Vatikanstaten

Vatikanet, et af verdens mindste lande

Vatikanet ligger midt i Rom og er en stat i staten med enestående privilegier som øverste myndighed for hele den katolske kirke.

Vatican - Carriage in the Hall of the historic transportation vehicles of the Pope, Vatican Museum. It was established in 1506.
Vatikanet er det mindste land i verden og ligger i byen Rom i Italien. Vatikanets 2-mile grænse er fuldstændig omgivet af Italien. Interessant nok er Vatikanet ikke medlem af FN, men det har diplomatiske forbindelser med de fleste lande.

Vatikanet blev grundlagt i 1929 af pave Pius XI og er i dag hovedkvarteret for den katolske kirke. De største attraktioner for turister er Peterskirken, Det Sixtinske Kapel og Vatikanmuseerne.

Peterskirken er en af de største kirker i verden og tog over hundrede år at bygge. Det ligger på Vatikanhøjen, hvor St. Peter, den første pave, er begravet. Det Sixtinske Kapel er berømt for sit loft malet af Michelangelo. Og endelig er Vatikanmuseerne et kompleks af museer, der indeholder nogle af verdens største kunstsamlinger, herunder værker af da Vinci, Raphael og Michelangelo.

Vatikanet blev som sagt en selvstændig stat så sent som i 1929 og regeringsoverhovedet  er paven. Der  ca. 1.000 mennesker, der bogstavelig talt alle har en funktion i den katolske kirke. Her finder du lidt det hele. Posthus, forretninger, en radiostation, som sender på mere end  20 sprog, sin egen avis udgivelse hele det administrative apparat også kaldet Kurien, museer og et bogforlag.

Se også Vatikanhøjen

Historisk set er det værd  at vide, at Vatikanhøjen ligger på den modsatte side af Tiberen i forhold til de berømte syv høje, som det gamle Rom var bygget på. Da paven vendte hjem til Rom fra sit eksil i Avignon i 1377, blev hans hovedkvarter flyttet til Vatikanhøjen, og der har det været siden.

Vatikanet, Rom i skumringen

Kort og godt

Vatikanstaten er en reelt set bystat på 44,2 hektar i Rom i Italien og er verdens mindste suveræne stat, der har bred global accept. Vatikanstatens politik varetages af et enevældigt valgmonarki, hvor lederen af den romersk katolske kirke har magten.

Hovedstad: Vatikanstaten
Areal: 44 ha
Grundlagt: 11. februar 1929
Kontinent: Europa
Valuta: Euro
Forsikring og rejseanvisninger

Rejs til Italien

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

TravelTalk - White suitcaseKort over Vatikanstaten

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »