Botswana

Botswana

Republikken Botswana er et land i det sydlige Afrika omgivet af naboer på alle sider: Sydafrika, Zimbabwe og Namibia. Det er et af de mest velstående lande i Afrika, hvor økonomien er drevet af robust turisme og storskala diamant minedrift. Det har også det længste uafbrudte demokrati i kontinentets historie. Botswanas landskab domineres af den enorme Kalahari-ørken, der er hjemsted for de oprindelige folk i San Bushmen i over 20.000 år.

Botswana, San Bushmen

Botswana, San Bushmen i Kalahari

San Bushmen i enorme Kalahari ørken

Buskmænd er det sydafrikanske naturfolk fra Kalahari-ørkenen og den nordvestlige Kap provins, der taler san-sprog. Kalahari-ørkenen er et kæmpe stort tørt til halvtørt, sandet område i det sydlige Afrika, som dækker ca. 500.000 km². Ørkenen dækker ca. 70 % af Botswana og dele af Zimbabwe, Namibia og Sydafrika.

Baby elephant between mother and brother, Okavango Delta, Botswana, Africa Baby elephant between mother and brother, Okavango Delta, Botswana, Africa

Diamanter fra Botswana og safarier

Botswana er bortset fra at være den største producent af diamanter i verden (landet kaldes The Gem of Africa), også berømt for sine udsøgte safarier. Landet har flere forskellige områder med vilde dyrelivshabitater. Det er også hjemsted for verdens største indlands flod delta, Okavango Delta, som er så stort, at det kan ses fra det ydre rum. De vigtigste safari-destinationer for turisme er Moremi Game Reserve i Okavango Delta og Chobe National Park.

Okavango delta.

Okavango delta.

Okavango Delta-miljøet har mange forskellige dyrepopulationer, såsom krokodille, elefant, flodhest, giraf, løve, leopard, gepard, hyæne, antiloper, næsehorn, bøfler og de truede vilde hunde samt andre mere almindelige pattedyr og hundreder af fugle arter.

Rejsemål i Afrika

Først om fremmest så se lige vor store guide til safari i Afrika. Der linkes derfra til en række safari relevante lande i Afrika. Foretrækker du at søhge direkte på det afrikanske land, så er her listen over rejseinfo til afrikanske lande.

Se også 20 forslag til rejser i Afrika. Der er gedigne overraskelser her. Lær Afrika at kende på 10 minutter.

Endelig se rejsarrangører der kan leverer din drømmerejse til Afrika under hvert rejselan og rejsemål.

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Botswana

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »