Temarejser

 - Aktiv ferie

Er du til aktiv ferie?

Aktiv ferie dækker her på traveltalk lysten til og behovet for en ferie, hvor kroppen bliver bevæget lidt eller meget. Hvor du kan dyrke din sport som cykling, løb, klatring, vandring , skiløb osv. men også prøve kræfter med nye sportsgrene og måske med Adventure sport ?

Surfing

Surfing Hawaii

Det er ret så aktiv ferie

Her er nogle eksempler på aktiv ferie som rejseform. Det kan være mountainbiking, nemt eller svært, f.eks, på toppen af Dolomitterne eller dykning i grotter i Mexico for den øvede dykker eller trekking i Nepal. Det kan også være “Surfing” der efterhånden er et samlebegreb for en række “bræt på vand og i luften” tæt relaterede og temmelig adrenalin producerende fysiske og mentale udfordringer world-wide.

Der er bla. brætsurfing (klassikeren) windsurfing og kitesurfing, og variationer heraf. Det må siges at være aktiv ferie, men mindre kan gøre det.

windsurfing Gardasøen

Aktiv ferie ved Garda søen ?

Et eksempel på adventure sport: Det er en fremragende undskyldning  for at tage langt væk som Klitmøller i Thy,  fordi vinden er rigtig lige der, eller som på Garda søen,  hvor Peler vinden kommer kraftigt om morgenen inden kl. 9:00 og den lidt blidere men længerevarende Ora er bedst ved Torbole kl 12:00.  Alt skal times i surfing. Ikke mindst de hårde drenge og pigers rush: mega bølgerne,  der kun er der få dage om året et bestemt sted, som regel langt væk, som om vinteren i det sydlige New Zealand. Den ultimative udfordring er forskellig for allem der dyrker adventure sport. Glæden er den samme.

Derfor er det også en udfordring vi vil tage op med intro og viden om de gode aktiv ferie rejsemål i verden og bringe rapporter og blogs af folk, der bare vil det der, og selv “surfer rundt” ude i den store verden.

La Santa Diving
Book din rejse og se Afbudsrejser

I disse tider med vekslende rejsemuligheder er det nødvendigt at holde øje med de helt aktuelle rejsetilbud og rejsemuligheder her, også afbudsrejser, som er højaktuelt i Corona tiden. Her er 3 oplagte muligheder via traveltalk´s rejseservices for stadig at rejse til sjove og spændende rejsemål.

Book din rejse her via traveltalk – mere end 100.000 rejsekombinationer

Afbudsrejser via traveltalk – Se bedste rejsetibud opdateret time for time

Drømmerejsen – Find rejseideer på 10 sekunder: Rejseinteresse + rejsemål

Temarejser/Ferie ideer – Her er over 20 kategorier af temarejser til hele verden fra Antarktis til Borneo.

Kom godt igang med aktiv ferie på La Santa

La Santa opfandt begrebet aktiv ferie, tak til præsten. Tjæreborgpræsten var langt foran for sin tid og byggede La Santa Sport på Lanzarote i de kanariske øer. Her får du historien om La Santa, og hvorfor alle kan være med.

Club La Santa - Activities 2017

Østrig har perfektioneret begrebet “aktiv ferie”.

Kleinwalsertal er et af de mange steder i Østrig, der virkelig leverer en stor oplevelse, hvor sport natur og sundhed går op i en højere enhed.

Extreme adventure sport, Iceland kayaking, paddling on kayak, outdoors activity

Extreme adventure sport, Iceland kayaking, paddling on kayak, outdoors activity

Adventure sport med på rejsen ?

Adventure sport er et relativt nyt begreb som også rummer “extreme sport” og mere.

Fælles for Adventure sport som udøver er, at du ikke står i badmintonhallen eller svømmehallen med relativ lille risiko for at noget går galt. Her er din dygtighed og træning også vigtig, men i adventure sport er den afgørende, og det er ofte defineret som en holdsport, som kan trænes hjemmefra. Læs her hvordan adventure sport defineres af  Ranum Efterskole:

“Adventure Sport er en avanceret form for ekstrem sportskonkurrence, hvor der indgår flere aktivitetsformer, hvilket stiller visse krav til elevernes alsidighed og kompetencer. Det handler om råstyrke, udholdenhed og fysisk form, men det gør ikke et godt hold alene. Der skal også strategisk tæft, god planlægning, klare rollefordelinger, overblik, sublimt samarbejde og store navigeringsevner til.

ALVERDENS DISCIPLINER

Eleverne kan i princippet blive udsat for alverdens discipliner. Eleverne vil i undervisningen få kendskab til discipliner indenfor sporten, som f.eks. terrænløb, mountainbike, kajak-kano og inliners. Desuden vil vi også arbejde med elevernes navigation. En god navigatør på et hold kan gøre hele forskellen, da et forkert rutevalg er ensbetydende med en omvej – eller i værste fald at holdet bliver tvunget hele vejen tilbage til udgangspunktet.

I Adventure sport går du efter det store, men ikke helt ufarlige adrenlin kick og suveræne oplevelse, som din sportslige dygtighed, din koncentration og erfaring sammen med valget af en realistisk udfordring med et godt team om dig reducerer til en for dig acceptabel størrelse.”

Det er en fantastisk selvudviklings rejseform, fordi du lærer dig selv at kende dybere og du flytter dine grænser og selvindsigt, mens du er i nye ongivelser, som bliver til en rejseoplevelse, der sidder på nethinden for altid.

Med andre ord en ny sportsform, der er ved at tage form og tage til, og som også er en oplagt rejseform, da det ofte er i smuk og udfordrende natur, sporten udfolder sig.

Temarejer til hele verden

Her er 18 kategorier af temarejser til hele verden fra Antarktis til Borneo.

Find drømmerejsen her

I afsnittet Drømmerejsen kan du “lege med” supernemt at kombinere rejsetemaer og rejseinteresser med konkrete rejselande og rejsemål og se om ikke din drømmerejse dukker op.

Rejseinspiration fra Aktiv ferie

Nyeste rejseartikler

Populære rejseartikler

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

AfbudsrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

BackpackerTravelTalk - white arrow right

BilferieTravelTalk - white arrow right

CampingTravelTalk - white arrow right

CharterferieTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

FamilieferieTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

KrydstogtTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

LuksusrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

SafariTravelTalk - white arrow right

SejlerferieTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

SlotsferieTravelTalk - white arrow right

Sol & StrandTravelTalk - white arrow right

StorbyferieTravelTalk - white arrow right

WellnessTravelTalk - white arrow right

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Northlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters