Mauritius

Mauritius

Mauritius er en betagende drømme ø med turkist farvet hav, smukke strande, utrolige shopping muligheder og en unik lokal kultur. Det er både beach & sun og oplevelser på den kæmpestore ø med en spændende historie og masser at se. 

Hvor ligger Mauritius?

Mauritius er en østat, der ligger 900 km øst for Madagaskar. Øen, der regnes som en del af Afrika, har et areal på ca. 1900 km².  Som sammenligning har  Lolland et areal på 1243 km2 som Danmarks 4. største ø.

Hvad koster en rejse til Mauritius

Hvad koster en rejse til Mauritius? Klik og se

Store dele af øen er dækket af grønne sukkerrørsplantager i okkerrød jord. Hovedstaden og den største by i Mauritius er Port Louis.
Øen er placeret ud for Afrikas kyst i et enormt koralrev og er et ret så uberørt feriemål. Selv om portugiserne opdagede øen, var de første, der beboede øen, hollænderne i 1598. Franskmændene greb derefter magten over øen indtil 1810, da briterne fordrev dem.

mauritius lagoon

Hvad kan du opleve, når du rejser til Mauritius?

En ferie her tilbyder også på oplevelsen af en forbløffende fusion af skikke og seværdigheder. I modsætning til mange klassiske beach & sun resorts, ingen nævnt, igen glemt, så har Mauritius en rig historie og kultur:
Her har de forskellige kulturer – indisk, fransk, engelsk, afrikansk, kreolsk og asiatisk, gjort hvert sit dybe indtryk. Det er nemt at finde ud af, hvorfor Øen er ofte kaldt “den mest kosmopolitiske ø under solen.” En Mauritisk ø-ferie tilbyder en ferie fuld af nye indtryk og kosmopolitisk inspireret mad og drikke, så utroligt  langt fra Danmark i kultur og livsstil.

Hvad taler man på Mauritius?

Engelsk er det officielle sprog, selvom de lokale taler fransk og kreolsk indbyrdes. For alle, der længes efter en virkelig eventyrlig ferie er Mauritius en af de bedste, rejsemuligheder i  20érne. Du kan overveje at dele din rejse op i to, den nordlige mauritiske ø-ferie og den sydlige ø-ferie.

Mauritius turtles

Mauritius turtles

Nord Mauritius og hovedstaden Port Louis

Den nordlige mauritiske ø del giver dig mulighed for at udforske denne store del af øen og også opleve Port Louis (den travle hovedstad for Mauritius) og Pamplemousses botaniske have, hvor du kan se den vidunderlige eksotiske flora i atollen, der omfatter de berømte gigantiske vandliljer. Den nordlige  del af øen giver dig også mulighed for at  se Grand Baie og  for at udforske den eksotiske marine flora og fauna.

Hvad koster en rejse til Mauritius?

Hvad koster en rejse til Mauritius?

Grand Baie, den største Mauritiske badeby

Grand Baie er klart Mauritius største badeby. Det er her du skal bo, hvis du vil have de fede strande, nyde gadeliv, shopping, natteliv og restauranter fra alle verdenshjørner. Grand-Baie er en kystlandsby i Mauritius beliggende i Rivière du Rempart District, den vestlige del ligger også i Pamplemousses District.

Vil du hellere til det sydlige Mauritius

At surfe eller windsurfe på Syd Mauritius er en fantastisk oplevelse for enhver, der elsker havet. I den sydlige del af Mauritius kan du se Troux Aux Cerf (en enorm naturlig vulkanhule). Andre attraktioner i løbet af den sydlige Mauritius-ø-ferie inkluderer visning af de utrolige omgivelser i Grand Basin, en hellig sø, der ligger højt oppe nær øens bjerg toppe. Du besøger en række templer, de storslåede Chamarel-vandfald og den syvfarvede jord. (Dette er en fængslende naturlig forekomst af resultaterne af vulkanudbrud).

Er du til dykning og surfing?

Hvis du er til vandsport og saltvand, så denne ø ferie meget at give dig. Husk at stoppe ved havnefronten for en kort bådtur til den vidunderlige jomfruøe Ile aux Cerf. Her kan du opleve en vifte af vandsport og surfing såsom parasailing, bananbåd, hurtigbåd osv.

Mauritius island. De berømte kridhvide strande

Oplev Domaine Les Pailles og det oprindelige Mauritius

I løbet af din Mauritius-ferie skal du bruge lidt tid på at besøge Domaine Les Pailles, hvor du kan genoplive de gamle måder at leve på øen  i smukkeste omgivelser. Du kan udforske denne skønne ø på egen hånd og slappe af. Da du har hav på alle sider, behøver du ikke gå glip af fisk og skaldyr, rejer, østers, fisk og rejer serveret med sauce rouge på din Mauritius-ø-ferie.

Rejser til Mauritius

Se forslag til rejseviden

Rejser til Mauritius 

Forklarer hvorfor øen er så exceptionel

Hvorfor rejse til Mauritius?

Her får du det hurtige overblik fra, hvad du kan se til hoteller

Golfrejser

Her finder du de smukkeste golfbaner, nok til en hel golfrejse

Streetfood fra Mauritius

Se det anderledes gadekøkken med indflydelse fra Afrika, Asien og Indien især

Rejsearrangører til Mauritus

Forslag til rejsearrangører

Andre smukke rejsemål med utrolige strande, hav og sol

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Mauritius

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »