Samnaun, toldfrit skiområde i Schweiz med store muligheder

Samnaun, dine ski drømme er toldfri.

Samnaun i Schweiz og meget tæt på Ischgl i Østrig er et stort skiresort med 42 lifte (23 stole, 19 træklifte, der tilbyder utrolige 1472 vertikale meter af nedkørsel. Det skal bare læses som, du kan få nogle lange og hurtige nedfarter i et dramatisk smukt skiområde, som billedet herover måske angiver meget godt. Samnaun er mest for dig, der har løbet lidt på ski, så får du mest ud af terrænnet. Men der er alle sværhedsgrader. Begyndere er også velkomne og er du lidt en daredevil, så finder vi nok en off-piste eller to til dig også. Og “sort” på en piste i Schweiz skal tages bogstaveligt. Ingen falsk varedeklaration her. Glemte vi at sige, der er 60 pister i alt ? De er fordelt på 15%  grønne, 65% røde og 20% sorte pister. Du kan komme op i 2872 meter og løbe ned til 1400 meter. Det siger også lidt om, det er er snesikkert område.

Samnaun Piste map

Samnaun Piste map

Er du også eller mere til cross-country skiing? Jamen langrend er er nok af. Hele 48 km i smuk og  varieret natur. Har du brættet med, eller vil bare lege på ski, så styrer du blot hen til terrænparken og en fed half pipe. Der er lidt for alle.

Samnaun by og aftenbillede

Samnaun by og aftenbillede

Hvad er det med toldfrit og Ischgl?

Øsdtrigs måske bedste all-round skiområde Ischgl ligger 1 km herfra. Og St. Anton faktisk kun 15 km, så er du til flere skisteder på samme tur, så Samnaun oplagt.

Den såkaldte smuglerrute kan du læse mere om her Ischgl, men det muligt at løbe ind i Østrig eller omvendt og du får bronzemedalje, sølv eller guld, når du gennefører appens ture, der tager fra et apr timer og op til 5-6 timer. I gamle dage hygegde man sig med at smugle råvarer fra land til  land via denne rute. Det gjorde man i gamle dage og transporterede på ski ikke fuldt deklarerede varer hjem til Østrig, varer som ikke var belagt med told i Schweiz. I øvrigt har Livigno i Italien lidt en lignende status: toldfrit fordi det ligger så relativt afsides.

Hvor kan jeg bo i Samnaun?

Hvad koster det?

 • 238 km skiløjper til 61 CHF pr. Dag (172 CHF til 3 dages billet i 2018) – Silvretta Arena-skisportsstedet mellem Samnaun og Ischgl er et af de billigste skisportssteder nedskaleret til km med pisterne. Og husk du får den østrigske side med.
 • På toldfri varer kan du regne med 40% besparelser på listepriser generelt.
 • Fødevarer som i DK eller billigere, at spise ude er også billigere.

Hvem kan jeg rejse med til Samnaun?

Ikke mange danske skirejsebureauer har Samnaun eller Schweiz generelt  på listen, men det er et oplagt kør-selv rejsemål. Google maps opgiver ca. 14 timer fra København over Rødby- Puttgarten. + jeres pauser naturligvis. Det er ikke mere end Livigno eller skirejemål i Østrig.

Lufthavne ret tæt på er der nok af. Inssbruck som lufthavn giver nok mest mening plus en lejebil. Eller transfer arangeret fra Schweiz. Ret nemt.

 • Bolzano (2.5 hours)
 • Friedrichshafen (2.5 hours)
 • Innsbruck Airport (1.5 hours)
 • Memmingen (3 hours)
 • Munich (3 hours)
 • St. Gallen-Altenrhein (2.5 hours)

 

Se skiferier her, last minute også, ledige skirejser og bedste priser.

 

Bad Gastein

Læs og se mere skiferie

Intro til mere end 100 skiartikler og video

Book din skirejse her til bedste priser direkte via førende danske ski rejsebureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters.

Skiferien til Østrig

Freeride ValThorens

Freeride Val Thorens

Skiferien til Frankrig

Skiferie Livigno

Skiferie Livigno

Skiferien til Italien

Samnaun ski terrasse

Skiferie til Schweiz

Skiferie til Spanien

Skiferien til  Norge

Norge

Skiferien til Sverige

Sverige

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Skiferier uden for Europa:

(På vej 2019-20, det bliver reelt stort)

 • USA
 • Canada (Whistler bla.)
 • Argentina

Last minute skiferie ?

Du har en ferie uge, du ikke har brugt eller bare har rigtig meget brug for?

Last minute, afbudsrejser, afbuds skirejser, masser af muligheder:

Skiferie i Zillertal, Østrig præparede pisterSkiferie i Zillertal, Østrig præparede pister

Book din skiferie via Traveltalk.dk

Du kan book dine skirejser direkte fra Traveltalk.dk. Til alle Nortlander’ s, Danski’ s og Slopetrotter’ s rejsemål. Også  afbudsrejser. Klik her og start din søgning.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler