Asien

 - Singapore

Før der var noget, der hed Singapore

Asien har i disse år et imponerende antal økonomiske eventyr og lokomotiver. Singapore er en af de meste lysende. Det er samtidigt verdens grønneste storby takket været en række tiltag i de seneste mange år. Og absolut værd at besøge som en af verdens førende storbyer med masser at se og opleve.

Singapore´s historie

De fleste ældre historiske dokumenter om Singapore er gemt væk i historien, men i en kinesisk beretning fra det tredje århundrede beskrives østaten med ordene “Pu-lou-chung” eller “øen for enden af halvøen”. Senere hen, da de første bosættelser blev etableret (omkring år 1298-1299), var byen på halvøen kendt som Temasek (Havbyen). I løbet af det 14-århundrede fik dette område et nyt navn. Ifølge sagnet herom, var det en prinsen Sang Nila Utama fra Srivijayas hovedstad, Palembang, der gav byen sit navn. Da prinsen en dag var på jagt fik han øje på en stor løve – et dyr som prinsen aldrig havde set før. Han grundlagde derefter en by på det sted, hvor han så løven. Byens navn blev “Løvebyen”, hvilket på sanskrit bliver til Singapura fra simha (løve) og pura (by). Byen blev herefter regeret af de fem konger fra det antikke Singapura. Løvebyen blomstrede som et mødested for handel på grund af placeringen på spidsen af en halvøen, der var et oplagt knudepunkt på skibstransport. Det moderne Singapore blev grundlagt i 1800-tallet ved politiske aftaler, handel og en mand ved navn Sir Thomas Stamford Raffles. I denne periode ledte det britiske imperium efter en anløbshavn i dette område, til sine handelsmænd og til at forhindre hollandsk udvidelse og frem-skridt. Singapore, der allerede på dette tidspunkt var et boblende handelssted langs Malaccastrædet, var derfor et oplagt valg.

Raffles-effekten satte sine spor i Singapores udsøgte hotelverden

Sir Thomas Stamford Raffles, der på daværende tidspunkt var generalguvernør I Bencoolen (nu Bengkulu), ankom til Singapore den 29. januar 1819. Han øjnede med det samme områdets store potentiale og var med til at forhandle en traktat på plads, der gjorde Singapore til en vigtig handels-station. Byen oplevede hurtigt en enorm vækst og befolkningstilstrømning fra blandt andet Kina og Indien. I 1822 implementerede Sir Thomas Stamford Raffles en plan under navnet “Raffles Town Plan.  I dag er hotellet af samme navn verdensberømt.

Singapore som handelssted for hele Asien

Beboelsesområderne for forskellige etniciteter var adskilt i fire områder. Den europæiske bydel bestod af europæiske handelsmænd og rige asiater, alt imens de kinesiske tilflyttere var bosat i Chinatown (området ligger samme sted som i dag) og sydøst for Singapore River. Nord for Chinatown ved Chulia Kampong holdt inderne til, og Kampong Glam-kvarteret var primært bosat af muslimer og arabere, der havde migreret hertil. Byen blev ved med at vokse som handelssted, og i efterhånden kom der store banker, kommercielle foreninger og et handels-kammer. I 1924 blev der indviet en vej, der forbandt Singapores nordlige del med Johor Bahru. Og den dynamiske storby vi kender i dag tog form.

Få masser af rejsetips til Singapore på traveltalk.dk. Her er et par forslag

Læs meget mere om byen, om maden, om hoteller og oplevelser i byen og det øvrige Asien her på traveltalk.dk.  F.eks. den fascinerende historie om, hvorfor byen er verdens grønneste storby.

Singapore er for madører af enhver art. Mere end 20.000 restauranter og cafeer byder dig velkommen. Du kan sikkrrt også finde en frikadelle :)

Læs om verdens billigste Michelinstjerne mad. En gadesælger, en såkaldt hawker,  af kylling troede ikke sin eegne ører, da Michelin optog ham i deres prestigefyldte bog. Singapore kylling på Michelin niveau.

Du kan også læse om en sportsbegivenhed, der præger Singapore hver september. Det eneste  Formel 1 bilrace om natten midt i byen.

Singapore har også et museum med en af de største samlinger af moderne asiatisk kunst, tilmed i de smukkeste rammer: National Singapore Gallery.

Se herunder for flere forslag.

Rejs med Singapore Airlines direkte. Flere gange kåret som verdens bedste flyselskab. Her får du en service og en rejseoplevelse, som matcher den store rejseoplevelse. Direkte forbindelser fra København hver dag. Og skal du videre i Asien er det et oplagt valg.

Rejs med maven: Mere end 20.000 restaurantet i Singapore

Læs om de berømte hoteller, her Hotel Raffles

Rejseinspiration fra Singapore

Singapore, verdens grønneste by

Singapore som grøn by?
Byen opfattes nok af mange som tæt bebygget med imponerende skyskrapere, men vidste du, at Singapore også er verdens grønneste by?
I en officiel listning er Singapore foran byer som Vancouver Amsterdam og København (vi ligger ret langt nede lige på den liste).
Byens byplanlæggere i Singapore indså for år siden behovet for at skabe et Singapore som grøn by med flere træer, buske og planter i byen. Det er så lykkedes over al forventning. Metoden har været innovativ som at inddæmme nyt land, fylde op med grønne arealer på toppen af et stort pumpehus mod oversvømmelser i byen og…

Hotel Raffles Hotel genåbner midt 2019

Raffles Hotel genåbner midt 2019  i nyrestaureret pomp og pragt.
Raffles Hotel er snart klar til at tage imod dig igen. Seneste nyt om den omfattende restaurering i jaunar 2019 er følgende:
Raffles Singapore er nu helt lukket med en forventet genåbning midt 2019. Long Bar vender tilbage til sin oprindelig placering og endelig kan vi se frem til en Singapore Sling serveret som altid perfekt og nu i rette ikoniske omgivelser. The Raffles Gift Shop på  3 Seah Street er åben under hele restaurerings forløbet.
Raffles meddeler i deres Pressemeddelse, at man som altid lægger vægt på at bevare og udvikle…

Singapore, en by med kæmpe ambitioner

Er der passion i Singapore?
Ja, der er både puls og passion i Singapore. Du kan mærke byens puls og ambition fra du stiger frisk og veludhvilet af flyet. Her sker bare så meget mere end vi er vant til hjemmefra i Singapore, i øvrigt verdens grønneste by. Byen er rig på oplevelser og er en multi dimensioneret by, fra finans til street-art, men ikke mindst vokser byen i højden. En by, som griber mange besøgende på sin overraskende måde at være på. Lad evt, fordomme og forventninger blive hjemme. Byen har hjerte og kreativitet. Singapore er  mere bevidst om…

Cool restauranter i Singapore & high class hang-outs

Top dining og drinking spots i Singapore.
Her begynder en selektiv nydelsesrejse gennem Singapores utal af fristende kulinariske oplevelser. Det er 3 picks ud af virkelig mange, der også giver en ekstraordinær fin oplevelse med hjem. Det er lidt et kendetegn ved byen med det store udvalg.
Her en en appetizer fra den heftige Singapore madscene. Black Angus bøffen må næsten kunne  konvertere en veganer, næsten 🙂

Zi Char options in Singapore
Fancy some Butter pork ribs or White pepper crab? Savour these and more in #VisitSingapore📍: New Ubin Hillview📍: Two Chefs Eating Place📍: Segar Village (Halal certified)📍: J.B. Ah Meng
Geplaatst door VisitSingapore op…

Singapores restauranter. Der er over 20.000 at vælge imellem.

Singapores restauranter er imponerende i kvalitet og antal.
Singapores restauranter er ufattelig mange og meget varierede i pris og smag etnicitet og alle køkkener er repræsenterede.
Få storbyer har så mange kvalificerede restauranter, der dækker ethvert madbudget fra få kroner til “the sky is the limit”. Også noget så eksotisk som Michelin mad til under 20 kr.
Når man er i Singapore, så er der en ting der er et “must”: Spis rigtig god mad. Det kan du gøre,  ikke kun på Singapore´s restauranter, men på mange gadehjørner. Hele spektret er dækket fra gader med streetfood til gourmet restauranter, tilmed dem med Michelin…

Michelin streetfood i Singapore for 1,50 USD ?

Singapore streetfood med Michelin stjerne for under prisen på en hotdog?
Singapore streetfood er berømt, men det her er uden tvivl verdens billigste Michelin stjerne mad, og en utrolig historie. Få den her:

I Singapore er konkurrencen om de bedste måltider benhård,  især  blandt gadesælgere af Singapore streetfood, de såkaldte hawkers, som det kaldes i Singapore. Det er nærmest en national skat med en hel gade Hawker Street viet til Singapore street food. Men restauranterne kæmper også om gæsternes gunst. Det bliver flottere, større og mere eksperimenterede hele tiden, og stjerne fra Michelin strøs med lind hånd over byen.
Liao Fan Hong…

Kajaktur i mangroven uden for Singapore. Og se sjældne søkøer!

Singapore kajaktur? Det er vort forslag til dig der er rejst til Singapore og er lidt træt af kun at se storby eller bare vil have en naturoplevelse og god motion  i frisk luft.
Spørg enhver, der besøger Singapore og omegn. De forventer at se Katong Laksa, Marina Bay Sands eller Singapore Zoo. Det er nogle af flere klassikere. Det skal man da klart også. Hertil kommer, at man skal prøve lokal mad, men vi vil påstå at det ikke en gang kratter i overfladen af et utal af mulige oplevelser 🙂 men du skal være med på at gøre…

Istana: Singapore´s White House

Besøg præsidentpalæet Istana i Singapore
Præsidentpalæet Istana i Singapore også kaldet Singapore´s Whitehouse kan faktisk godt besøges! Du skal bare time det lidt eller være heldig.
Har du besøgt Singapore, har du sikkert prøvet at gå forbi præsidentpaladset Istana med de opmærksomme vagter, som patruljerer indgangen, mens de indgyder stor respekt. Det står næsten malet i deres ansigter, at man under ingen omstændigheder må betræde områderne bag dem.
Men du kan faktisk godt få lov til komme ind i Præsidentpalæet Istana. Paladset, hvor landets præsident bor, åbner sig nemlig for offentligheden fem gange om året. Med sine enestående haver og smukke arkitektur…

Fullerton Hotel, et luksus hotel i Singapore med historie og aura

Fullerton Hotel  ligger i den imposante Fullerton Bygning og er et eksempel på nyklassisistisk arkitektur, når den er bedst. Hotellets beliggenhed lige ud til Marina Bay kunne ikke være bedre. Bygningen selv er fra 1928 og dag fredet som et nationalt monument.  Hotellet er altid i top 5 i anerkendte reviews, og det er velfortjent.
Hotellet blev bygget 1924 til 1928 og var oprindeligt det lokale posthus. Fullerton har været vidne til hele den ufattelige udvikling fra Britisk koloni til førende selvstændig,  asiatisk økonomisk lokomotiv.
Det første der slår en er udsigten udover Marina Bay, der ligger et stenkast fra hotellet…

National Singapore Gallery

National Singapore Gallery, et betydeligt kunstmuseum i Singapore
The Singapore National Gallery åbnede i 2015 fra dag 1 som et moderne, vedkommende og betydeligt museum, der såvel dækker sydøstasiatisk kunst, som tager imod gæsteudstillinger som i november 2017 og ca. 1/2 år frem med bla. et udsøgt udvalg af de bedste impressionisters arbejde som Claude Monet  (1840 -1926) og deres efterfølgere.

Singapore National Gallery
Primært har museet den største samling af samtidskunst fra Singapore og  Sydøstasien. Singapore National Gallery ligger i hjertet af Civic District i to ikoniske bygninger City Hall (Det gamle rådhus) and former Supreme Court (Højesteret), der er perfekt…

Facts om Singapore

TravelTalk - country fact time icon

03:41 PM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Singapore dollar

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
5.8 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
27 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Singapore

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK