Temarejser

 - Aktiv ferie

Er du til aktiv ferie?

Aktiv ferie dækker her på traveltalk lysten til en ferie, hvor kroppen bliver bevæget lidt eller meget. Hvor du kan dyrke din sport som cykling, løb, osv. men også prøve kræfter med nye sportsgrene og måske med Adventure sport ?

Surfing

Det er ret så aktiv ferie

Her er nogle eksempler på aktiv ferie som rejseform. Det kan være mountainbiking, nemt eller svært, f.eks, på toppen af Dolomitterne eller dykning i grotter i Mexico for den øvede dykker eller trekking i Nepal. Det kan også være “Surfing” der efterhånden er et samlebegreb for en række “bræt på vand og i luften” tæt relaterede og temmelig adrenalin producerende fysiske og mentale udfordringer world-wide.

Der er bla. brætsurfing (klassikeren) windsurfing og kitesurfing, og variationer heraf. Det må siges at være aktiv ferie, men mindre kan gøre det.

windsurfing Gardasøen

Aktiv ferie ved Garda søen ?

Et eksempel på adventure sport: Det er en fremragende undskyldning  for at tage langt væk som Klitmøller i Thy,  fordi vinden er rigtig lige der, eller som på Garda søen,  hvor Peler vinden kommer kraftigt om morgenen inden kl. 9:00 og den lidt blidere men længerevarende Ora er bedst ved Torbole kl 12:00.  Alt skal times i surfing. Ikke mindst de hårde drenge og pigers rush: mega bølgerne,  der kun er der få dage om året et bestemt sted, som regel langt væk, som om vinteren i det sydlige New Zealand. Den ultimative udfordring er forskellig for allem der dyrker adventure sport. Glæden er den samme.

Derfor er det også en udfordring vi vil tage op med intro og viden om de gode aktiv ferie rejsemål i verden og bringe rapporter og blogs af folk, der bare vil det der, og selv “surfer rundt” ude i den store verden.

La Santa Diving

Kom godt igang med aktiv ferie på La Santa

La Santa opfandt begrebet aktiv ferie, tak til præsten. Tjæreborgpræsten var langt foran for sin tid og byggede La Santa Sport på Lanzarote i de kanariske øer. Her får du historien om La Santa, og hvorfor alle kan være med.

Østrig har perfektioneret begrebet “aktiv ferie”.

Kleinwalsertal er et af de mange steder i Østrig, der virkelig leverer en stor oplevelse, hvor sport natur og sundhed går op i en højere enhed.

Extreme adventure sport, Iceland kayaking, paddling on kayak, outdoors activity

Extreme adventure sport, Iceland kayaking, paddling on kayak, outdoors activity

Adventure sport med på rejsen ?

Adventure sport er et relativt nyt begreb som også rummer “extreme sport” og mere.

Fælles for Adventure sport som udøver er, at du ikke står i badmintonhallen eller svømmehallen med relativ lille risiko for at noget går galt. Her er din dygtighed og træning også vigtig, men i adventure sport er den afgørende, og det er ofte defineret som en holdsport, som kan trænes hjemmefra. Læs her hvordan adventure sport defineres af  Ranum Efterskole:

“Adventure Sport er en avanceret form for ekstrem sportskonkurrence, hvor der indgår flere aktivitetsformer, hvilket stiller visse krav til elevernes alsidighed og kompetencer. Det handler om råstyrke, udholdenhed og fysisk form, men det gør ikke et godt hold alene. Der skal også strategisk tæft, god planlægning, klare rollefordelinger, overblik, sublimt samarbejde og store navigeringsevner til.

ALVERDENS DISCIPLINER

Eleverne kan i princippet blive udsat for alverdens discipliner. Eleverne vil i undervisningen få kendskab til discipliner indenfor sporten, som f.eks. terrænløb, mountainbike, kajak-kano og inliners. Desuden vil vi også arbejde med elevernes navigation. En god navigatør på et hold kan gøre hele forskellen, da et forkert rutevalg er ensbetydende med en omvej – eller i værste fald at holdet bliver tvunget hele vejen tilbage til udgangspunktet.

I Adventure sport går du efter det store, men ikke helt ufarlige adrenlin kick og suveræne oplevelse, som din sportslige dygtighed, din koncentration og erfaring sammen med valget af en realistisk udfordring med et godt team om dig reducerer til en for dig acceptabel størrelse.”

Det er en fantastisk selvudviklings rejseform, fordi du lærer dig selv at kende dybere og du flytter dine grænser og selvindsigt, mens du er i nye ongivelser, som bliver til en rejseoplevelse, der sidder på nethinden for altid.

Med andre ord en ny sportsform, der er ved at tage form og tage til, og som også er en oplagt rejseform, da det ofte er i smuk og udfordrende natur, sporten udfolder sig.

Find drømmerejsen her

I afsnittet Drømmerejsen kan du “lege med” supernemt at kombinere rejsetemaer og rejseinteresser med konkrete rejselande og rejsemål og se om ikke din drømmerejse dukker op.

Rejseinspiration fra Aktiv ferie

Cykelferie i Tirol

Cykelferie i Tirol med så mange nye cykelruter og trails
Østrig har mange fordele som cykelferie rejsemål set med danske øjne. Landet har ca. 1.600.000 danske på besøg hvert år. Vi kender og holder af Østrig, ikke kun på den obligatoriske skiferie, men mere og mere året rundt.  Den anden faktor er afstanden.  Der er rigtig mange bilferie rejsende til Østrig, enten med skiene på taget eller cyklerne spændt på i stativet. For cykel enthusiaster betyder det at have sin egen, ofte superlækre cykel med ret så meget. Og så er der terrænnet, bjergene, landevejene, de små listige stier eller…

Club La Santa Sport

Club La Santa – for sjæl og sundhed
Club La Santa får dig til at synge denne: There is a place that you always can go to. Sådan starter den velkendte sang, som kun kan betyde en ting; du er få minutter fra at ankomme til verdens største legeplads Club La Santa. Club La Santa er et resort på den Gran Canariske ø Lanzarote, tæt på Afrikas kyst, hvilket gør flyveturen til en ca. 5 timers fornøjelse. Club La Santa blev grundlagt af Tjæreborgpræsten og er stadig i dag på danske hænder, hvilket gør at stort set alle guider, instruktører…

Azorerne´s 9 grønne øer danner en utrolig ramme for en aktiv oplevelsesferie

Azorerne i Atlanten og 9 øer, der vil erobre dit hjerte
Azorerne i Atlanten er i alt 9 portugiske øer strøet udover verdens næststørste hav Atlanterhavet, der dækker 20% af jordens overflade. Her flere 1.000 km fra moderlandet Portugal, ser du første gang fra flyvemaskinen de små grønne pletter vokse  til synlige øer. Du kan tydeligt se, de er stærkt præget af et imponerende vulkanlandskab. Selvom øerne blev opdaget for flere hundrede år siden, har livet på øerne indtil for nyligt været præget af den isolerede placering “midt i” et af de 7 verdenshave. Det giver næring  til de udfoldelsesmuligheder,…

Aktiv ferie i Kleinwalsertal – adrenalin og spænding

Kleinwalsertal er mere end idyllisk alpehygge
Aktiv ferie i Kleinwalsertal er for alle: Mange forbinder Kleinwalsertal med hygge og naturskønhed, men den bjergrige dal er et sandt mekka for adrenalinfremkaldende aktiviteter. Har man en svaghed for klatring, canyoning, trailrunning eller mountainbiking, byder Kleinwalsertal på masser af muligheder.
Grænseoverskridende klatring. Det er da en ret så aktiv ferie i Kleinwalsertal
Klatring er en meget populær sommeraktivitet i Kleinwalsertal, og sporten er for alle. Eksperter, der behersker sikkerhed, teknik og udstyr, kan prøve kræfter med de krævende lodrette ruter, mens begyndere kan komme sikkert frem på en Klettersteig, der er den lokale betegnelse for…

Zillertal – aktiv familieferie for store og små

Familien rykker sammen på sommerferie i Zillertal, Østrig
Som en af Østrigs mest yndede rejsemål er sommerferie i Zillertal et meget familieegnet rejsetema. Omgivet af høje bjerge, der rager mere end tre kilometer op, inviterer den smukke og solfyldte dal både til  aktiviteter  for de eventyrlystne og afslapning og nærvær for hele familien. Lad os se på mulighederne!
Zillertal bjergvandring i solskin
Bjergvandring på sommerferie i Zillertal
For vandrere er mulighederne nærmest uendelige i Zillertal. I dalen ligger de relativt flade ruter, hvor hele familien kan være med, mens panoramaturene er anlagt højt oppe i bjergene. Man har endda etableret 115 kilometer særlige…

Mallorcas magiske bjerge: Serra de Tramuntana 

Mallorcas største bjergkæde er utrolige Serra de Tramuntana
Mallorcas bjerge er et eventyr at besøge. Og Mallorca er faktisk en ret stor  ø. ca. 100 km lang og 70 km bred. Ligger ud for Barcelona i Middelhavet, der kan nås med fly på 45 minutter. Kun 3 timer fra Danmark og med dejligt klima, god stil og masser af fede oplevelser. Og så er det notorisk en smuk ø med utal af strande, hyggelige byer, og nu når vi er ved de bjerge, hvad er der nu med dem? Er de ikke bare pittoresk baggrund på din bil eller scooter…

Nye mountainbiking ruter i Kitzbüheler Alperne

Mountain biking i Kitzbüheler Alperne
Kitzbüheler Alperne er et af Østrigs mest spændende og udfordrende områder til mountainbiking, men det er ikke længere forbeholdt eksperter og vovehalse at begive sig ud på de smalle og kuperede single-tracks. Et nyt spor henvender sig til motionister og mindre øvede. Og med de nye fat tires ser du det stadigt nye syn: mountainbikes uden i sneen på kæmpe store dæk, der giver traction.
I flere år har Kitzbüheler Alpernes helt store attraktion for mountainbikere været det 180 kilometer lange TransKitzAlp-spor. Ruten er delt op i fire dagsetaper, og samlet når stigningerne op på 8.600…

Natur- og Aktivresort Ötztal har hele feriepakken

Aktivresort Ötztal byer på hele pakken fra aktiv ferie til forkælelse og gastronomisk oplevelser.
Hvem siger, at aktivferie ikke kan kombineres med forkælelse,  (wellness), afslapning og kulinariske oplevelser? I Natur- og Aktivresort Ötztal har man skabt et unikt koncept, der byder på hele pakken. Ressortet ligger få hundrede meter fra centrum i Ötz – som en “by i byen” – og tilbyder sine gæster alt, der skal til, for at ferien kan blive en succes.
Eget Chalet, forkælelse og riverrafting på een gang?
Ved ankomst indlogeres man i egen lejlighed, på hotelværelse eller i chalét, og alt er opført i ædle træsorter,…

Grossglockner Hochalpenstrasse: kør til toppen af Østrig

Grossglockner: Østrigs højeste bjerg og et af de smukkeste bjerge i Alperne
Besøg Østrigs højeste bjerg Grossglockner. Det er ikke engang svært at komme tøt på toppen. I Østrig rager talrige bjerge mere end tre kilometer op, men ét af dem – det majestætiske Grossglockner – strækker sin tinde hele 3.798 meter i vejret, hvilket gør det til Østrigs højeste bjerg. Men Grossglockner er meget mere end det.
Grossglockner Hochalpenstrasse, 48 km panorama bjergkørsel
For mere end 80 år siden påbegyndte man anlæggelsen af Hochalpenstrasse – et enormt projekt, hvor man via hårnålesving efter hårnålesving bliver ført op i højderne. Men det…

Passion for bjerge og extrem klatring

Extrem klatring på højt niveau i Østrig
Tyrol er det perfekte rejsemål for en aktiv ferie og  et skattet rejsemål for alle danskere, og der sker hele tiden nyt. Læs her om en særkig dygtig bjergguide,  hvordan han blev så god og hvad han kan lære dig på bjerget. Du behøver jo ikke tage de største udfordringer først, men måske ender du en dag på toppen af Wilder Kaiser.
Bjergguiden og ekstemklatreren i samme person Guido Unterwurzacher kender bjergene i Tyrol som sin egen bukselomme. I en alder af elleve år lærte han at klatre i bjergmassivet Wilder Kaiser og er…

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK