Rejser til Italiens 20 regioner

TravelTalk - Rejsemal Icon
Rejsemål  

Rejser til alle Italiens regioner, fra Dolomitterne til Sardinien

Rejser til Italien, du vil elske. Din rejse kan gå til hvilken som helst af Italiens 20 regioner. Du vil næppe blive skuffet over Italien som rejsemål. Fra Alperne og Trentino til Sardinien. Traveltalk dækker Italien.

 Italy divided into 20 administrative regions

Italy divided into 20 administrative regions

Regionsopdelingen giver dig en god pejling på, hvor enestående og forskelligt det store, historiske og smukke land er med den dejligste mad og vin. Italien venter dig.

[read more]

Tak for du er med så langt, nu bliver det sjovere. Her er, hvad du kan læse om Italien som rejseland.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

 Indgang til Italien som rejseland på Traveltalk

Før Italiens forening i 1861 var den italienske halvø opdelt i i flere kongeriger, hertugdømmer og bystater. Men benævnelsen “Italia” går flere 1000 år tilbage. Grækerne begyndte gradvist at anvende navnet Italia på en større region, men det var under Augustus regeringstid, i slutningen af det 1. århundrede f.Kr., at udtrykket blev udvidet til at dække hele halvøen indtil Alperne, nu helt under romersk kontrol.

Alle 20 regioner i Italien

I det følgende guider vi dig til rejser til alle Italiens 20 regioner, der er vist noget for enhver smag.

Italien, Barolo, Langhe, Piemonte

Rejser til Italien, Barolo, Langhe, Piemonte

Piemonte (1), bjergene mod det høje nord: Trøfler og bedste skiløb i Sestriere?

Piemonte kender vi allerede, mange af os fra skiferie, bilrejser og vinrejser

Piemonte ligger  i Italiens nordvestlige hjørne og grænser op mod Schweiz og Frankrig. I Danmark kender man nok mest Piemonte for to ting: Skiløbet som f.eks. i Sestriere og vin, som Barolo, begge dele er i topligaen og kan kombineres for forsvarlig vis.

Tro mod betydningen af sit navn (foden af bjerget), er Piemonte Italiens mest bjergrige område. Piemonte er omgivet på tre sider af Alperne med de højeste bjergtoppe og største gletsjere i Italien. Piemonte har også utrolig god mad, herunder verdensberømte trøfler.

Monviso, Piemonte-siden af Monte Rosa, og de andre spektakulære bjerge i regionen skaber de smukkeste landskaber sommer og vinter, og skisportssteder i overflod: Via Lattea og Sestriere byder gæsterne på vintersportsentusiaster med deres topmoderne faciliteter.

Skiferie i Piemonte (Sauze d´Oulx m.fl.)

Sestriere

Piemonte = foden af bjerget

Tro mod betydningen af sit navn (foden af bjerget), er Piemonte Italiens mest bjergrige område. Det er omgivet på tre sider af Alperne med de højeste bjergtoppe og største gletsjere i Italien.

Monviso, Piemonte-siden af Monte Rosa, og de andre spektakulære bjerge i regionen skaber utroligt smukke landskaber, og skisportssteder i overflod: Via Lattea og Sestriere byder gæsterne på vintersportsentusiaster med deres topmoderne faciliteter.

Læs videre her:

Hele året rundt i Piemonte, Italien

“Piemonte” er en af Italiens smukkeste regioner og betyder “ved foden af bjergene”

Piemonte har nogle  Italiens bedste skiferie rejsemål. Du kan også fra Sestriere løbe direkte ind i Schweiz og har i alt et enormt lækkert og meget højt beliggende skiområde.

Sauze d’Oulx, et charmerende skisted i Piemonte

Valle d´Aosta (2), rejser til det nordøstlige hjørne af Italien, og masse ski 

Valle d’Aosta er en region i det nordvestlige Italien, der grænser op til Frankrig og Schweiz. Den ligger i de vestlige alper og er kendt for de ikoniske, snedækkede toppe Matterhorn, Mont Blanc, Monte Rosa og Gran Paradiso.

Cervinia i Valle D´Aosta, Italien

Cervinia, højeste skiferie i Italien. Kender du dette familievenlige skisted ?

Store skisportssteder inkluderer Courmayeur og Cervinia. Regionens landskab er oversået med middelalderlige borge og fæstninger, såsom Castello Fénis fra 1300-tallet og Castello di Verrès.

Italien, Rejser til Livigno sommer

Rejser til Italien, Rejser til Livigno sommer

Lombardiet (3). Rejser til Livigno og Bergamo mv. 

Kendt fra top skiområdet Livigno, Italien, men også dejlige vine og skøn natur med  mountainbiking, wellness hoteller, klatring, hanggliding,  trekking og meget mere.

Skiferie i Livigno fra a-z. Skiferie i Livigno fra a-z  betyder vi dækker skiområdets kvalitet, bylivet med dets voksende tilbud, prisniveau i byen, som er forbløffende lavt. Hvor du kan bo, links til skirejsepriser fran Danmark til meget mere. Kort sagt den ret komplette intro til Livigno. Og den vokser hele tiden. Du kan også linke til Danmarks førende skirejse leverandører.

Trentino-Alto Adige (4). Klassisk bilferie til Italien og Alperne

Her ligger Dolomitterne, som vi rejser til som danskere både sommer og især vinter med de smukkeste skisportssteder, som verdens største skiområde i Canazei, Italien.

Canazei – det klassiske skirejsemål i Dolomitterne. Canazei i Dolomitterne opdagede danskerne som skirejsemål i slut 70’erne. Alle der har været i Dolomitterne ved, det er nogle af de smukkeste bjerge i Alperne.

Canazei og verdens største liftkort, Super Dolomiti

Veneto (5). Rejser til Italien og et ikonisk, kulturelt rejsemål

Her ligger Venedig, og her bliver noget af Italiens bedste vin produceret som f.eks. Amarone.

Besøg Venedig og Veneto, Italien

Karneval i Venedig er en af verdens mest historiske og mest stilfulde fester. Karneval i Venedig er en verdens begivenhed, der udspiller sig i  februar hvert år. Det er en fest på højde med teater, når det er bedst, eller er det en teaterforestilling der fusionerer over i en fest, når den er mest spektakulær.

Karneval i Venedig og andre festlige oplevelser

Glamping/luksus camping i Italien

Glamping eller luksus camping er kæmpe favorit på rejser til Italien. Her kan du f.eks. overnatte i “style” lige uden for Venedig til en brøkdel af hotelprisen stadig yderst komfortabelt og med en helt ny rejseoplevelse, Samme ved Gardasøen og mange andre steder i Italien. Vi har dem alle. 

Glamping rejser i Italien

Friuli-Venezia Giulia (6) fra Dolomitterne til Pinot Grigio´s vinmarker

Her finder vi den østligste del af Dolomitterne og skønne kystbyer. Rejser til italien denne region går langt tilbage, men er ikke meget kendt. Det er synd og skam.

Cividale del Friuli floden, Rejser til Italien

Cividale del Friuli floden, Rejser til Italien

Forfatteren Ernest Hemingway mødte allerede Friuli som 17 årig som ambulance chauffør i 1. verdenskrig. De elsker ham stadig dernede, og vi elsker Friuli for alt det skønne, du kan læse om her. Også om Hemingway.

Friuli,  fra Venezias kanaler til de højeste bjerge i nordøst Friuli er begunstiget med et perfekt klima for vindyrkning. Og der startede vor interesse for Friuli, en af Italiens 20 regioner (Se kortet ovenfor). Det var de utroligt elegante hvidvine, der drev nysgerrigheden, nen der er meget mere at komme efter. 

Friuli i det smukke, nordøstlige Italien

Liguria (7), sol og laid-back livsstil

Liguria nyder godt af den fornyede interesse for rejsemål, vi må og tør rejse til. Det har hele tiden været fantastisk, men overset. Nu strømmer vi til for at nyde sol, italiensk laid-back livsstil og skønheden. Det er i mellemtiden blevet en af  italienernes egen rejse darling. Og de er altså ret kræsne. Besøg Liguria.

Emilia Romagna: Italiens gastronomiske hjerte

Emilia Romagna: Italiens gastronomiske hjerte

Emilia-Romagna (8). Her går de altså ret højt op i lækker mad og omgivelser

Vi er i det sydlige Norditalien, det klassiske Italien med tyngde i kultur også madkultur. Emilia-Romagna, som er en af 20 italienske regioner, omfatter en stor del af Posletten i Norditalien, hvor man i øvrigt dyrker noget af verdens bedste ris. Regionen har et areal på 22.124 km² med en befolkning på 4 mio. Regionen er en af Italiens rigeste provinser.

Læs mere her:

Emilia-Romagna, hovedstaden er Bologna.

Emilia-Romagna. Italiens gastronomiske hjerte

toscana i Italien

Toscana i Italien

Toscana (9), Italiens ukronede vin-, gourmet- og wellness rejsemål

Toscana eller Toskana på dansk er for de fleste det mest lækre sted at besøge i Norditalien, men det kunne blive en lang diskussion, som hvad med Umbrien Emilia-Romagna og Veneto?

Med udsøgte restauranter, overnatning på vingårde, ubetinget noget af verdens bedste vin med Supertoscanerne, og en fantastisk strand med EU flag, som Italiens reneste badevand, er der virkelig noget at komme efter. De to ikonisk byer Firenze med Uffici gallerierne og Siena med det spektakulære hestevæddeløb midt i byen er prikken over i´et.

Toscana – for altid forelsket, der er noget om snakken. Toscana er  en af de mest populære rejsemål i Italien. Det er som om “alt” flasker sig (undskyld joken)  i denne smukke norditalienske provins: Passende afstand fra Danmark. Direkte fly til Rom og derfra 200 km til dit rejsemål med billig lejet bil.

Rejser til Toscana, Italien

Toscana – engang der, og for altid forelsket 

Todi, smuk by i Perugia provinsen, Umbrien, centrale Italien.

Todi, smuk by i Perugia provinsen, Umbrien, centrale Italien.

Umbria (11), Så smukt som Toscana, bare mere tilgængeligt

Umbrien eller Umbria på italiensk er en bjergrig italiensk region. Den grænser op til Toscana mod vest, Marche mod øst og Lazio mod syd. Regionen har et areal på 8.456,04 km² og har en befolkning på 882.015. Regionens hovedstad er universitets- og kulturbyen Perugia, hvor vi læste lidt som unge. Ciao Roberto! This one is for you:)

Urbino, Marche, Italien

Urbino, Marche, Italien

Marche (12), kender du Ancona? Ellers er det et godt rejsetip

Marche regionen ligger i den centrale del af landet og grænser op til regionerne Emilia-Romagna mod nord, Toscana og republikken San Marino mod nordvest, Umbria mod vest, Abruzzo mod syd og Lazio mod sydvest og Adriaterhavet mod øst. Regionens hovedstad er Ancona.

Trevi fontænen aften, (Fontana di Trevi), Rome, Italy..jpg

Trevi fontænen aften, (Fontana di Trevi), Rom, Italien

Lazio (13), det helt centrale Italien og så ligger Rom lige her

Lazio (latin: Latium) er en yderst central region i det Italien. Både geografisk og af politisk og historisk betydning. Dens naboregioner er Toscana, Umbrien, Abruzzo, Molise, Campania og det Tyrrhenske hav.

Regionshovedstaden er Rom fra Fontana di Trevi til Colosseum og utrolige Vatikanet. Den evige stad, som vi dækker løbende og med nogle af de mest sete artikler på nettet herom.  Som den vi linker til her om Fontana di Trevi det ikoniske springvand og verdens mest berømtespringvad, hvor en god ven, vi var sammen med, uden at blive arresteret eller syg svømmede en sen nat med romerske venner.  Don´t try this at home 🙂 

Den effektive rejseguide til Rom

Det skal du se i Vatikanet,  Europa´s ukronede bystat

Abruzzo vinmarker

Abruzzo vinmarker

Abruzzo (13) også kendt for sin lækre vin

Abruzzo er en lettere syditaliensk region. Den har et areal på 10.794 km² og har omkring 1,3 mio. indbyggere. Regionens hovedstad er L’Aquila. Abruzzo er inddelt i fire provinser: Aquila, Chieti, Pescara og Teramo.

Scanno, National Park of Abruzzo, Province of L'Aquila, region of Abruzzo, Italy

Scanno, National Park of Abruzzo, Province of L’Aquila, region of Abruzzo, Italy

Abruzzo er kendt som “Europas grønne lunge” på grund af regionens, utroligt smukke, tre nationalparker, en regionalpark og flere naturreservater.
Med et par ord har Abruzzo naturmæssigt det hele. Vidunderlige søer, Adriaterhavskysten, uforurenede parker, betagende bjergkæder, magiske middelalderbyer, al slags natur, klima og landskaber: om foråret kan du ligge på en strand ved Trabocchi -kysten og derefter gå gennem gaderne i en af perlerne i dette område, byen Vasto, og inden for en time befinder du dig på toppen af et af skisportsstederne i Majella National Park. Og hvis du ikke er til ski eller planlægger at besøge Italien i løbet af sommeren, kan du altid vandre eller tage en vandretur ind i en af de regionale parker og nå fantastiske landsbyer (såsom Rocca Calascio og Santo Stefano di Sessanio) og panoramaudsigt af Gran Sasso (Campo Imperatore).

Termoli (Molise, Italy) - The beach at evening

Molise (14), lille og lækker tæller også

Molise er den næstmindste af Italiens 20 regioner. Den ligger i den sydlige del af Centralitalien. Den grænser op til Abruzzo mod nordvest, til Lazio mod vest, Campania mod syd, Puglia mod sydøst og Adriaterhavet mod nordøst. Regionen har et areal på 4.438 km² og et indbyggertal på 308.493

Luksusrejser. Amalfi kysten i Italen

Campania (15), så er vi sydpå i rejsen til Italien

Campania er en region i det sydlige Italien. Dens naboregioner er Lazio, Molise, Apulien, og Basilicata. Regionshovedstaden er Napoli. Andre vigtige byer er Salerno, Caserta, Benevento, Avellino, Sorrento, Amalfi,  Positano, Torre del Greco, Pozzuoli, Aversa og Capua.

Rejser til Apulien. Otranto i Apulien

Rejser til Italien: Apulien. Otranto i Apulien

Puglia (16), se de lækre strande og så det ikke ret dyrt

Apulien på dansk oplever en interessant rejseinteresse som de andre syditalienske regioner. Årsagen er fantastisk klima, lækre strande, meget at se og fair priser. Læs artiklen om Apulien, hvis du er lidt nysgerrig på regionen.

Rejser til Apulien

impressive ancient Matera over sunset. Italy, Basilicata

Rejser til Italien og James Bond aktuelle Matera. Et drømmested fra en fjern fortid og kultur til nutidens komfort

Basilicata (17) med James Bond berømte Matera

Basilicata kom på verdenskortet som Euopæisk kultur hovedstad for få år siden, pga Matera, du kan læse om her.

Matera i Syditalien – huleboere i tusinde år. I 2019 var Matera, sammen med Plovdiv i Bulgarien, europæisk kulturhovedstad, ligesom Århus var det i 2017. Men hvad er det Matera kan, som gør, at byen fortjener at modtage den store hyldest? Få svaret her. 

Rejs til Matera i Syditalien var den europæiske kulturby 2019

Tropea coastline and beaches in summer, Calabria - Italy.

Tropea, kystlinien og lagune strande, rejser til Italien her Calabrien

Calabrien (18), det nye og dog så gamle rejsemål i Italien

Calabrien er nærmest nyopdaget. Den sydlige provins har en utrolig smuk natur, fremragende sommerklima og masse at se, som vi fortæller om her.

Calabrien eller Kalabrien eller Calabria (It) er en af ​​de mest kendte regioner lokalt i Italien og rigeste i kultur, gastronomi og natur, herunder lækre strande.

Når det er sagt, er det stadig ikke i nærheden af ​​den mest besøgte region i landet, hvilket er fantastisk for alle på jagt efter mere uopdagede rejser, der undgår de dejlige, men ofte overrendte rejsemål, ingen nævnt, ingen glemt.

Rejser til Calabrien. + Vind rejse præmier

Se bla:
Hvad kan du opleve i Calabrien?
Hvem kan du rejse med til Calabrien? 

Cefalu, paradis i Italien og Sicilien. Rejser til Italien

Cefalu, et paradis  på Sicilien på rejser til Italien

Sicilien (19), en klassiker i rejser til Italien

Sicilien har mange danske fans. Oplev Sicilien fra vulkanen Etna og golfbanerne,  til dejlige strande og byer som Taormina, Catania og Palermo.

Læs om 3 sicilianske darlings, du aldrig vil glemme. Vi begynder med Palermo De tre sicilianske perler er Taormina, Catania og Palermo.  Men læs også om Sicilianske vine, og golf nær Etna og meget mere.

Rejser til Sicilien

Palermo, Taormina og Catania på Sicilien, tre syditalienske perler

Sa Colonia beach, Chia resort, Sardinia, rejser til Italien

Sa Colonia den berømte strand, Chia resort, Sardinien. Rejser til Italien

Sardinien (20), det både autentiske og lækre Syditalien, appelsiner og  dejlig vin hver dag

Længst mød vest og langt sydpå finder vi lækre Sardinien, med en forbløffende, urørt autencitet på den ene side og toplækre resorter, hvor de rige og smukke hygger sig på Nord Sardinien. Hvad skal man se på Sardinien, den næsten exotiske ø ud for Italiens sydligste kyst i Middelhavet. Øen er hjemsted for mange forskellige feriesteder og byer, alle med deres egen unikke sardinske flair.

Læs om Sardinien her, 12 steder, der fortjener din kærlighed.

12 rejsemål på Sardinien

San Marino, Rejser til Italien

San Marino, Rejser til Italien

San Marino (21), selvstændig miniput stat

Lilleputstaten nær Milano med Formel 1, skattefri indkøb, et bjerg på en flad slette, masse interesse. Læs mere om rejser til San Marino.

San Marino og Mille Miglia bilsport, verdens smukkeste bil race

Rejsen går til Rom

Rejsen går til Rom, den evige stad

Er du til lækker slotsferie i Italien?

Slotte i Italien

Glamping og camping i hele Italien

Glamping rejser i Italien

Sardinien, 12 gode grunde til at rejse i morgen 

Camping i Italien

Camping i Italien, bedste rejsetips til camping

[/read]

Apuan Alper, har du hørt om dem?

Apuan Alper, har du hørt om dem?

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler