Etiopien

Etiopien

Velsignet af en næsten overnaturlig skønhed som de mange dybe og smukke kløfter omgivet af høje og smukke bjerge med kæder af søer, majestætiske floder, afbrudt af brændende ørkener, der begynder ved dets højland, forbliver Etiopien et land med uforlignelig skønhed. Men der er mere at se end landets geografiske og fysiske skønhed, hvor Nilen har skåret en af ​​de største og mest imponerende kløfter i verden.

Etiopiens gamle og middelalderlige monumenter, dens stolte og farverige kulturer samt dens varierede og ofte unikke fauna adskiller  det fra andre afrikanske lande.

Etiopien, der gennemskæres i midten af ​​det geologiske ar fra Great Rift Valley, er lige så gammelt som vor tidsalder. Det er et land, der hævder en historie, der går tilbage til Det Gamle Testamente.

Etiopien, et kristent land før Danmark

Det er landet med  Sheba, Axum og Lalibela – et land, der var kristent før store dele af Europa og alligevel ukendt for Europa indtil 1000 år eller senere. Et land, der har levet i limbo, glemt af verden, som det aldrig selv har glemt. Det var her Noah´s Ark fandtes. Et land der var plaget af sult og massedød, men har rejst sig og nu byder velkommen.
Fra bredderne  af Tana-søen, kilden til den blå Nile i det nordlige højland, til relikviene fra Aksum, sædet for det legendariske Sheba-imperium, langs det brændende varme i Danakil-lavlandet, et af de laveste steder i verden.  Fra de smukke Simien- og Bale-bjergene og de vilde vidder i den sydlige ørken. Dette er et overset og prægtigt land.

Ethiopia. Simien Mountains National Park. View point near Chenek Camp

Etiopien. Simien Mountains National Park. Set fra Chenek Camp

Det etiopiske højland

Det etiopiske højland, med et tempereret klima og en betagende natur, byder på gode vandremuligheder. De vigtigste veletablerede vandreområder er i Simien og Bale Nationalparker. Den nyere udvikling af turistaktiviteter ligger i de isolerede højlande i sydvest, øst og vest for Omo-dalen, hvor stærke og farverige afgrøder supplerer det frugtbare ​​landskab, flora og fauna.
Lokale udflugter langs bredderne af Rift Valley-søerne eller udvejsområder nær Addis Ababa, såsom en spadseretur gennem Ambo-vinmarkerne, er mindre anstrengende og mere afslappende.

Very rare Walia ibex fighting, Capra walia, rarest ibex in world. Only about 500 individuals survived in Simien Mountains in Northern Ethiopia, Africa

Very rare Walia ibex fighting, Capra walia, rarest ibex in world. Only about 500 individuals survived in Simien Mountains in Northern Ethiopia, Africa

Se 3 dyr der kun findes her i Simien

Fordelene ved en vandretur i Simien-bjergene inkluderer en spektakulær udsigt over det nordlige område, med mulighed for at se de tre endemiske pattedyr (“som kun bor her”) – Walia Ibex, Gelada Baboon og Simien Fox, samt Ras Dashen, den højeste top i landet i 4620 meters højde.
Bale har en mindre befolket og rigere mosaik af bjergplateauer, lyngheder og en tæt enebærskov, nær Nyala-bjergene og Simien Fox, samt fantastiske fugle, hvoraf mange er endemiske.

Ridning og vandring i Etiopien

I et så barskt miljø spiller heste og muldyr en vigtig rolle i transporten af ​​mennesker og varer. Det er derfor ikke overraskende, at ridning kan praktiseres i de fleste dele af Etiopien. En ridetur i Simien-bjergene på en barfodet pony giver besøgende mulighed for at nå områder, som selv for 4×4-køretøjer synes vanskelige.

Ethiopia. Simien Mountains National Park. Imet Gogo peak and Giant Lobelia in the foreground

Ethiopia. Simien Mountains National Park. Imet Gogo peak and Giant Lobelia in the foreground

Klatring i bjergene i Etiopien

Meget af Etiopien er et robust bjergland, og mulighederne for at bestige krævende toppe og klipper er uendelige. Simien-bjergene og mange andre områder tilbyder perfekte stigninger. Udstyr er sjældent tilgængeligt lokalt og skal medbringes.

Rejsemål i Afrika

Er du til safari rejser, så se safari introen til ca. 8 afrikanske safari relevante lande eller gå direkte til de afrikanske lande Traveltalk dækker:

TravelTalk - White suitcaseKort over Etiopien

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »