Rejseforsikring

Rejseforsikring er din sikkerhed for ro omkring din ferierejse

Rejseforsikring og de herfor relevante retningslinjer er taget fra Udenrigsministeriets retningslinjer Okt 2020

Hvis du rejser uden for Danmark, Færøerne og Grønland, opfordres du til at tegne en privat rejseforsikring.

Rejser du uden for EU-landene, Norge, Island, Liechtenstein, Schweiz og Storbritannien, er du ikke dækket af den offentlige sygesikring i Danmark, og du kan derfor hverken anvende dit gule sundhedskort eller dit blå EU-sygesikringskort.

Rejser du inden for EU-landene, Norge, Island, Liechtenstein, Schweiz og Storbritannien?

Rejser du inden for EU-landene, Norge, Island, Liechtenstein, Schweiz og Storbritannien, kan du anvende dit blå EU-sygesikringskort. EU-sygesikringskortet dækker dog ikke alle udgifter eller i alle situationer, hvorfor det ikke er et alternativ til en privat rejseforsikring. Læs mere nedenfor.

Rejser du i de andre nordiske lande, kan du anvende dit gule sundhedskort sammen med billedlegitimation, men vi anbefaler, at du også medbringer dit blå EU-sygesikringskort. Læs mere nedenfor.

Udenrigsministeriet og de danske ambassader og konsulater kan ikke hjælpe dig med at dække udgifter til hverken lægehjælp, hospitalsindlæggelse eller hjemtransport, hvis du rejser i udlandet.

Se alle rejeforsikringsselskaber her

Har Corona og Covid19 særlig indflydelse på krav til rejseforsikring?

Du bør være særlig opmærksom, hvis du snart skal rejse til et land eller en region, hvor Udenrigsministeriet fraråder rejser på grund af coronavirus.

Det er vigtigt at være bevidst om, at hvis du er rejst ind i et område eller land, hvor Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser eller fraråder alle rejser, så kan muligheden for at din forsikring kan hjælpe dig være meget begrænset.

Hvis du rejser ind i et område eller land, hvor Udenrigsministeriet på indrejsetidspunktet fraråder indrejse, dækker forsikringen ikke udgifter forbundet med førtidig hjemrejse. Den dækker heller ikke udgifter, der skyldes et forlænget ophold eller ekstraordinære transportudgifter pga. coronavirus.

Der er en muliggråzone, hvis rejsen er bestilt inden Udenrigsministeriet fraråder at rejse til pågældende rejsemål, som kræver du kan dokumentere præcist og er i hurtig kontakt med dit rejse forskringsselskab,

Rejseforsikring normalt

Traveltalk siger, at under normale omstændigheder, så giver din Rejseforsikring dig faktisk din rejse den ekstra kvalitet, at du kan fokusere på at nyde ferien, uanset hvor du er i verden. Hvis du vel at mærke er korrekt forsikret. Med de nye rejseforsikringsregler er der en længere række lande end før, der forudsætter for en god rejse, du er godt rejseforsikret. Det kræver lige man sætter sig lidt ind det. Det er ganske nemt.

Rejseforsikring kræver blot, du lige checker efter

Det tager 5 minutter at chekke efter. Kunne jo være en specialrejse til fjerntliggende rejsemål, eller en skirejse (kender du reglerne der, læs mere her i denne artikel) eller en hobby, der måske normalt ikke er dækket, fordi den er speciel farlig, som skiferie.

Husk skirejseforsikringen

Det kan blive rigtig dyrt, hvis uheldet er ude på skiferien, og du ikke har en forsikring, der dækker. Udover en ansvarsforsikring, er det også tilrådeligt at tegne en ekstra ulykkesforsikring, hvis du tager på skiferie, idet skiløb/snowboarding mange steder anses som en ekstremsport. Nogle forsikringer dækker, hvis du tager på en enkelt skiferie, men ikke, hvis du jævnligt tager afsted. Andre dækker almindeligt løb på pisten, men ikke off-pisteløb, osv. Du bør altså sikre dig hjemmefra, at din forsikring dækker. Her er nogle af de ting, du skal være opmærksom på:

Skiferieforsikringen set fra Østrig


Østrigs turistkontor
 giver disse vigtige råd, som sikrer du med ro i sindet kan tage på skiferie.

Er familen dækket også off-piste på skiferien?

Tjek at hele familien er dækket og skrevet ind i policen, hvis det er påkrævet.
Tjek at du er dækket ved off-piste skiløb, hvis du eller nogen i din familie er af den eventyrlystne type. Eller blot løber lidt uden for pisterne.

Husk også, at en rejseforsikring altid kun dækker skader og sygdomme akut opstået på rejsen. Derfor kan du have brug for en medicinsk forhåndsvurdering for at vide, om forsikringen dækker.

Book din skirejseforsikring her

Allianz

Dansk Rejseforsikring

Europæiske ERV

Gouda

Topdanmark

Rejseforsikringsguiden

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Skovbrande. Der kommer 50% flere i 2100

Rejseinspiration

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters