Amerika

 - Caribien

Caribien, hvor solen nærer dine drømme

Caribien eller de vestindiske øer er et ørige så langt, som man næsten kan komme i det vestlige Atlanterhav mellem Nord og Sydamerika. Et ørige er også kaldet et archipelago i dette tilfælde bestående af Cuba, Dominikanske Republik, Haiti, Jamaica, Puerto Rico og  Cayman Islands, Ofte kaldet  Greater Antilles. Desuden finder vi mod nord Lucayan Archipelago, der rummer  Bahamas og  Turks og Caicos øerne.

Mød øst finder vi de små Antiller, som bla. består af en gruppe meget  mindre og relativt ukendte øer, som tilhører central- og sydamerikanske lande 

Lidt historie om Caribien

De caribiske øer var først indianernes i tusindvis af år, lige som USA. To stammer kæmpede bravt om retten til øerne. Arawak indianerne kom først og holdt fortet i ca. 2.000 år og mistede så grebet til Carib indianerne. Vi som danskere er i et fint eller tvivlsomt selskab afhængigt af øjnene, der ser på besiddelser i Caribien. Vi havde de vestindiske øer som bekendt i flere hundrede år, men også spanierne først, så portugiserne, hollænderne, franskmændene og englænderne satte sejl for at få deres del af de skønne øer i Caribien og deres produktion naturlige ressourcer og alt for billige arbejdskraft.

Rejseinspiration fra Caribien

Besøg Cuba

Cuba, få lande har mere eventyr at byde på
Cuba har meget at byde på for den besøgende. Få steder, hvis noget i Caribien, har så meget at fortælle, så meget at vise og så meget at nyde for den rejsende. Romantiske hoteller, fremragende strande, vintage amerikanske biler Listen er lang.
Ikke underligt at dette var det foretrukne sted for den berømte amerikanske forfatter Ernest Hemingway. Han måtte trækkes mere eller mindre ud af landet af de amerikanske myndigheder, da situationen mellem USA og Cuba strammede til i 60´erne. Han var så knyttet til stedet, men hans hus, hans barer, og…

Caribiens mange øer gør det svært vælge

Caribien er 100´vis af øer med perfekt klima
Caribiens mange øer, eller de vestindiske øer er et ørige så langt, som man næsten kan komme i det vestlige Atlanterhav mellem Nord og Sydamerika. Et ørige er også kaldet et archipelago i dette tilfælde bestående af Cuba, Dominikanske Republik, Haiti, Jamaica, Puerto Rico og  Cayman Islands, Ofte kaldet  Greater Antilles. Desuden finder vi mod nord Lucayan Archipelago, der rummer  Bahamas og  Turks og Caicos øerne.
Mød øst finder vi de små Antiller, som bla. består af en gruppe meget  mindre og relativt ukendte øer, som tilhører central- og sydamerikanske lande.
Trinidad & Tobago, to dejlige rejsemål…

Krydstogt i Florida til "ingen penge"

Krydstogt fra Florida til smukke Bahamas.
Et krydstogt i Florida blev svaret på vore bønner om en billig ferie i Florida! Men der var lige nogle overvejelser. Her er historien.
Efter at have været i Florida for at studere var det tiltrængt med en uges anderledes ferie, inden jeg igen skulle hjem til Danmark. Min veninde og jeg gik straks i gang med at finde ud af de forskellige muligheder, og da vi begge var studerende, måtte det ikke være for dyrt. Der gik dog ikke lang tid, før vi faldt over diverse muligheder for et krydstogt fra Florida.
Florida…

Rejsen til Haiti

Haiti ligger på en ø med to forskellige lande og skæbner. 
Haiti deler jord med Den Dominikanske Republik, der er et rigt land med en blomstrende turistindustri, og man flyver typisk hertil, når man besøger Haiti og så fra lufthavnen med taxi el. lign. til Haiti.
Haiti derimod er et af de fattigste lande i den vestlige verden, men kan med forsigtighed og indsigt besøges. Den danske filmmand og forfatter Jørgen Leth boede her i mange år indtil et forfærdeligt jordskælv i 2010 ødelagde hans hus. Og mere tragisk kostede det over 200.000 mennesker livet.
Landets historie er fascinerende og bevægende. Faktisk…

Den største ø i Guadaloupe: Den smukke vulkan ø Basse Terre

Basse Terre er en af to største øer på Guadaloupe og udgør det, man kalder “le papillon” eller sommerfuglen Mod vest er det Basse-Terre, en vulkansk bjergø, der trods navnet (basse betyder lav) er den højeste på Guadaloupe med vulkanen La Soufrière  dækket med tæt frodig regnskov og tropisk vegetation og med sin egen Guadeloupe National Park.
Idyllic panoramic view of lush green vegetation and Caribbean sea in the tropical island Guadeloupe. Town Basse Terre in background.
Mod øst men så tæt de to øer er forbundet med en bro, ligger Grande-Terre,  et kæmpe limstens plateau omkranset af skønne hvide strande…

Curaçao

Curacao, det perfekte rejsemål for en drink efter dagens dykning
Curacao er som sine naboer, Aruba og Bonaire hjemsted for rigelige dykkermuligheder. Denne caribiske ø har dannet de mest fantastiske koralrev. Du ser også undersøiske stejle klippevægge og sunkne skibe. Øens dykkersteder er beskyttet mod stærk strøm, og havvandet er varmt året rundt, hvilket gør dette til et godt sted for dem, der vil “blæse deres første bobler” eller lærer nye dykker færdigheder. De fleste af Curaçao’s dykkersteder er tilgængelige fra kysten, og de fleste resorts har smukke koralrev  at udforske. Båddykning/Liveomboard er dog den metode, der vælges til dykkerudflugter…

Rejser til Caribien

Caribien er et af  mest klassiske Bounty drømme rejsemål
Rejser til Caribien opfylder for mange drømmen om kridhvide strande, eventyr, oplevelse af troperne og  de store indtryk med hjem. Det kan også være et krydstogt eller det kan være back packing. Det er charter og det er individuelle rejser. Der er øer, sol og sand nok til alle! Cruises er der især mange af og Caribien er nok det perfekte rejsemål for cruises: Der er ikke langt mellem de nye indtryk, når du yderst behageligt laver din egen island hopping.
Her er en short  liste over danske rejsearrangører, der leverer rejser…

Trinidad & Tobago, to dejlige rejsemål i Caribien

Trinidad & Tobago ligger centralt placeret i Caribien med perfekt klima og strande så langt øjet rækker. Og så tilmed med en fantastisk skøn natur i baglandet med uspoleret regnskov og et rigt dyreliv. Men det er  drømmestrandene og det 25-30 grader varmt badevand,  også under vor lange vintertid, der trækker turisterne til – fra nær og fjern.
Sydamerikas 3. rigeste land kun 11 km fra Venezuela
Her har vi et mere og mere populært rejsemål, også på en rejse, der inkluderer andre af Sydamerikas lande. Landet med de to øer ligger ved det nordlige hjørne af Sydamerika, kun 11 km…

Krydstogter i Caribien? Det moderne krydstogt er fuld af aktiviteter

Krydstogter i Caribien er den perfekte intro til de fantastiske øer
Royal Carribbean  leverer krydstogter, der i dag er så meget anderledes end fortidens “vi dovner på dækket hele dagen og så spiser vi os runde 3 gange om dagen, og så skal vi i baren efter 21:00, så skal vi sove, og så skal vi, ja du gættede det. ”
En kongelig Royal Carribbean oplevelse
Royal Caribbean har de største mest luksuriøse skibe, men der er meget  mere at sige herom, end at det er yderst komfortabel transport: Mange yngre mennesker vælger netop krydstogtet for den mængde af aktivitet,  der er…

Dykkerferie i British Virgin Islands

British Virgin Islands i Caribien med 40 øer og mange flere dykkersteder
Traveltalk finder bla. finder de gode dykkersteder rundt om i verden, og et af de absolut bedre er en dykkerferie i British Virgin Islands i Caribien med 40 øer til rådighed. Ikke alle er Diver´s paradise, men de bedste er!
Tag til Virgin Gorda på din dykkerferie i British Virgin Islands
Det er nemmest at komme rundt mellem de forskellige øer med fly eller skib. Tag en færge til Virgin Gorda, og slap af i det varme vand i Baths. Her finder du naturlige swimmingpools og grotter, der er blevet…

Facts om Caribien

TravelTalk - country fact time icon

02:40 AM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

US dollar

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
44.4 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
23 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Caribien

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK