Aktiv ferie

Aktiv ferie i hele verden

Aktiv ferie dækker her på traveltalk lysten til og behovet for en ferie, hvor kroppen bliver bevæget lidt eller meget. Hvor du kan dyrke din sport som cykling, klatring, bjergvandring eller skiferie.

Surfing Hawaii

Surfing Hawaii

Aktiv ferie som brætsurfing, windsurfing og kitesurfing

windsurfing Gardasøen

windsurfing Gardasøen

Her er nogle eksempler på aktiv ferie som rejseform. Det kan være mountainbiking, nemt eller svært, f.eks, på toppen af Dolomitterne eller dykning i grotter i Mexico for den øvede dykker eller trekking i Nepal. Det kan også være “Surfing” der efterhånden er et samlebegreb for en række “bræt på vand og i luften” tæt relaterede og temmelig adrenalin producerende fysiske og mentale udfordringer world-wide.
Der er bla. brætsurfing (klassikeren) windsurfing og kitesurfing, og variationer heraf. Det må siges at være aktiv ferie, men mindre kan gøre det.

Aktiv ferie ved Garda søen eller Klitmøller

Et eksempel på adventure sport: Det er en fremragende undskyldning for at tage til Klitmøller, fordi vinden er rigtig lige der, eller som på Garda søen, hvor Peler vinden kommer kraftigt om morgenen inden kl. 9:00 og den lidt blidere men længerevarende Ora er bedst ved Torbole kl 12:00.  Alt skal times i surfing. Ikke mindst de hårde drenge og pigers rush: mega bølgerne,  der kun er der få dage om året et bestemt sted, som regel langt væk, som om vinteren i det sydlige New Zealand. Den ultimative udfordring er forskellig for alle, der dyrker adventure sport. Glæden er den samme.

Aktiv ferie i Østrig. Kitzsteinhorn. Familiehygge på højt niveau

Aktiv ferie i Østrig. Kitzsteinhorn. Familiehygge på højt niveau

Bjergvandring i Østrig?

Vi har masser af rejse inspiration til din vandreferie i Østrig
Derfor er det også en udfordring vi vil tage op med intro og viden om de gode aktiv ferie rejsemål i verden og bringe rapporter og blogs af folk, der bare vil det der, og selv “surfer rundt” ude i den store verden.
Temarejser/Ferie ideer – Her er over 20 kategorier af temarejser til hele verden fra Antarktis til Borneo.

Camino i Nordpanien, pigrimsferie, over 100 km

Camino i Nordpanien, pigrimsferie, over 100 km

Find drømmerejsen her

Du kan søge i

    1. Rejseinteresser
    1. Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
    1. Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Du kan søge på 1, 2 eller alle 3 kriterier.

Kom godt igang med aktiv ferie på La Santa

La Santa opfandt begrebet aktiv ferie, tak til præsten. Tjæreborgpræsten var langt foran for sin tid og byggede La Santa Sport på Lanzarote i de kanariske øer. Her får du historien om La Santa, og hvorfor alle kan være med.
Club La Santa - Activities 2017

Østrig har perfektioneret begrebet aktiv ferie.

Ikke mange lande har gjort så meget ud af begrebet “aktiv ferie” som Østrig. Her finder du hyggelige vandreture på bjerget for hele familien, men også sikre og udfordrende mountainbike ruter og du kan lære at bestige et bjerg med dybt kvalificerede instruktør.

Trekking i Østrig

Trekking i Østrig

Kleinwalsertal er et af de mange steder i Østrig, der virkelig leverer en stor oplevelse, hvor sport natur og sundhed går op i en højere enhed.GlyderFach_top i Wales GlyderFach, top i Wales

Aktiv ferie er også Adventure sport?

Adventure sport er et relativt nyt begreb som også rummer “extreme sport” og mere.

Fælles for Adventure sport som udøver er, at du ikke står i badmintonhallen eller svømmehallen med relativ lille risiko for at noget går galt. Her er din dygtighed og træning også vigtig, men i adventure sport er den afgørende, og det er ofte defineret som en holdsport, som kan trænes hjemmefra. Læs her hvordan adventure sport defineres af  Ranum Efterskole:

Adventure Sport er en avanceret form for ekstrem sportskonkurrence, hvor der indgår flere aktivitetsformer, hvilket stiller visse krav til elevernes alsidighed og kompetencer. Det handler om råstyrke, udholdenhed og fysisk form, men det gør ikke et godt hold alene. Der skal også strategisk tæft, god planlægning, klare rollefordelinger, overblik, sublimt samarbejde og store navigeringsevner til.

ALVERDENS DISCIPLINER

Eleverne kan i princippet blive udsat for alverdens discipliner. Eleverne vil i undervisningen få kendskab til discipliner indenfor sporten, som f.eks. terrænløb, mountainbike, kajak-kano og inliners. Desuden vil vi også arbejde med elevernes navigation. En god navigatør på et hold kan gøre hele forskellen, da et forkert rutevalg er ensbetydende med en omvej – eller i værste fald at holdet bliver tvunget hele vejen tilbage til udgangspunktet.

I Adventure sport går du efter det store, men ikke helt ufarlige adrenlin kick og suveræne oplevelse, som din sportslige dygtighed, din koncentration og erfaring sammen med valget af en realistisk udfordring med et godt team om dig reducerer til en for dig acceptabel størrelse.”

Det er en fantastisk selvudviklings rejseform, fordi du lærer dig selv at kende dybere og du flytter dine grænser og selvindsigt, mens du er i nye ongivelser, som bliver til en rejseoplevelse, der sidder på nethinden for altid.

Med andre ord en ny sportsform, der er ved at tage form og tage til, og som også er en oplagt rejseform, da det ofte er i smuk og udfordrende natur, sporten udfolder sig.

Temarejer til hele verden

Her er 25  kategorier af temarejser til hele verden fra Antarktis til Borneo.

Rejseinspiration

1 2 3 7

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »