Lenzerheide leverer den perfekte skiferie for hele familien

Skiferien går til Lenzerheide i Schweiz

Skiferien går til Lenzerheide i Schweiz, en af de bedst bevarede skirejse hemmeligheder i Danmark indtil nu altså, men ikke i Schweiz selv  og udlandet. Se herunder hvor lækkert her er. Herunder er beretningen om en dansk familietur til Lenzerheide med 2 voksne og 3 børn. Ser altså ud som de hyggede sig. 

Lenzerheide har fortjent at blive kendt i Danmark

Da vi som familie har boet 2½ år i Schweiz, kender vi rigtigt godt til Arosa-Lenzerheide området, som har været et af vores foretrukne ski-områder. Det er også derfor, at vi har arbejdet på at blive partner destination med området Lenzerheide for SKI365. Destinationen byder på så mange attraktive bjergsports discipliner, at der er en fantastisk mulighed for gode relationer både i sommer og vintersæsonen. Vi har derfor indgået et samarbejde som går ud på, at SKI365 communitiet har en ”klub-hus” ordning hvor vi kan udlodde ture til medlemmerne i løbet af året (vinter og sommer) eller specielle rabatordninger som vil blive sendt ud via nyhedsbrevet eller websitet. Man kan altså vinde eller på andre måder ved engagement i communitiet gøre sig fortjent til et ophold i Lenzerheides top funktionelle Mountain Lodge ”Revier”, eller chalet-lejlighederne på Priva Alpine Lodge, begge steder med skiløb lige til døren.

Vi vil samtidig gerne hjælpe med at gøre Lenzerheide bedre kendt på det danske rejsemarked, da vi mener at det er en helt unik perle. Bare det, at man kan flyve direkte til Zurich og på små 2 timers transfer med en smuk togtur være på bjerget, gør det til en attraktiv destination for manges vedkommende. Man kan faktisk starte morgenen med skiløb på CopenHill, flyve fra Kastrup og slutte dagen med den sidste tur fra toppen af Rothorn inden afterski i Lenzerheide. I vores tilfælde kørte vi de 13 timer fra København til Lenzerheide i CopenHill Audi’en, med et overnatningsstop i Sydtyskland, for at være klar til skiløb på ankomstdagen.

Udover områdets tilgængelighed er der også en variation på og udenfor pisterne, der gør Lenzerheide til en vinder. Effektivitet og sammenhæng i liftsystemet giver uanede mængder af snesikker skiløb. På grund af beliggenheden i en bred dal, er der gode solbeskinnede pister fra morgen til aften og terræn til enhver smag. Denne gang var det tid til en familietur for at være opdaterede på de seneste nyheder. Vi tog os en snak med det lokale turistkontor, for at høre hvad der gør Lenzerheide så særligt.

De tre hovedpunkter som udgør det særligt attraktive ved Lenzerheide, er vi meget enige med turist kontoret i:

  • Funktionalitet og holistisk bjergferie oplevelse; Ski in/ski out i store dele af byen + mulighed for ikke- alpinski relaterede aktiviteter såsom: Flotte og velpræparerede langrendsspor som kan konkurrere med vores nordiske nabolande, vinter vandreruter, skøjtebaner på søerne, flere smukke og spændende kælkeruter, mulighed for at flere generationer kan nyde forskellige aktiviteter og stadig mødes til frokost, da man kan stå på ski ned til næsten alle byer i dalen. ( + om sommeren masser af events, mountain bike spor og vandre ruter).
  • Terræn for enhver smag; hovedparten af pisterne er røde og blå, og man kan vælge om man vil køre på de højtliggende pister med god sne, eller de lavere pister med varmere temperaturer og charmerende skovløb. Man ser næsten ingen med ABS (lavine) rygsæk og brede ski, så man har rig mulighed for at lave sine egne spor i de mange kilometers off piste muligheder som Lenzerheide også byder på.
  • En reel by i en smuk bred dal. Der er flere steder i området nogle fantastiske panorama udsigtspunkter, og når man ved, at Lenzerheide i Graubunden kantonen er en af Schweizernes foretrukne ferie og dagsturs destinationer, så kan man godt forstå det. De kender deres bjerge, og ved hvad der er godt: Ca. 90% af dem der anvender Lenzerheide området kommer fra Schweiz, og det er hjemsted for flere kendte hvoraf Roger Federer formentligt er den mest kendte. Helårs chalet’er og skihytter breder sig op mellem pisterne og skoven, og giver et charmerende miljø hvor der ikke kun er fokus på skiløb; dalen bliver brugt til en masse hverdags aktiviteter for friluftsinteresserede.

Hvor bor man bedst i Lenzerheide?

Man kan finde mange mindre steder og være heldig at booke plads, men området er stærkt vanedannende, så det er ikke unormalt at flere af de mindre chalet’er er booket op med lokale schweizere mange år frem i tiden.

Lenzerheide-Ort-Schweiz

Lenzerheide-her bor du, Schweiz

Hotellet Revier Mountain Lodge ligger for foden af den centrale Rothorn lift så du hurtigt er oppe i terrænet.

Til gengæld er det ofte til at få plads på det nybyggede (2017) Revier Mountain Lodge, som har et pris bevidst koncept med simple kabiner. Nu tænker man kabiner=hostel agtigt, men det er det langt fra. Konceptet er rendyrket for gæster der vil være aktive sammen og super effektivt. Hver kabine har hvad der skal til for et godt ophold; en kæmpe seng, som også udgør sig som lounge sofa og et stort panorama væg til væg vindue med udsyn til søen midt i dalen samt bjergene der får de første sol strejf om morgenen.

 

Minimalistisk lodge stil, så ved man, at man er i Schweiz

Revier Mountain Lodge fungerer rigtigt fint til par eller vennegrupper.

Minimalistisk effektiv stil, så ved man at man er i Schweiz – og når det kan bookes til 750,- pr. nat pr. person inkl. liftkort så er det også konkurrencedygtigt på prisen.

Hvis man er afsted som familie, egner Priva Alpine Lodges sig endnu bedre. Det er også noget dyrere, men så får man rigtig god plads, adgang til badeland med varm udendørs pool og en placering lige ved pisten til Rothorn kabineliften som bringer skiløbere højt op i terrænet uden kø om morgenen. Priva Alpine lodge kører på udvalgte tidspunkter med et ”bedsteforældre tilbud”, her får man gratis et ekstra værelse, hvis man tager den ældste generation med – så er der da styr på babysitterne hvis man vil ud om aftenen…

Læs mere om Revier hotellet her

Hvordan kommer vi afsted til Lenzerheide?

Relevante links

Schweiz i 2024: Et eventyrligt Vinterland

Læs og se mere skiferie

Intro til mere end 100 skiartikler og video

Book din skirejse her til bedste priser direkte via førende danske ski rejsebureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters.

Skiferie til Østrig, Italien, Frankrig, Spanien og USA

Samnaun ski terrasse

Skiferie til Schweiz

Skiferie til Spanien

Skiferie til  Norge

Norge

Skiferie til Sverige

Sverige

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Skiferier uden for Europa:

(På vej 2019-20, det bliver reelt stort)

  • USA
  • Canada (Whistler bla.)
  • Argentina

Last minute skiferie ?

Du har en ferie uge, du ikke har brugt eller bare har rigtig meget brug for?

Last minute, afbudsrejser, afbuds skirejser, masser af muligheder:

Skiferie i Zillertal, Østrig præparede pisterSkiferie i Zillertal, Østrig præparede pister

Book din skiferie via Traveltalk.dk partnere

Du kan book dine skirejser via links til skirejse arrangører i Dk, Vi får ingen provision, så er det sagt.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler