Costa Rica

Costa Rica – lev godt – spis godt

Costa Rica er mønsterlandet i Mellemamerika og velsagtens hele det sydamerikanske kontinent og på mange måder for resten af verden på flere væsentlige fronter: Som en af verdens ældste fungerende demokratier, som et sikkert land at rejse i og primært som et land med en meget høj grad af økologisk og naturbeskyttelses status.

Costa Rica er med i toppen af Environmental Performance Index

Landet ligger pænt højt i verden på det respekterede Environmental Performance Index hvor Island er nr 1,  Schweiz er nummer 2 0g Danmark i 2010 nummer 32.
Landet rummer en enestående koncentration af dyrearer, Det estimeres op til 5-6% af alle dyrearter i verden findes kun her.Det er derfor klart et rejsemål, hvis du interesserer dig for sjældne dyr og smuk natur fra 3800 meter bjergtoppe til brede strande.  Udover det er der mange aktivititer fra golf til windsurfing. Flere danske resjebureauer arrangerer ture til  landet, så det behøver ikke være svært at besøge det spændende land.

Hiking in green tropical jungle, Costa Rica, Central America

Hiking in green tropical jungle, Costa Rica, Central America

Kort og godt om Costa Rica

Costa Rica er et land i Mellemamerika. Landet grænser op til Nicaragua mod nord, Panama mod sydøst, Stillehavet mod vest, det caribiske hav mod øst og Ecuador ved den sydlige del af øen Isla del Coco.

Landets kultur er under indflydelse af de orpindelige indianerstammer, Spanien og Afrika.

Hovedstad: San JoséLandekode: +506

Valuta: Costaricansk colón

Befolkningstal: 4,808 millioner (2015)

Præsident: Luis Guillermo Solís

Officielt sprog: Spansk

Costa Ricas køkken - her spiser man casado!

Costa Ricas køkken – her spiser man casado!

Mad inspiration for Costa Rica

Casado det er nationalretten, mega sund og kan varieres uendeligt. Har man egentlig brug for mere end en ret, hvis det er den rigtige?

Rejser til Costa Rica

Landet er et yndet rejsemål for backpackers, det ægte eventyr og flere bureauer kan hjælpe dig med at komme godt afsted.

Kilroy

Kilroy skriver “Costa Rica har et ekstremt varieret landskab, og dette smukke land rummer ikke mindre end 35 nationalparker, og intet andet sted i verden finder man så mange forskellige dyrearter på så lidt plads! Du kan finde mere end 850 forskellige fuglearter i dette lille naturparadis af et land.”

Læs mere om Kilroy

Jysk Rejsebureau i Costa Rica

Jysk Rejsebureau har også som speciale at hjælpe backpackers til en bedre rejse: “Oplev Costa Ricas største highlights til en budgetvenlig pris – og udforsk på egen hånd nogle af landets mest imponerede nationalparker, som er rige på dyre- og fugleliv. Rejsen tager dig til først den caribiske kyst, og den hyggelige strandby, Cahuita, og til Costa Ricas ”mini Amazonas” i Tortuguero Nationalpark.”

Læs mere om Jysk rejsebureau

Besøg Mellemamerika

The environmental Performance Index

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Costa Rica

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »