3. bedste snowpark og nummer 1 i Italien. Den slags skal man altid tage med et gran salt, men stedet har sin egen uforlignelige charme og  et perfekt skiløb fra oktober til ind i april-maj med meget høj snesikkerhed.
Eller kommer du også for at drikke lækker italiensk vin og Bombardino (den lokale Brandy og Æggelikør, så er vi igang)? Eller for at købe modetøj, elektronik, skiudstyr toldfrit og spise italiensk skinke, der  nærmest er opfundet her? Faktisk “claimer” Livigno Bressaolaen og andet afskåret pålæg, som er fremragende. Den og de andre charcuteri lækkerier og bjergoste er verdensklasse her. Men er det de  grunde, der driver folk tilbage år efter år? Tror vi ikke kun det er. Der er mere til stedets attraktion. Once Livigno, always Livigno.

Livigno får dig til at føle dig hjemme

Du føler dig hjemme hurtigt på din skiferie i Livigno. Du har to skiområder “for the price of one”  i selve Livigno. Nemlig et på begge sider af dalen i 1800 meters højde med hver deres muligheder og udfordringer, og også på begge sider af dalen er der masser af gode hoteller. Du kan gå fra det ene til det andet område på ca. 10 minutter eller tage en skibus, der kører i penduldrift på 2-3 minutter. Du har børne skibakker så det basker, men du har også fed afterskiing og et byliv, der er maks. hyggeligt. Og så er der nærmest ingen ventetid ved lifterne! Kort sagt det her også derfor stedet, hvor mange danske skiferie gæster kommer fast og føler sig hjemme år efter år.

Livigno Carossello siden

Livigno Carossello siden

Da Livigno kom til Danmark

Danski skal have æren for at opdage Livigno for små 40 år siden, og har været der lige siden nu sammen med Nortlander og Slopetrotters m. fl., og det er ikke uden grund! Der er de bedste begynder- og børneforhold i Livigno for alle. På Carossello siden er der bogstavelig talt km af nemme pister og skiundervisning. Pisterne ligger helt nede ved byen. Du kan holde en pause, fåe en kop kaffe, slikke sol og så træne videre 5 minutter efter. Samtidigt har let øvede skiløbere et meget fint terræn med brede, velpræparerede pister, som nærmest ligner et stort område uden begrænsninger: du kan løbe over det hele, ingen snævre pister og masse andre skiløbere bag, der står på tværs bag næste snævre sving. Fuldt udsyn og skift gear! Du skal regne med lidt sværere nedfarter det sidste stykke fra mellemstationen på Carosello-siden. Øvede og meget øvede har gode muligheder for rigtig god teknisk træning. Faktisk også helt nede ved centrum af byen, hvor du med korte effektive lifter til lidt skov eller pukler får masse træning i benene på kort tid.

Vi tager lige en pause og ser hvordan Antonio kommer gennem terrænnet i god stil!

Ser ret dejligt ud ikke? Som en Alfa Romeo GT i top gear på en italiensk bjergvej, ikke så meget gas, men jeg kunne godt, hvis jeg ville 🙂

Rigtig stejle pister som i Avoriaz og pukler som i Obergurgl findes ikke så meget, undtagen lige under lifterne på Carossello siden (lidt ukendt, men prøv!) , og der er også sorte pister på Mottolino siden, lange, fysisk krævende forløb, ikke for svære, men du kan løbe dig træt der, eller bare blive bedre til lidt sværere terræn. Du kan i øvrigt nemt trække ind på en rød piste, hvis lårmusklerne syrer lidt til.

Og så er der alt det off-piste, du kan drømme om. Her skal du være en øvet skiløber med styr på off-piste. Ikke lege med helbreddet her. Endda er der en ny lift, der udelukkende samler folk op igen fra off-piste nedfarten på Mottolino siden. Så glem de gamle fordomme, Livigno har det hele.

December 2019; Sneen faldt tidligt i år!

Ekstremt skiløb på din skiferie i Livigno

Det kan godt være, at der ikke er så mange stejle pister og pukler i Livigno – men der er stadig rigtige udfordringer for de erfarne skiløbere.  ellers tag en guide i to timer og bed om “udfordringer”; så taler vi sammen igen 🙂 Er du til ekstremt skiløb, kan Livigno, som et af de få steder steder i Europa, tilbyde heliskiing. Helikopteren sætter dig af på toppen af bjerget. Så er der sådan set kun en vej ned, for ham din nye italienske heli-ven er fløjet igen! Tør du kaste dig ud i det, er du garanteret en oplevelse for livet.

Livigno Italy, snow covered mountains with Helicopter. Italian, alps

Livigno Italy, på toppen af Livigno og lidt over,

Freeriders har fede muligheder på en skiferie i Livigno

Mange tror, at Livigno udelukkende handler om utroligt brede og velpræparerede pister. Det er også signatur varen. Men er du til fart og freeride, så har Livigno også noget for dig! Skiområdet er blevet kåret til “Best Freeride Location 2014” ved Freeride Awards 2014. Byen var også vært for European Freeride Festival 2015. Så kom frit frem, hvis du er til seriøs freeriding 🙂

Last minute rejser til Livigno

Se lige den snowpark på Mottolino, og nu også Carosello siden!

Livigno har også sin egen snowpark på Mottolino siden af dalen med bokse, rails og hop. Livigno kan være stolt af at have en af de største og mest eftertragtede snowparker i hele Italien. Her kan du øve dig på de svære hop. Er du nybegynder, er der også et hop, hvor du lander på en stor oppustelig pude. Det er bare den sikre måde at træne din teknik på igen og igen. Men nu har Livigno også fået en fin snowpark på Carosello siden og nogle sjove nye baner for almindelige skiløbere, du næppe har set før. Der sker noget hernede hele tiden.

Livigno Snowboard jump

Skiferie i Livigno er også  Snowboarding big time

 

Skiferie i Livigno, piste-kort til Mottolino og Carosello områderne

Pistekort til Livigno og ny presto, presto lift på Carosello siden.

Der har nu aldrig rigtigt været sådan rigtig lange liftkøer i Livigno. Det er en af årsagerne til, at mange  begyndte at vælge en skiferie i Livigno fremfor andre steder, men de seneste år har frembragt et endnu mere velfungerende liftsystem, der sørger for, at alle kommer hurtigt rundt i terrænet. Du skal i 2019/20 regne med et liftkort koster ca. 1500 kr i højsæsonen. Faktisk er liftkøer et sjældent syn i Livigno, blandt andet, fordi de i Livigno løbende investerer i deres liftsystem på den italienske måde: der kan gå et par år eller 10, men så kommer det også, når alle er enige på “ingen tid”. Det er i den grad sket nu. Lifterne får et klart 12 tal!

Den ny gondol lift Carosello går til 3000-meter på 10 minuter.

I 2017/18 opgraderede Livigno blandt andet med en ny gondol fra “bunden til toppen” med mulighed for at stå af 1/2 vejs, som går fra dalen til toppen af den del af skiområdet, der hedder Carosello 3000. Det var så også tiltrængt. Vi, der er kommet der i mange år har siddet i  de gamle gondoler i timevis. A cold bumpy ride! Nogle gange helt stille fordi vinden tog til, og man ikke turde køre, så gyngede vi lidt eller meget fra side til side. Ikke optimalt.
Nu tager det godt 10 minutter helt itl toppen af Carosello, og kapaciteten i de supermoderne gondollifter  er 6 personer i hver gondol, så alt i alt går det mere end dobbelt så stærkt som tidligere med den gamle lift, der blev bygget i 1985 og også rummede 6 personer, og nu er revet ned. Tak for lang og tro tjeneste. Og tak til Livigno, kæmpe fremskridt!

På skiferie i Livigno tager vi snesikkerhed for givet

Livigno ligger på et bjergplateau  i 1.816 meters højde, og skisæsonen er lang her – ofte med masser af sne og tit minusgrader men tør luft. Byen ligger i bunden af en dal og op ad bjergene til begge sider forgrener pisterne sig til næsten 3.000 meters højde. Herfra kan du vælge mellem mange forskellige nedfarter til byen. Det gælder i øvrigt også om sommeren, hvor bjergene bruges næsten lige så meget til mountain biking, bjergvandring og hiking, men sæsonen er kort. Du kan sagtens se sne på toppen hele året.

Livigno heigh training

Vidste du at Livigno ligger på verdens næsthøjeste bjergplateau ?

Masser af topatleter fra svømmere til cykelryttere, både landevejs cykelrytter og mountain bikers, kommer til Livigno for at højdetræne året rundt. Kun Mexico ligger højere som bjerg plateau, altså et sted hvor du har mulighed for at ikke bare bestige et bjerg, men hele området ligger i dette tilfælde over 1800 meter. Har du et fitbit ur eller bare mulighed for at tage din puls og/eller blodtryk vil du opdage at tallene sikkert ligger lidt højere end hjemme i Danmark. Hjertet skal slå lidt hurtigere for at kunne levere den samme mængde ilt til blodet.  Allerede på vej hjem falder pulsen igen. Og du kommer hjem i lidt bedre form 🙂

I årevis har topryttere fra Giro d’Italia og Tour de France trænet i Livigno. Du finder også kendte triatleter og marthon løbere.

Aquagrande er et af Europas største træningscentre og kan nemt integreres i din skiferie.

Børnevenligt er måske en af de 3 ting, der bedste karakteriserer Livigno

Der er et væld af dejlige pister til børn, begyndere og let øvede skiløbere. Faktisk har vi her det skiområde i Italien, som  “opfinderen af Livigno”, Danski synes er mest børnevenlige. Her er alt du har brug for på en familie skiferie.  Striber af børne. og begynderlifter direkte fra byen. Desuden tilbyder Danski dansk skiskole i Livigno. Der er også flere andre muligheder. Lettere bliver det altså ikke!

Livigno Angels & Demons, kendt restaurant

Skiferie i Livigno: Angels & Demons. hyggelig restaurant

Lækker mad og toldfri shopping på skiferie i Livigno

Livignos “længste off-piste” er i øvrigt den mere end 1 kilometer lange hovedgade. Her kan du efter en god skidag vælge mellem mange lækre restauranter og hyggelige barer og en til flere fremragende vinbarer og et utal af taxfrie shops. Til dig der vil mere end et glas rødvin, kan Livigno mønstre et par gode diskoteker og barer med gang i den. Livigno er toldfrit område efter en gammel aftale på grund af den dengang endnu mere isolerede placering højt i Alperne, og der er rig mulighed for at handle enhver form for elektronik, ure smykker, kvalitets skisportsudstyr, tøj med mere til attraktive priser. Du finder mere end 100 butikker, som ikke har noget med skiløb at gøre, så husk Dankortet.

Fordi der er så meget andet at opleve og nyde, så er det også en af de bedste destinationer at tage til, hvis en eller flere i selskabet ikke skal stå så meget på ski eller slet ikke skal på ski – de kommer ikke til at kede sig.

Book direkte her til Livigno, Sestriere, Sauze d’Oulze, Bad Gastein og mange andre.

Kører du selv på skiferie til Livigno, så har vi lidt vigtig rejseinfo. her

Det er ikke sådan lige at komme til Livigno i Italien. Du skal igennem Tyskland, Østrig, Schweiz og måske med biltog gennem en tunnel i Schweiz. Men vi er mange der har gjort det, og der er lige et par gode råd her til bilturen.
Du kan med fordel tage biltoget den sidste strækning. Hvis du kommer fra Schweiz er det den eneste mulighed. Hvis du vil køre hele vejen skal du igennem Munt La Schera tunellen. Tidspunkterne for hvornår gæster må køre ind og ud af byen igennem tunellen bliver styret med hård hånd hver lørdag i hele skisæsonen. Det foregår således:

Tunnel åbningstider når du skal IND i Livigno
Tunnellen er lukket lørdage i hele skisæsonen fra klokken 06:00 – 10:00, når du skal ind i byen. Her er så til gengæld åbent for gæster der skal hjem, som de vil have ud af byen først! Det betyder, at du skal sørge for at ankomme enten meget tidligt eller efter klokken 10:00.

Tunnel åbningstider når du skal HJEM
Tunnellen er ÅBEN lørdage i hele skisæsonen fra kl. 06:00 – 10:00 og igen efter kl. 18:00 for gæster der skal hjem fra byen. Der spærres af ved den nordligste rundkørsel fra kl. 09:00. Vær opmærksom på at de lukker tunnellen efter klokken 10:00 og indtil klokken 18:00.

Indtil kl. 06:00 og efter 18:00 reguleres trafikken med lyssignal.

Husk selv at tjekke tunnellens åbningstider, vi tager forbehold for fejl og ændringer efter vind og vejr i ovenstående.

Det fede skitip til Livigno

Her er det fede tip: Køb 7 dages skikort og løb hele lørdagen nærmest alene i hele området. Og så kører I lige efter 18:00, sidste biltog i Schweiz ca. kl 22:20, men tjek rejseplanen, som I skal tage for at undgå en mega hård bjergpas tur. Sidste afgang med bjergtoget går først kl. 22:20, (men check før afrejsen på nettet!) så der er rigelig tid. Det  tager ca. 45 minutter at køre ind i Schweiz til biltoget, vel at mærke uden kø ud af Livigno og det er altid om morgenen om lørdagen, så er den også grim. Du kører ombord, bliver i bilen og 18 minutter efter er du langt inde i Schweiz, og har sparet over 100 km og over en times kørsel, så det er løsningen, gratis leveret her på sitet 🙂  Og den gælder begge veje. Spar nu de mange km i de bjergpas!

Vi ses da i Livigno, Ciao !

Links til mere Livigno

Rejs til Livigno med

Danski 

Højmark 

Slopestar

Mere skiløb i Italien. Vidste du, at Canazei har verdens største skiområde?

Verdens største skiområde ligger også i Italien, nemlig i Val di Fassa. Læs om Canazei midt  i det herlige skiområde.

Sent ude? No worries, vi har et af Danmarks største udvalg af Last minute skirejser og afbudsrejser generelt

https://www.traveltalk.dk/last-minute-rejser/

Canazei og verdens største liftkort, Super Dolomiti

Sestriere

Sestriere

Cervinia

Cervinia, højeste skiferie i Italien. Kender du dette familievenlige skisted ?

Ischgl

https://www.traveltalk.dk/ischgl-i-oestrig-2/

St. Anton

Arlberg – verdens femte største sammenhængende skiområde

Sauze d´Oulz

Sauze d’Oulx, et charmerende skisted i Piemonte

 

Læs og se mere skiferie

Intro til mere end 100 skiartikler og video

Book din skirejse her til bedste priser direkte via førende danske ski rejsebureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters.

Skiferien til Østrig

Freeride ValThorens

Freeride Val Thorens

Skiferien til Frankrig

Skiferie Livigno

Skiferie Livigno

Skiferien til Italien

Samnaun ski terrasse

Skiferie til Schweiz

Skiferie til Spanien

Skiferien til  Norge

Norge

Skiferien til Sverige

Sverige

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Skiferier uden for Europa:

(På vej 2019-20, det bliver reelt stort)

  • USA
  • Canada (Whistler bla.)
  • Argentina

Last minute skiferie ?

Du har en ferie uge, du ikke har brugt eller bare har rigtig meget brug for?

Last minute, afbudsrejser, afbuds skirejser, masser af muligheder:

Skiferie i Zillertal, Østrig præparede pisterSkiferie i Zillertal, Østrig præparede pister

Book din skiferie via Traveltalk.dk

Du kan book dine skirejser direkte fra Traveltalk.dk. Til alle Nortlander’ s, Danski’ s og Slopetrotter’ s rejsemål. Også  afbudsrejser. Klik her og start din søgning.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler