Asien

 - Singapore

Singapore, verdens grønneste by

Asien har i disse år et imponerende antal økonomiske eventyr og lokomotiver. Singapore er en af de meste lysende. Det er samtidigt verdens grønneste storby takket været en række tiltag i de seneste mange år. Og absolut værd at besøge som en af verdens førende storbyer med masser at se og opleve.

Singapore´s historie

De fleste ældre historiske dokumenter om Singapore er gemt væk i historien, men i en kinesisk beretning fra det tredje århundrede beskrives østaten med ordene “Pu-lou-chung” eller “øen for enden af halvøen”. Senere hen, da de første bosættelser blev etableret (omkring år 1298-1299), var byen på halvøen kendt som Temasek (Havbyen). I løbet af det 14-århundrede fik dette område et nyt navn. Ifølge sagnet herom, var det en prinsen Sang Nila Utama fra Srivijayas hovedstad, Palembang, der gav byen sit navn. Da prinsen en dag var på jagt fik han øje på en stor løve – et dyr som prinsen aldrig havde set før. Han grundlagde derefter en by på det sted, hvor han så løven. Byens navn blev “Løvebyen”, hvilket på sanskrit bliver til Singapura fra simha (løve) og pura (by). Byen blev herefter regeret af de fem konger fra det antikke Singapura. Løvebyen blomstrede som et mødested for handel på grund af placeringen på spidsen af en halvøen, der var et oplagt knudepunkt på skibstransport. Det moderne Singapore blev grundlagt i 1800-tallet ved politiske aftaler, handel og en mand ved navn Sir Thomas Stamford Raffles. I denne periode ledte det britiske imperium efter en anløbshavn i dette område, til sine handelsmænd og til at forhindre hollandsk udvidelse og frem-skridt. Singapore, der allerede på dette tidspunkt var et boblende handelssted langs Malaccastrædet, var derfor et oplagt valg.

Hvor ligger Singapore?

Singapore er en østat, som ligger ved sydspidsen af Malayahalvøen, syd for den malaysiske stat Johor og nord for de indonesiske Riauøerne. Med sine 710,2 km² ] er Singapore en mikrostat, og det er det mindste land i Sydøstasien. Det er betydeligt større end Monaco og Vatikanet, som er de eneste andre selvstændige bystater.

Kort over Singapore

Singapores udsøgte hotelverden

Sir Thomas Stamford Raffles, der på daværende tidspunkt var generalguvernør I Bencoolen (nu Bengkulu), ankom til Singapore den 29. januar 1819. Han øjnede med det samme områdets store potentiale og var med til at forhandle en traktat på plads, der gjorde Singapore til en vigtig handels-station. Byen oplevede hurtigt en enorm vækst og befolkningstilstrømning fra blandt andet Kina og Indien. I 1822 implementerede Sir Thomas Stamford Raffles en plan under navnet “Raffles Town Plan.  I dag er hotellet af samme navn verdensberømt.

Singapore - September 08, 2012: The Raffles Hotel. Opened in 1899, it was named after Singapore's founder Sir Stamford Raffles.

he Raffles Hotel. Opened in 1899, it was named after Singapore’s founder Sir Stamford Raffles. An iconic world-class hotel

Singapore som handelssted for hele Asien

Beboelsesområderne for forskellige etniciteter var adskilt i fire områder. Den europæiske bydel bestod af europæiske handelsmænd og rige asiater, alt imens de kinesiske tilflyttere var bosat i Chinatown (området ligger samme sted som i dag) og sydøst for Singapore River. Nord for Chinatown ved Chulia Kampong holdt inderne til, og Kampong Glam-kvarteret var primært bosat af muslimer og arabere, der havde migreret hertil. Byen blev ved med at vokse som handelssted, og i efterhånden kom der store banker, kommercielle foreninger og et handels-kammer. I 1924 blev der indviet en vej, der forbandt Singapores nordlige del med Johor Bahru. Og den dynamiske storby vi kender i dag tog form.

Få masser af rejsetips til Singapore på www.traveltalk.dk.

Læs meget mere om byen, om maden, om hoteller og oplevelser i byen og det øvrige Asien her på www.traveltalk.dk.  F.eks. den fascinerende historie om, hvorfor byen er verdens grønneste storby.

Singapore er for madører af enhver art. Mere end 20.000 restauranter og cafeer byder dig velkommen. Du kan sikkrrt også finde en frikadelle :)

Læs om verdens billigste Michelinstjerne mad. En gadesælger, en såkaldt hawker,  af kylling troede ikke sin eegne ører, da Michelin optog ham i deres prestigefyldte bog. Singapore kylling på Michelin niveau.

Du kan også læse om en sportsbegivenhed, der præger Singapore hver september. Det eneste  Formel 1 bilrace om natten midt i byen.

Singapore har også et museum med en af de største samlinger af moderne asiatisk kunst, tilmed i de smukkeste rammer: National Singapore Gallery.

Rejs med Singapore Airlines

Rejs med Singapore Airlines direkte. Flere gange kåret som verdens bedste flyselskab. Her får du en service og en rejseoplevelse, som matcher store forventninger. Direkte forbindelser fra København hver dag. Og skal du videre i Asien er det et oplagt valg.

Tag maven med på rejsen: Mere end 20.000 restaurantet i Singapore

Læs om de berømte hoteller, her Hotel Raffles

Rejseinspiration fra Singapore

Facts om Singapore

TravelTalk - country fact time icon

12:14 AM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Singapore dollar

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
5.8 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
27 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Singapore

Nyeste rejseartikler

Populære rejseartikler

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

AfbudsrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

BackpackerTravelTalk - white arrow right

BilferieTravelTalk - white arrow right

CampingTravelTalk - white arrow right

CharterferieTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

FamilieferieTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

KrydstogtTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

LuksusrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

SafariTravelTalk - white arrow right

SejlerferieTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

SlotsferieTravelTalk - white arrow right

Sol & StrandTravelTalk - white arrow right

StorbyferieTravelTalk - white arrow right

WellnessTravelTalk - white arrow right

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Northlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters