Asien

 - Vietnam

Vietnam er et levende land og sikrer sig, med sine 85 millioner indbyggere, en 14. plads på liste over verdens mest befolkede lande. I 2015 besøgte havde Vietnam otte millioner besøgende turister. De var kommet for at opleve landets smukke byer, fantastiske natur og historiske bygninger. Hvis ikke du allerede har besøgt det populære, sydøstasiatiske rejsemål, så er det på tide at gøre det nu.Det lange land Vietnam byder på mange utrolige oplevelser mellem de to storbyer Hanoi og Ho Chi Minh City i henholdsvis nord og syd. Tag del i den asiatiske festtradition ”Full Moon Party”, der blandt andet afholdes ved Ha Long Bay i det nordlige Vietnam. Hvis månen ikke bliver rund under dit ophold, skal det ikke forhindre dig i at nyde et par nætter i den vidunderlige bugt. Sov under åben himmel på dækket af en båd, fortab dig i de knejsende klipper, der skyder op af vandet i bugten eller gå på opdagelse i de mystiske Ha Long Bay-grotter.

Tag videre mod syd og den gamle kejserby Hué for at se den adelige bydel, Imperial City eller tag på scootertur rundt om byen, hvor gamle kejsergrave og storslåede templer venter på at blive udforsket. Tag til tidslommen Hoi An – en by, der emmer af tradition. Her er der gader med bilforbud og restriktioner for byggehøjden, der sikrer at byen bevarer sin autentiske atmosfære. Besøg byens markeder, spadser omkring i de små gader, og få fornyet garderoben med skræddersyet tøj fra en af byens mange hundrede skræddere. Sæt også tid af til den lille franskinspirerede bjergby Da Lat og de flotte Phu Quoc-øer, hvor ordet ”bountystrand” kommer til sin ret. Start og slut turen i storbyerne Hanoi og Ho Chi Minh City. De pulserende storbyer fyldt alt fra museer, historiske bygninger (I Hanoi ligger Ho Chi Minhs mausoleum) og imponerende butikker til små grønne oaser, hyggelige gadekøkkener og sprudlende markeder, der har alt hvad man kan tænke sig.

Rejseinspiration fra Vietnam

Son Doong, verdens største grotte i Vietnam

Verdens største grotte er Son Doong i  Vietnam, kan du besøge stedet?
Son Doong grotten er blevet verdensberømt på under 10 år. Den ligger i midten af Phong Nha Ke Bang National Parken i Quang Binh provincen i Central Vietnam. Den er et mirakel af et grotte system, først opdaget af The British Cave Research Association i 2009 og åbnet i 2013. Tilgængeligheden er tilmed stærkt kontrolleret. Kun et firma kan arrangere ture dertil, og de er typisk reserveret et år forud.
Man siger at færre mennesker er nået toppen af Mount Everest end været inde i Son Doong, Så det…

"Bia Hoi" den lokale øl nydt i Hanoi, Vietnams pulserende hovedstad

Hanoi oplevet til fods og med en Bia Hoi undervejs
Hanoi, Vietnams hovedstad, er ligesom enhver af de andre travle storbyer i landet ganske uoverskuelig. Overskuelighed er dog ingen hindring for en god rejseoplevelse i  en by, hvor der gemmer sig herlige overraskelser om hvert et hjørne. På en rus af god stemning og lokal øl, en Vietnam specialitet, finder man altid hjem.
I Hanoi får du en øl til et par kroner og  nye venner helt gratis
Fortyndet øl er en af specialiteterne i Hanoi. Bia Hoi er et koncept, der dyrkes over hele Vietnam, men som især har vundet hævd i hovedstaden….

The Dark Cave i Vietnam: På eventyr med zip-lining og grotter

På vej til The Dark Cave i Vietnam
Usikre på hvad vi egentlig har sagt ja til her i Vietnam, begiver vi os i selskab med et par israelere, vi mødte over morgenmaden, afsted til The Dark Cave, den mørke grotte. Vi har lejet en knallert og kører igennem nationalparken mod grotten, som er den helt store attraktion. Turen rundt i parken er fantastisk smuk. Der er rismarker, så langt øjet rækker, kun afbrudt af klipper der dramatisk skyder op ad jorden. Men det er ikke derfor vi er der lige nu.
Vietnam grotte adventure
400 meters ziplining over floden først og så svømmer vi ind…

Kærlighed i dag og krigsminder i Ho Chi Minh City, Vietnam

Ho Chi Minh by, tidligere Saigon er i utrolig vækst
Vi er i Ho Chi Minh, Vietnam, og vi venter… og venter… Ingen tegn på stop i den uendelige trafik. Langsomt men sikkert bevæger vi os ud på en virkelig udfordring i Vietnams største by: at krydse vejen. En endeløs strøm af knallerter, busser og biler suser forbi. Der er intet andet at gøre end at lægge de vestlige normer på hylden – og begive sig ud i kaos. For sådan gør man i Ho Chi Minh City. Man går ud på vejen, når man ser sit snit, og sørger…

Hoi An på UNESCO Listen- en skræddersyet dag i Sydvietnam

På eventyr i SydVietnam
Sydvietnam er rejsemålet. Mikkel, en af vore skribenter fortæller: I november 2015 rejste jeg til Vietnam i to uger. Med rygsæk rejste jeg gennem det sydøstasiatiske land på scooter, i bus og med tog. Der blev på rejsen besøgt adskillige byer, og Hoi An, skræddernes by,  der er på Unesco´s World Heritage liste, var en af dem der gjorde et ganske særligt indtryk.
Gadesælger i Hoi An,  skræddernes by i Sydvietnam
One more day! Sådan lyder sloganet hos det nystartede Tribee Hostel på Ba Trieu Street i Hoi An, SydVietnam. Det er ganske rammende for både vandrehjemmet, og…

Ha Long Bay i Nordvietnam på UNESCO´s verdensarvsliste

I kano på opdagelse i Ha Long Bay, Vietnam
Der findes steder i verden, der kan få os til at stoppe op og glemme tid og sted. Steder, der får os til at miste pusten, som havde vi modtaget et hårdt slag i maven fra naturen selv. Ha Long Bay i Nordvietnam, der ligger på UNESCO’S verdensarvsliste, er et sted, som kan give sådan et slag. Tag et par dybe indåndinger, og fyld på ny lungerne med frisk havluft. Nu er du klar til at opleve, hvad Ha Long Bay har at byde på, for der er nemlig masser af oplevelser at finde i denne…

Facts om Vietnam

TravelTalk - country fact time icon

10:21 AM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Vietnamese dong

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
97.4 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
31 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Vietnam

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK