Rusland

Vi dækker ikke landet som rejseland i den nuværende situation. Vore varmeste tanker går til Ukraine.

Det er verdens største land som ligger på flere kontinenter fra Østeuropa til Asien.
Turister fra Dannmark er tilstede, men rejsetallene ikke overvældende. Til gengæld så besøger små 33 millioner mennesker fra mange andre lande Rusland hvert år som turister. Dermed er det verdens 9. største turistland.
Så pudser vi brillerne og ser på det store land med rejsebrillerne i stedet for de politiske, som vi næsten udelukkende møder i medierne, så udfolder der sig en utrolig historie, vi ser et mægtigt land og vi kan møde en masse seværdigheder fra fortid til nutid, hvor den største begivenhed i 2018 er VM i fodbold i Moskva.

Moskva, Rusland 2017. State Academic Bolshoi Theatre Opera and Ballet illuminated for free open air international festival Circle of light

Men lad os kridte banen op først.

Med 17.075.200 km² er Rusland arealmæssigt det største land i verden, ikke i indbygger antal og dækker mere end en ottendedel af Jordens beboede landområde. Befolkningsmæssigt har landet den niende største befolkning i verden, med over 144 millioner indbyggere i slutningen af ​​marts 2016. Den europæiske vestlige del af landet er meget tættere befolket og urbaniseret end den østlige del; Omkring 77% af befolkningen bor i såkaldt europæisk Rusland. Ruslands hovedstad Moskva er en af ​​de største byer i verden; en såkladt metropolis med 12 millioner inden for bygrænsen og 17 millioner i byområdet uden for. Andre større bycentre er Sankt Petersborg, Novosibirsk, Jekaterinburg, Novgorod og Kasan.
Strækkende sig over hele Nordasien og meget af Østeuropa spænder Rusland over elleve tidszoner og omfatter en bred vifte af geografiske topografier og landformer. Fra nordvest til sydøst deler Rusland landegrænser med Norge, Finland, Estland, Letland, Litauen og Polen (begge med Kaliningrad, Hviderusland,  Ukraine,  Georgien,  Aserbajdsjan,  Kasakhstan, Kina, Mongoliet og Nordkorea. Landet deler havområder med Japan ved det Okhotske Hav og den amerikanske delstat Alaska på tværs af Beringstrædet.
Så fik vi det plads, og der er skriftlig eksamen i morgen.

Rusland kan besøges på uendelig mange måder

Der er mange måder at rejse til og i Rusland fra St. Petersborg til Novgorod.
Man kan tage en weekend i St. Petersborg, være i Moskva på 2.5 timer eller tage den store Once in a life time tur med den transsibiriske jernbane. For nu at starte et sted. Eller her i 2018, hvor denne intro blev påbegyndt kunne kan jo tage på en lille fodboldtur og se byen og det danske landshold, f.eks. mod franskmændene ?

TravelTalk - White suitcaseKort over Rusland

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters