Borneo

Borneo er verdens tredie største ø

Borneo er ikke et land, men er verdens tredjestørste ø efter Grønland og Ny Guinea. Borneo omfatter et areal på små 750.000 km² og er delt mellem Malaysia, Brunei og Indonesien. Indonesien har langt den største del og Brunei den klart mindste mod nordvest.

Female orangutan with the baby on a grass.
Størstedelen af øen er altså indonesisk (på indonesisk kaldes øen Kalimantan), og den omfatter de fire provinser Øst-Kalimantan, Syd-Kalimantan, Vest-Kalimantan og Central-Kalimantan. På øens nordside findes de to malaysiske delstater Sabah og Sarawak samt øen Labuan. Midt på nordkysten ligger det lille, selvstændige sultanat Brunei.

Verdens vildeste natur finder du i Borneo

Borneo rummer uberørt natur i et af jordens største sammenhængende regnskovsområder; spændende dyreliv; smukke, hvide sandstrande; klart blåt vand med nogle af verdens bedste dykkersteder og Sydøstasiens højeste bjerg for blot at nævne et par ting.
Du har mulighed for at vandre i de vildeste naturområder i hele verden. Der er nationalparken Gunung Mulu National Park, hvor spændende stenformationer skyder op af jorden og danner skægge landskaber og mørke grotter fulde af flagermus. Du kan vandre i bjergområdet Loksado og riverrafte på bambusrør, hvis du vil prøve noget helt nyt. Endelig er der det store bjerg Mount Kinabalu, som udover at være det højeste bjerg i både Malaysia og Borneo, også huser over 6000 forskellige plantearter – og det bedste af det hele er, at du behøver ikke at være trænet i bjergbestigning for at kunne vandre her.

Gør dine rejsedrømme til virkelighed

Du kan søge på 1, 2 eller 3 kriterier:

Rejseinteresse
Rejsemål, der matcher din rejseinteresse
Rejsearrangør der kan levere din drømmerejse

Hvad slags ferie kunne du tænke dig?

Hvilket land kunne være dit rejsemål?

Rejsebureauer


Vidste du, at Traveltalk har over 1000 rejsetips og vokser hver dag. Klik Bookdinrejse.dk for at se mere fra danske rejseleverandører. Se også flybilletter mv fra Skyscanner.

Saravak kystlinje. Borneo.

Saravak kystlinje. Borneo.

Orangutangens hjemland

Husk også på din rejse til Borneo at besøge en af forskellige reservater for orangutanger, nu du alligevel er her. Du kan opleve de fascinerende menneskeaber i Semenggoh reservatet, Sepilok Orang-Utan Rehabilitaion Center eller i Tanjung Puting National Park.

Traveltalk dækker en lang række rejsemål i Asien

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Borneo

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters