Caribien

 - Cuba

Cuba libre! Og det blev landet på sin vis, da USA og Cuba genoptog  diplomatiske relationer i 2015, og President Barack Obama besøgte landet som den første amerikanske president i 88 år. Samtidigt blev det lettere at rejse til Cuba, men  en US handelsembargo er også blevet opretholdt under Donald Trump. Træerne vokser ikke ind i himlen.

Ja, Cuba er måske mest kendt for at have været slagmark i den politiske krig mellem USA og Sovjetunionen under Cuba-krisen, der kulminerede i 1962 og før det i en befrielseskrig mod Spanierne for et par hundrede år siden. Heldigvis blev det aldrig til den åbne krig, som nogle frygtede, skønt Cuba den dag i dag stadig betragtes som et kommunistisk styre. Landets økonomi har siden lidt under en handelsembargo fra USA, der både har været årsag til og symptom på et køligt forhold mellem de to. På trods af, at Cuba (populært sagt) kun er 90 miles fra Key West, FL, USA, har dette betydet, at øen kendt for sine cigarer og farverige gamle biler har været vanskelig at komme til for de fleste amerikanere. Men i år 2015 begyndte relationerne mellem de to lande at forbedres, og det har ført til nye muligheder for turismen. New York Times skrev i en artikel fra Maj 2015, at der i dag er muligheder, som var utænkelige for seks måneder siden. Ydermere skriver de, hvordan det nu vælter til med amerikanere, som vil opleve øen. På den ene siden gør det, at hotel- og restaurationsbranchen er vokset betydeligt siden da, og at stedet i højere grad vil geares mod besøgende. På den anden side kan man også frygte for, at øen nu efterlades mindre autentisk og i stigende grad vil amerikaniseres, når frihandelen får frit spil. Dog er det ganske vist, at sporene fra flere årtier under kommunistisk styre stadig vil kunne findes, selvom byerne antageligt vil opleve vækst i den kommende tid. Hovedstaden Havana er med sine 2.2 millioner mennesker Karibiens største by. Uafhængigt af, om man helst venter, til økonomien er kommet i sving og landet ordentligt på benene, eller gerne vil opleve det ”ægte” Cuba, bør man helt sikkert overveje muligheden for at booke en tur med et af de mange rejseselskaber, der nu er begyndt at flyve til øen.

Værd at se:

Det gamle Havanna

Hemmingsway´s Havanna

Vinales dalen

Morro Castle

Che Guevara Mausuleum

Rejs med (udvalg)

Albatros

Stjernegård Rejser

Bravo Tours

Gislev Rejser

Under redaktion i 2018.

Rejseinspiration fra Cuba

Rejser til Caribien

Caribien er et de klassiske drømmerejse mål
Rejser til Caribien opfylder for mange drømmen om kridhvide strande, eventyr, oplevelse af troperne og  de store indtryk med hjem. Det kan også være et krydstogt eller det kan være back packing. Det er charter og det er individuelle rejser. Der er øer, sol og sand nok til alle! Cruises er der især…

TravelTalk - White suitcaseKort over Cuba

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSERTravelTalk - airplane white bigALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Hurtigruten
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks