Canazei og verdens største liftkort, Super Dolomiti

Canazei – det klassiske skirejsemål i Dolomitterne.

Canazei i Dolomitterne opdagede danskerne som skirejsemål i slut 70’erne. Alle der har været i Dolomitterne ved, det er nogle af de smukkeste bjerge i Alperne. Med italienske kvalitets præparede pister og den lækre mad og vinene fra foden af bjergene i Trentino, som provinsen hedder, er der lagt op til en ægte italiensk skiferie på bedste vis.

Hvor ligger Canazei?

Canazei ligger bogstavelig talt midt i Dolomitterne og er det største skirejsemål i Valle di Fassa samt en af de største skirejse destinationer i Italien målt på gæster. Canazei er kendt for sin lange historie inden for skisport, gæstfriheden og den fantastiske beliggenhed. Byen er udgangspunkt for 500 km. sammenhængende pister. Selv sammmenlignet med kæmpe store Val Thorens, er det her stadig et meget stort skiområde. Er man villig til at køre lidt i bus, giver området mulighed for 1.220 km. piste i det store Superski Dolomiti område, alt sammen i samme liftkort. Her har du blandt andet også mulighed for at besøge et andeyt lækkert sted Val Gardena, som italierne selv elsker, på modsatte side af bjerget. Man kan på en god vinterdag kører over passet fra det ene til det andet område, men det er seriøs bjergkørsel.
Du kan også spare tid om morgenen ved at køre op til mellemstationen og så er du midt i området.

canazei-piste-kort-skiferie

Canazei-piste-kort-skiferie

Superski Dolomiti, det største liftkort i Europa

Canazei ligger midt i verdens største skiområde, Superski Dolomiti, der giver adgang til intet mindre end 1.220 kilometer piste, hvoraf de 500 kilometer ligger lige for døren i Canazei. Superski Dolomiti kendes for pister af høj standard, for skiløbere af alle niveauer. Her findes alt fra børnebakker til VM pister, blandt andet den 13 km. lange tur ned fra Marmaladogletcheren. En næsten obligatorisk tur er Sella Ronda-turen omkring det store Sella-massiv. Her kommer du forbi Campitello, som er et skisted af fin kvalitet i sig selv, og du kører videre over passet til Val Gardena med den berømte styrtløbspiste. Med en lille afstikker kommer du til endnu en World Cup-klassikker, hvor der afvikles storslalom. Det her er altså et klassisk skiområde. Kør også på skiudflugt blandt de 44 bjergbyer, eller besøg det mytiske Sella Ronda bjerg, som er en naturoplevelse udover det sædvanlige. Selve bjerget er også et herligt udflugtsmål til fods og byder på en fantastisk udsigt.

Skiers riding on the ski slope in winter Dolomites, Italy

Typisk velpræpareret ski boulevard i Dolomitterne

Canazei er omgivet af nogle af Dolomiternes mest imponerende bjergtoppe og byen selv byder på samme klasse som skiterrænet. Den ældre del af Canazei byder på gamle stenhuse og en gammel katolsk kirke. Nyd de flotte bygninger fra et af de mange madsteder med de italienske specialitetter. Vi anbefaler for eksempel Kaiser Stube, som serverer de lækre lokale retter.

Canazei by night

Canazei by night, en smuk og hyggelig , fin gammmel alpeby

Hvad kan du lave i den hyggelige by efter ski hele dagen?

Byen er større end den normale ski rejsemål i Italien, men trods turismen har Canazei bevaret den idylliske atmosfære med smalle gader, antikke huse, caféer og små specialbutikker. Prisniveauet er samme som de andre italienske destinationer, og udvalget bestemt større. Udover skiløb som aktivitet kan man besøge svømmehallen, bowle, skøjte, gå i biografen eller nyde det fyldte natteliv. Canazei præges af hyggelig tyrolerstemning, da byen engang har været en del af Østrig. Og det er for mange af os en fin ting ved ne skiferie, at du har en rigtig by med hygge og historie og byoplevelser i ryggen.

Canazei, El Pael Michelin anbefalet

Restaurant El Pael, Michelin anbefalet og overkommelig i pris til trods herfor

Afterskiing og hyggelige middage

Canazei er stærkt præget af sin østrigske fortid og afterskiing er i top. Du kan spise billigt fra pizza til Pasta eller du kan bruge lidt mere på aftenmenuen og så kunne det jo være på en hele tre restauranter i byen, der er anbefalet af Michelin-guiden. El Paél, Rita og Wine & Dine er de tre restauranter, du skal besøge, hvis du er til lækkert italienske madoplevelser ud over det sædvanlige. Helt autentisk.

Links til Canazei og andre skirejsemål

Skiferie i Livigno, Italiens mest charmerende skiområde?

Læs og se mere skiferie

Intro til mere end 100 skiartikler og video

Book din skirejse her til bedste priser direkte via førende danske ski rejsebureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters.

Skiferien til Østrig

Freeride ValThorens

Freeride Val Thorens

Skiferien til Frankrig

Skiferie Livigno

Skiferie Livigno

Skiferien til Italien

Samnaun ski terrasse

Skiferie til Schweiz

Skiferie til Spanien

Skiferien til  Norge

Norge

Skiferien til Sverige

Sverige

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Skiferier uden for Europa:

(På vej 2019-20, det bliver reelt stort)

  • USA
  • Canada (Whistler bla.)
  • Argentina

Last minute skiferie ?

Du har en ferie uge, du ikke har brugt eller bare har rigtig meget brug for?

Last minute, afbudsrejser, afbuds skirejser, masser af muligheder:

Skiferie i Zillertal, Østrig præparede pisterSkiferie i Zillertal, Østrig præparede pister

Book din skiferie via Traveltalk.dk

Du kan book dine skirejser direkte fra Traveltalk.dk. Til alle Nortlander’ s, Danski’ s og Slopetrotter’ s rejsemål. Også  afbudsrejser. Klik her og start din søgning.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler