Montenegro

Montenegro, det sorte bjerg og det blå hav venter

Montenegro er relativt ukendt som rejsemål, Kroatien derimod er de senere år blevet et særdeles populært rejsemål, som mange danskere allerede har stiftet bekendtskab med, men ikke så langt derfra ligger Montenegro. Det er en lille. men fin perle. “Monte- negro” betyder egentlig det ”Sorte Bjerg” og har kun været selvstændigt, siden de løsrev sig fra Serbien ved en folkeafstemning i 2006.Landet er en republik på Balkan. Montenegro grænser op til Adriaterhavet, Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Serbien, Kosovo og Albanien. Den 21. maj 2006 afholdt landet  en folkeafstemning om opløsning af unionen med Serbien og var derefter selvstændige.

Læs også rejseberetningen, lige herunder fra dansk familie, der havde en fin ferie! Her er indledningen:
Montenegro betyder egentlig det ”Sorte Bjerg” og har kun været selvstændigt siden de løsrev sig fra Serbien ved en folkeafstemning i 2006. Så en ung nation og som vi danskere måske bedst kender som et godt håndboldland, hvor såvel trænere som spillere har et iltert temperament. Temperamentet så vi ikke meget til i den uge vi boede i Kotor….
Læs mere her om vor rejse til Montenegro 
Spies Rejser har Montenegro på programmet. De skriver.

“Velkommen til Montenegro – landet med den rige historie, de velbevarede middelalderbyer og den farverige kultur. I Montenegro kan du nyde ferielivet ved Adriaterhavets strande, gå på opdagelse i landets prisvenlige gastronomiske univers og opleve folkelivet i Budva, den familievenlige stemning i Petrovac og den kilometerlange strand i Becici.”

Afstandene i landet er korte, og her er meget at se og opleve. Den bedste måde at lære landet at kende er at rejse rundt i en bus og stige ud, når man kommer forbi noget spændende. Vi kan bl.a. anbefale middelalderbyen Kotor, hvis imponerende ringmur snor sig op ad det dramatiske bjerglandskab bag byen, men husk også at besøge den mere eksklusive by Porto Montenegro, hvor luksusyachterne ligger side om side i havnen. Strande er der også mange af, lige fra de små, intime klippestrande til kilometerlange sandstrande indrammet af livlige og stemningsfulde strandpromenader.

Rejsefakta

Hovedstad: Podgorica
Areal: 13.812 km²
Valuta: Euro
Befolkningstal: 622.388 (2015) Verdensbanken
Kontinent: Europa
Officielt sprog: Montenegrinsk
Kilde: Wikipedia
budva-i-montenegro

Budva

TravelTalk - White suitcaseKort over Montenegro

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »