Krydstogt

Krydstogt er den ultimative ferieform

Krydstogt er et relativt nyt begreb. Det at sejle som en snegl med hus på ryg kun for pleasure er en nyere ferieform i kraftig vækst.  I de gode gamle dage kunne man sejle fra Europa til “hvor som helst”med et kommercielt skib, der medbragte varer eller som primært transport. F.eks. til New York eller til Sydspanien for at komme videre til Afrika. Det var situationen så sent som i  det 20. århundrede, men tiderne skifter, men du kan stadig booke  en kahyt på et kommercielt fragtskib for en helt anderledes transport på havet, hvor sjælen er med hele vejen.  Og der er stadig en del direkte ruter, der ikke er bukket under for flytransportens dominans.

MSC Meraviglia

Krydstogt er frisk luft, motion, nye lande, nye venner, lækker mad, store indtryk

Enhver der har prøvet et krydstogt vil nok skrive under på, at mixet af behagelig transport, daglige nye oplevelser, nye venner og  frisk havluft udgør en afhængighedsskabende cocktail. Nogle gør krydstogter til en livsstil, og bor bogstavelig talt på et krydstogskib.  De siger det er billigt, der er fantastisk mad og natklub hver aften. Der er shows, optræden, sport, ja  et utroligt rigt og underholdende rejseliv. Der er tilmed god medical care, hospitalet er 100 meter væk, tandlægen det samme, og der er en masse nye venner, du kan hygge dig med. Party on!

Andre vælger at flyve til f.eks. Miami og så se det meste af Caribien på een uforglemmelig tur eller flyver til Polynesien for den ultimative island hopping experience eller til Rom og derfra besøger  de udvalgte og fantastiske byer langs Middelhavet i 3-4 lande på en uge eller 2.

Amazon Cruise

Amazon flod Cruise

Alternative krydstogter som flodtur på gigantfloden Amazon?

Endelig er der en række fantastiske og mere usædvanlige turmuligheder. Vi tager bare et par stykker: Amazonfloden på lille lux  floddamper ? De norske fjorde, som Hurtigruten er specialister i inklusive Sydpolen med afgang fra Buenos Aires eller den for danskere  så populære  fest af en tur til Oslo og tilbage igen med DFDS. Den flotteste måde at ankomme til Oslo på i skærgården, og så har du haft en fest fra a-z både frem og tilbage. Og kommer lige så flot tilbage!

Intet slår at se et rejsemål tone frem i horisonten og langsomt tage form, mens du står ved rælingen af et skib. Troels Kløvedal kendt den forventning til at gå i land, mens det næste eventyr vokser og vokser foran dig.

Det er den oplevelse og denne dybt tilfredsstillende fornemmelse, www.traveltalk.dk vil fokusere på i denne del af vor rejseportal.

Vi bringer meget mere cruising og krydstogter i 2017. Happy sailing!

Se også Hurtigruten.dk her

Hurtigruten, trollfjorden Norge

Hurtigruten, Trollfjorden Norge

Find drømme krydstogter og sørejser

I afsnittet Drømmerejsen kan du “lege med” supernemt at kombinere rejsetemaer og rejseinteresser med konkrete rejselande og rejsemål og se, om ikke din drømmerejse dukker op.

Krydstogter verden rundt

silversea-european-cruises-london

Hvad koster et krydstogt?

Alt fra 3500 kr. og til over 100.000 kr., De 3500 kr er efterhånden prisen på en bedre middag i byen for 2, så du får naturligvis ikke rullet den røde løber helt ud for den pris,  med du er afsted på krydstogt i typisk 8 dage uden at flybilletten er inkluderet.

Så hvis vi laver en helt enkel opdeling, så er der Budget cruises, Midrange cruises og Luksus cruises. Så se efter, hvad der er inkluderet, nu om dage er begrebet all inclusive dukket op alle steder, det kunne måske også bare hedde alt inkluderet. Så er maden med, er drikkevarerne, underholdningen osv.

Lavsæson contra ikke højsæson betyder naturligvis også noget. I krigstiden med Rusland som aggressor mod Ukraine får energipriserne også en ikke ubetydelig indflydelse på rejseprisen. Sorry to say it, men der er mange faktorer.

Lad os tage en sidste i dette rids: Skal det være en tur op og ned af Rhinen, eller vil I gerne ude på de 7 have? Stor prisforskel.

Skal I bo lige ved siden af den gigantiske motor i bunden af skibet, det har jeg prøvet, eller har i havudsigt og masser af plads og eget bad og toilet?

I virkeligheden er det måske bedre i stedet for en masse prisssammenligninger, at henvende sig til et par af de respekterede udbydere af krydstogter og fortælle om jeres ønsker.

Her er nogle (der er mange flere cruislines i alt), men en forsigtig indikation af deres prisniveau, som sagtens kan være utrolig fair og I får faktisk mere end I troede, men check det nu ordentligt hos jeres rejseudbyder.

Kan godt være, at Costa rederierne har nye skibe, men når de kan sælge krydstogter til “ingen penge”, skal man bare huske, at man får, hvad man betaler for.. Flere af mine venner og bekendte fik noget af et chock, da de valgte at billigt Costa tilbud. Selv vælger jeg altid et rederi i middelklassen, Royal Carribbean… Det leverer varen, incl. service uden at koste “det hvide ud af øjnene”… Så vigtigst af alt er at beslutte sig for hvilket rederi, man vil med. At sammenligne Costa med Royal Carribbean eller for den sags skyld med Celebrity eller Disney er som at sammenligne æbler med pærer, for man får ikke det samme krydstogt (selv om destinationerne er de samme), hvis man vælger det billigste fremfor et middelklasse eller top rederi.

Ferie på krydstogt 2023

Er du ved at planlægge en ferie i 2023? Overvej at tage på en skibsfartferie! Skibsfartsferier har været et populært valg for rejsende verden over, og 2023 er ingen undtagelse.

På trods af pandemien har krydstogtmarkedet oplevet en bemærkelsesværdig genopretning i 2021 og er nu på samme niveau som i 2006. Dette beviser den vedholdende popularitet, som krydstogtsferier har.

Den globale krydstogtsindustri spiller en afgørende rolle i økonomien. I 2019 bød den velkommen til 29,7 millioner passagerer, skabte beskæftigelse for 1,8 millioner mennesker på verdensplan og bidrog med over $154 milliarder til den globale økonomi. Disse tal viser industrien enorme størrelse og indflydelse.

I 2021 har Royal Caribbean adskillige gæster til skibene og har dermed positioneret sig som en af de mest populære krydstogtrederier. Med sin fremragende service og forskellige ruter fortsætter Royal Caribbean med at være et foretrukket valg for rejsende.

Udviklingen i 2022 viste en bemærkelsesværdig nedgang på næsten 30% i antallet af krydstogtskibe, der blev bygget sammenlignet med året før. Dette tyder på, at industrien har fokuseret på at forbedre de eksisterende flåder i stedet for at udvide dem.

Rejser på krydstogtskibe foregår typisk med en gennemsnitshastighed på 18 til 20 knob, hvilket svarer til 23 mph eller 37 km/t. Moderne krydstogtskibe er ingeniørmæssige mesterværker, der overgår deres forgængere. For eksempel ville det originale Titanic være knap halvdelen så stort som de fleste nutidige krydstogtskibe. Oasis of the Seas, et af de største krydstogtskibe, er fem gange større end Titanic i bruttotonnage.

Planlægger du en uforglemmelig krydstogtrejse i 2023? Så skal du holde øje med de nye skibe, der sejler ud på deres jomfrurejse det år. Her er nogle af de mest spændende nye krydstogtskibe at holde øje med.

Viking Saturn (Viking Cruises): En skib kun for voksne med balkonkahytter i fem forskellige kategorier, to pools, flere spisesteder og underholdningsmuligheder.

Vista (Oceania Cruises): En mindre skib med alle-suiter valgmuligheder, værelser og suiter med overdådige regnskovsbrusere og nye spisemuligheder som Ember og Aquamar Kitchen.

Resilient Lady (Virgin Voyages): En skib designet kun for voksne, med fokus på velvære, motion og afslapning. Ombord finder du både en spa, et fitnesscenter og en række gode spisemuligheder.

Explora I (Explora Journeys): Det første skib for det nye krydstogtselskab, Explora Journeys, der vil tilbyde oplevelsesrige rejser og eventyraktiviteter.

MSC Euribia (MSC Cruises): Et skib med fokus på bæredygtighed og miljøvenlighed. Det har en hybridmotor, der kan køre på flydende naturgas samt et udvalg af underholdningsmuligheder.

Icon of the Seas (Royal Caribbean): Med en bruttotonnage på 236.857 og en gæstekapacitet på 6.988 er dette det største krydstogtskib i verden.

Norwegian Viva (Norwegian Cruise Line): Et skib specielt designet til det latinamerikanske marked, der tilbyder en bred vifte af spisemuligheder og underholdningssteder.

Carnival Jubilee (Carnival Cruise Line): Et skib med fokus på familievenlige aktiviteter og underholdning.

Find drømmerejsen her

Du kan søge i

  1. Rejseinteresser
  2. Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
  3. Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Du kan søge på 1, 2 eller alle 3 kriterier.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Forslag til cruiselines

Costa rederierne  fra 3500 kr/8 dage

Royal Carribbean mellem prisklasse med en mange ydelser inkluderet sammenligne Costa med Royal Carribbean eller for den sags skyld med Celebrity, er i den øvre klasse

Disney er også first rate

Silversea er egentlig luksus

Rejseinspiration

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »