Myanmar (Burma)

Kært barn har mange navne: Myanmar (tidligere Burma); officielt hedder landet på engelsk: ”Republic of the Union of Myanmar”.

Det store land

Myanmar deler sine grænser med Indien, Bangladesh, Laos, Kina and Thailand. Myanmar er på størrelse med Frankrig og England sammenlagt! Og dermed et af de største lande i Sydøstasien. I streg er landet 2000 km lagt fra Tenasseri halvøen i syd (mod Thailand) og Himalaya mod nord med grænser til den kinesiske provins  Yunnan, Tibet and India.
Således ligger det tidligere Burma særdeles centralt i Sydøstasien, hvilket osgå forklarer den store interesse fra englændernes og andre kolonimagter, som er en væsentlig del af landets historie

Se det glemte og smukke land

Det er ingen turist floskel, at Myanmar har mange steder og seværdigheder, der absolut er værd at besøge: Bagan og Mrauk U rummer religiøse (buddistiske) ruiner og templer og statuer. Den smukke Inle sø i den østlige bjerge er kendt for de forskellige lokale stammer, den oprindelige etnisk befolkning, som bla. ernærer sig ved fiskeri i store robåde.

Mt. Khakaborazi (5881 meter)
Helt mod nord i Myanmar, hvor Himalaya begynder, finder man Sydøstasiens højeste bjerg Mt. Khakaborazi (5881 meter) med en rig flora og fauna. Som kontrast hertil Mergui Archipelago (øhav), der består af ikke mindre end 800 uspolerede øer ! Myanmar har en lang uspoleret kystlinje med hvide sandstrande som f.eks.  Ngapali og  Ngwesaung. Søger du minder efter den kongelige periode, så besøg  Mandalay, der rummer de fineste kunstskatte. Yangon rummer til gengæld en større antal bygninger fra koloni perioden og de smukkeste haver fra dengang.  Det såkaldte Great Central er et 960 km bredt område, hvor det meste af befolkningen bor.Kort og godt om Myanmar
Hovedstad: Naypyidaw
Valuta: Kyat
Præsident: Htin Kyaw
Befolkningstal: 53,9 millioner (2015)Verdensbanken
Kontinent: AsienOfficielt sprog: Burmesisk
Kilde: WikipediaFly med Singapore Airlines Book hotel i Myanmar

Rejseinspiration

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »