Kiribati – eneste ø i verden, der ligger i alle 4 hemisfærer

Kiribati, lilleput østat i Mikronesien

En lille smuk ønation i det tropiske Stillehav, fuld af korallrev og dyreliv. Kiribati er en del af Mikronesien, en stor gruppe af øer og lande i det store Oceanien. Og som det eneste land i verden ligger Kiribati i alle jordens 4 hemisfærer, der opstår når man deler jorden lodret (2 hemisfærer) og vandret ligeledes,  i 4 lige store dele i alt, den nordlige h., sydlige, østlige og vestlige hemisfære, så fik vi det på plads.
Her er næsten 32 atoller, hver med deres egne unikke egenskaber. Navnet Kiribati stammer fra Gilberts, som er det originale navn på disse øer. De var engelsk ejede indtil midt forrige århundre. De mennesker, der bor her, taler det oceaniske sprog, men med tiden har der været nogle, der er migreret fra andre dele af verden her, så engelsk tales også, men ikke bredt.

Kiribati er en ø, der lever af fisk, copra og turisme.

5 ting du skal se, når du besøger Kiribati

Her er fem ting, som turister skal se, mens de er på ferie i Kiribati.

Abaiang, også kendt som Apaiang, Apia, og tidligere, Charlotte Island, i de nordlige Gilbertøer, er en koralatol i Kiribati, der ligger i det vest-centrale Stillehav

Abaiang, også kendt som Apaiang, Apia, og tidligere, Charlotte Island, i de nordlige Gilbertøer, er en koralatol i Kiribati, der ligger i det vest-centrale Stillehav

Abaiang er et sted, som de fleste turister vælger at besøge. Abaiang, også kendt som Apaiang, Apia, og tidligere, Charlotte Island, i de nordlige Gilbertøer, er en koralatol i Kiribati, der ligger i det vest-centrale Stillehav. Abaiang, der bogstaveligt talt betyder North Island, er den mest populære ø blandt alle Kiribati-øerne. Selvom det er godt forbundet med de andre øer, er det den fjerneste af alle og tilbyder en unik oplevelse af isolering og ro. Kvinder der væver smukke tæpper og tøj er en almindelig ting her, og det er det, der fascinerer besøgende. Hvis du er i humør til et eventyr, kan du tage en cykel eller besøge den lokale kirke og beundre de smukke glasvinduer der.

Abemama er en ø, der er hjemsted for den kongelige familie i landet, som kan nås med båd eller fly fra Tarawa. Stedet har den nemmeste adgang til de omkringliggende rev, hvilket gør det til det mest populære af alle. En unik type bjæffende frø findes her på sandstrande, og stedet er også populært, da det siges, at Robert Louis Stevenson siges at være faldet her i 1889. Dette er den eneste ø, der er en kronekoloni, efter at have været del af det britiske domæne.

Butaritari- Kiribati, Micronesia seen from the sky

Butaritari- Kiribati, Mikronesien set fra luften

Butaritari – et fugleparadis i Mikronesien

En af øerne i den ydre Kiribati-region, Butaritari, er, hvor der er mange aktiviteter og havliv hele året rundt. Kokosnødder, brødfrugt og andre træfrugter kan findes i overflod her. Takket være det krystalklare vand og strande kommer folk hit for at slappe af og slappe af væk fra livet i deres by. Dette sted har også en rig historie relateret til anden verdenskrig.

For fuglelskere er Kiribati et paradis. Her er de mest eksotiske fuglearter, som kan ses tidligt om morgenen. Petreller, Shearwater, Terner og mange flere fugle strømmer til øen. Eksklusive fugletursture og -pakker tilbydes de interesserede, men sørg for at tjekke detaljerne, før du booker dine fly til Kiribati.

Fanning Island er også kendt som Taubuaran, øen er det, hvor de fleste turister lander, da det er et krydstogtsmål. For elskere af vandsport er der snorkling og sightseeingture rundt her. Alt dette vil efterlade turister forbløffet over hvor meget der er i vente på en lille ø. Så når du beslutter dig for at tage en tur til Kiribati, skal du have dine badedragter klar til sjov.

Kiribati, den korte historie

Kiribati er officielt Republikken Kiribati et land i det centrale Stillehav. Den permanente befolkning er godt 110.000, hvoraf over halvdelen bor på Tarawa-atollen. Staten omfatter 32 atoller og en hævet koralø, Banaba. De har et samlet landareal på 800 kvadratkilometer og er spredt over 3,5 millioner kvadratkilometer.
Kiribatis østligste øer, de sydlige Lineøer syd for Hawaii, har den mest avancerede tid på Jorden: UTC + 14 timer. Kiribati er det eneste land i verden, der ligger i alle fire halvkugler.

Kiribati fik sin uafhængighed fra England og blev en suveræn stat i 1979. Hovedstaden, South Tarawa, nu det mest befolkede område, består af et antal holme, forbundet med en række gangbroer. Disse udgør cirka halvdelen af ​​Tarawa atoll-området.

(Wiki)

De smukke øer i Mikronesien og Oceanien

Introduktion til Mikronesien

Introduktion til Oceanien

Tonga
Samoa
Norfolk
Vanuatu
Tuvalu
Påskeøen
Bora bora
Kiribati (denne)
Papua Ny Guinea
Cook-øerne

 

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler