Mongoliet

Mongoliet og den store natur

Mongoliet er et indlandsområde i Østasien. Dets område svarer stort set til det ydre Mongolias historiske område, og det udtryk bruges undertiden til at henvise til det nuværende land. Det er klemt inde mellem Rusland mod nord og Kina mod syd, hvor det grænser op til det indre Mongoliets autonome region. Mongoliet deler ikke en grænse med Kasakhstan, selvom kun 37 kilometer adskiller dem.

Kun 3.3 millioner indbyggere i et kæmpe land

På omkring 1.564.116 kvadratkilometer (603.909 kvm) er Mongoliet den 18. største og tyndest befolkede land for en suveræn stat i verden med en befolkning på kun 3,3 millioner mennesker. Det er rangeret som det 132. mindst befolkede land mindst befolkede land ud af 195. Det er også verdens næststørste landlockede land bag Kasakhstan og det største landlockede land, der ikke grænser op til et lukket hav. Landet indeholder meget lidt agerjord, da meget af dets område er dækket af græsklædt steppe med bjerge mod nord og vest og Gobi-ørkenen mod syd. Ulaanbaatar, hovedstaden og den største by, er hjemsted for ca. 45% af landets befolkning. Ulaanbaatar deler også rangeringen af verdens koldeste hovedstad med Moskva, Ottawa og Nur-Sultan.

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters