Mikronesien

Mikronesien, den exotiske ø-gruppe i Stillehavet

Mikronesien er både en ø-stat, beliggende i Oceanien og et større område af Oceanien, der samlet også går under navnet Mikronesien, som yderligere omfatter østaterne Guam, Kiribati, Marshalløerne, Nauru, Nordmarianerne og Palau.

Nu afdøde Troels Kløvedal har rejst som sikkert bekendt de utroligt smukke øer her i Stillehavet tyndt. Lad os se lidt nærmere på dem.

Mikronesien er en af de tre øgrupper, som Stillehavets øer normalt opdeles i. De andre er Polynesien og Melanesien.

Mikronesien omfatter øerne vest for datolinjen og nord for ækvator; i alt over 2000 øer, næsten alle meget små. Det samlede landareal er under 2000 km2 (som Lolland-Falster), spredt ud over 9 mio. km2 hav; i alt ca. 500.000 indb.

Heart of Voh, aerial view, mangroves resemble a heart seen from above, New Caledonia, MicronesiaHeart of Voh, aerial view, mangroves resemble a heart seen from above, New Caledonia, Micronesia

Tilknytning til USA

De fleste er nu på papiret selvstændige øer, men fortsat tæt knyttet til USA. Fra vest mod øst ligger de selvstændige stater Palau, Mikronesiens Forenede Stater og Marshalløerne. Nord herfor Nordmarianerne og Guam, som begge har lokalt selvstyre under USA. Nauru og de tidligere britiske Gilbertøerne, nu Kiribati, længst mod øst regnes også til øgruppen.

Tropisk klima

Øerne har alle tropisk klima, og traditionelt har kokospalmer og fiskeri dannet livsgrundlag for befolkningen. Nu er mange mikronesiske samfund helt afhængige af arbejdstilbud fra amerikansk militær og generelt af amerikansk bistand, og importerede fødevarer, videofilm og dåseøl er i dag iøjnefaldende kulturelementer, mens de oprindelige erhvervskulturer er forsvundet de fleste steder. En lang række kristne kirker udgør en vigtig del af dagliglivet. De viderefører mere end 100 års tradition for omfattende missionsvirksomhed i Mikronesien.

Links til Mikronesien

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Mikronesien

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters