Vietnam

Vietnam venter dig med sin helt egen kultur og et utroligt smukt land

Vietnam er et levende land og sikrer sig, med sine stærk voksende 96 millioner indbyggere, en 14. plads på liste over verdens mest befolkede lande. I 2015 besøgte havde Vietnam otte millioner besøgende turister. De var kommet for at opleve landets smukke byer, fantastiske natur og historiske bygninger. Hvis ikke du allerede har besøgt det populære, sydøst asiatiske rejsemål, så er det på tide at gøre det nu.

Hanoi:
Det lange land Vietnam byder på utrolige oplevelser mellem de to storbyer Hanoi og Ho Chi Minh City i henholdsvis nord og syd. Tag del i den asiatiske festtradition ”Full Moon Party”, der blandt andet afholdes ved Ha Long Bay i det nordlige Vietnam. Hvis månen ikke bliver rund under dit ophold, skal det ikke forhindre dig i at nyde et par nætter i den vidunderlige bugt. Sov under åben himmel på dækket af en båd, fortab dig i de knejsende klipper, der skyder op af vandet i bugten eller gå på opdagelse i de mystiske Ha Long Bay-grotter.

Verdens største grotte. Son Doong grotten. Vietnam

Verdens største grotte. Son Doong grotten. Vietnam

Den gamle kejserby Hué

Tag videre mod syd og den gamle kejserby Hué for at se den adelige bydel, Imperial City eller tag på scootertur rundt om byen, hvor gamle kejsergrave og storslåede templer venter på at blive udforsket. Tag til tidslommen Hoi An – en by, der emmer af tradition. Her er der gader med bilforbud og restriktioner for byggehøjden, der sikrer at byen bevarer sin autentiske atmosfære. Besøg byens markeder, spadser omkring i de små gader, og få fornyet garderoben med skræddersyet tøj fra en af byens mange hundrede skræddere. Sæt også tid af til den lille franskinspirerede bjergby Da Lat og de flotte Phu Quoc-øer, hvor ordet ”bounty strand” kommer til sin ret.

 Phu Quoc, Vietnam, et af de mest eftertragtede rejsemål i Vietnam

Phu Quoc, Vietnam, et af de mest eftertragtede rejsemål i Vietnam

Start og slut turen i storbyerne Hanoi og Ho Chi Minh City. De pulserende storbyer fyldt alt fra museer, historiske bygninger (I Hanoi ligger Ho Chi Minhs mausoleum) og imponerende butikker til små grønne oaser, hyggelige gadekøkkener og sprudlende markeder, der har alt hvad man kan tænke sig.
ha-long-bay fra luften

Ho Chi Minh City

Kærlighed i dag og krigsminder i Ho Chi Minh City, Vietnam

Kærlighed i dag og krigsminder i Ho Chi Minh City, Vietnam

Hvad er Vietnams hovedstad og andre fakta?

Vietnam er et land i Sydøstasien og det østligste land på den indokinesiske halvø. Med anslået 96,2 millioner indbyggere i 2019 er det det 14. mest folkerige land i verden. Det deler sine landegrænser med Kina mod nord og Laos og Cambodja mod vest. Det deler sine maritime grænser med Thailand gennem Den Thailandske Golf og Filippinerne, Indonesien og Malaysia gennem det Sydkinesiske Hav. Hovedstaden er Hanoi, og dens mest folkerige by er Ho Chi Minh-byen, også kendt under sit tidligere navn Saigon.

Den gyldne bro i Danang

Den gyldne bro i Danang from the air

Den gyldne bro i Danang set fra luften

Hanoi florist vendor on Hanoi street, Vietnam

Hanoi gadehandel, her smukke blomster

Hovedstaden Hanoi, den korte version

Hanoi eller Ha Noi har været hovedstad for hele Vietnam siden 1976 og var hovedstad i Nordvietnam fra 1954 til 1976. Byen har små 8 mill indbyggere i i 2020.

Byen ligger på den højre (sydvestlige) bred af Den Røde Flod på en flodslette i det nordlige Vietnam. I byen findes Ho Chi Minhs mausoleum og mange museer relateret til frihedskrigene fra 1945 til 1976.

Byen har mange bygninger fra perioden fra 1887 til 1940.

Hanoi er som store dele af Vietnam under en stærk økonomisk udvikling, der viser sig i form af store byggeaktiviteter til såvel boliger som industri.

I den sydlige del af Hanoi ligger Bach Mai-hospitalet, der blev bygget af franskmændene i 1911 og i dag er et af Vietnams største hospitaler.

Læs mere om rejseoplevelser i Hanoi her

Rejser til Vietnams skønne rejsemål

Traveltalk har mindst 8 rejsebeskrivelser fra Vietnam. Her er nogle af dem:

Bestil din rejse til Asien her

Danske rejsearrangører til Vietnam (2020)

Apollo Rejser og Vietnam

Apollo skriver “Velkommen til Vietnam, landet med venlige mennesker, kultur, madoplevelser og vidunderlige strande. Som gæst bliver du mødt med nysgerrighed og det bedste gæstfrihed, når du rejser til Vietnam.”

Nyhavn Rejser og Vietnam

Nyhavn skriver “Fra Hanois tidløse charme og magiske Halong Bay til maleriske bjerglandsbyer og sejlture i Mekong-deltaets dyb. Det her er Vietnam. Yndig, hjertevarm, sanselig og indhyllet i den gamle verdens romantik, som få andre steder.”

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Vietnam

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »