TravelTalk - White GlobeRejse inspiration

Sidste skiferie nyt fra Ischgl i Østrig

Scroll

Sæsonen i Ischgl i Østrig åbnede med et brag af en fest og sneen er godkendt

Ischgl i Østrig åbnede sæsonen med en stor Jason Derulo koncert. Se video nedenfor. Allerede i december efter en snestorm var sneen perfekt og sæsonen skudt igang. Læs sidste nyt om Ischgl herunder og hyg dig med et par videoer.

Snowupdate, November 2018, Silvretta Arena, Ischgl/Samnaun

Aktuelle Drohnenaufnahmen aus dem Winterwunderland Ischgl/Samnaun#ischgl #relaxifyoucan #winterwonderland

Geplaatst door Ischgl op Donderdag 29 november 2018

Ny lift med verdensrekord i Ischgl i Østrig

Ekstra brede sæder og vindskærm i Ischgl lifter

Ekstra brede sæder og vindskærm i Ischgl lifter

Så skete det. 924 højdemeter på nærmest ingen tid i en lift. En af Ischgl-områdets mest berømte bjergtoppe er det næsten tre kilometer høje Palinkopf, der ligger på grænsen mellem Østrig og Schweiz. På Palinkops østlige side går pisterne ned til schweiziske Samnaun, mens pisterne på vestsiden har retning mod Ischgl. Palinkopf er derfor et af områdets trafikale knudepunkter, og denne sæson præsenteres en helt ny lift, der på flere områder er banebrydende.

Gampen E4 sætter en klar verdensrekord

Først og fremmest kan den nye seksstolelift, Gampen E4, prale med en verdensrekord. Fra dalstationen stiger Gampenbahn 924 højdemeter, inden den ankommer på toppen ved Palinkopf, og det kan ingen anden stolelift i verden matche. Og turen op er en ren fornøjelse. Sæderne har ekstra bredde, og de kan opvarmes, konstruktionen er støj- og vibrationssvag, og når det er koldt, kan man slå vindskærmen ned. Undervejs kan man oven i købet lære lidt om den lokale fauna, for hver stolerække er udsmykket med et motiv af de dyr, der lever vildt i bjergene – fx murmeldyr, gemser og ørne. Anlægget, der er konstrueret af det østrigske firma Doppelmayr, har en kapacitet på 2.800 personer i timen.

Det gamle liftanlæg, som havde 30 år på bagen, er nu pillet ned. Men selv om det gennem tiden har kørt omkring 13 millioner runder, er liften i så god stand, at den kan køre endnu en årrække. Hele anlægget er derfor fragtet til Kasakhstan, hvor det er genopstillet i Taraz.

Pister og lifter i Ischgl i Østrig

Se lige en lille opvarmingsvideo fra Ischgl:

Rapperen Jason Derulo åbnede sæsonen i Ischgl i Østrig

Ischgl i Østrig åbnede sæsonen med en stor Jason Derulo koncert. Så har du tid og lyst at kombinere en fed koncert med din skiferie, er tippet hermed givet videre for 2019 også, for her er der både påske koncert i 19 og skisæson åbningskoncert for 2019/20. Ny koncerter  i Ischgl hvert år. Så er vi lige som igang med skisæsonen. (Vi skal nok skrive om begge).

https://www.facebook.com/ischgl.paznaun/videos/976282799240777/?t=9

 

Arrangørerne af Ischgls Top of the Mountain Opening Concert har i år valgt superstjernen Jason Derulo til at skyde skisæsonen i gang, som især er kendt for hittet ”Colors”, der var Coca Colas officielle hymne ved VM i fodbold i 2018. Og Jason Derulo kommer i fint selskab. Tidligere har Robbie Williams, Kylie Minogue, Rhianna, Alicia Keys og Elton John optrådt på Open Air Arenaen ved Idalp-bjerget, og med gyldigt liftkort i hånden er der gratis adgang til koncerten, der løb af stabelen den 24. november 2018.

Ischgl har også tradition for en påskekoncert, og den afvikles ligeledes på scenen ved Idalp. Her vil den tyske popsanger Johannes Oerding, som blandt andet har optrådt med Simply Red, underholde, og koncerten finder sted den 21.04. 2019. Hvem der optræder til ”Top of the Mountain Closing Concert” den 30. april 2019, forbliver indtil videre en hemmelighed.

Se alle events i Ischgl

Sæsonens nye restauranter i Ischgl

Indendørs servering fra gondol lift

I forbindelse med den nye Gampenbahns opførelse åbner to nye restauranter, og hvor den ene står for klassisk gastronomi med betjening, signalerer den anden uformel stemning, selvbetjening og streetfood. Sidstnævnte restaurant ligger i samme bygning som Gampenbahns dalstation, og indretningen er inspireret af skiuniverset. Maden – som restauranten kalder ”Ischgl Slopefood” – serveres fra en gondollift, tallerkener og bestik afleveres på en ombygget snekanon, og lampernes design er inspireret af tallerkenlifte. Familiens yngste vil sikkert blive begejstret for konceptet, for spisekortet byder blandt andet på burgere og pastaretter.

Nogle minutters gang fra liftstationen ligger den nye Restaurant Gampenalpe, og her frembringer køkkenet både internationale samt traditionelle tirolske retter. Indendørs, hvor der er plads til 100 gæster, hersker ægte østrigsk hytteatmosfære, og går man udendørs, kan man nyde den fantastiske udsigt fra terrassen, der befinder sig i næsten to kilometers højde.

Ud over de to nye restauranter ligger der talrige spisesteder, hytter og afterskibarer, og det generelle niveau er højt.

Restauranter og natteliv i Ischgl

På smuglertur i Ischgl i Østrig

 

Allerede fra slutningen af november til begyndelsen af maj kan man boltre sig på alle Ischgls 238 pistekilometer, så området regnes for at være særdeles snesikkert. En klassiker er den elleve kilometer lange ”Eleven-pist”, der udgår fra områdets højeste skistart, Greitspitz, som ligger i 2.872 meters højde. Herfra falder det 1.472 højdemeter, og pisten er ikke bare Ischgls længste, men samtidig en af de længste i Østrig. Søges endnu mere udfordring, indbyder terrænet til god off-piste, og især ved Höllenspitze samt Pardatschgrat finder man de klassiske steder.

Freeridere finder vej til Snowpark Ischgl

Freeridere søger til Snowpark Ischgl, der er en af Europas bedste. Parken er udstyret med blandt andet rails, hop, kickers, quarterpipe og halfpipe, og den er et must, hvis man er ung og har adrenalin i blodet.

Ischgls geografiske nærhed til den toldfrie schweiziske by Samnaun, der ligger på den anden side af Palinkopf-bjerget, har tidligere gjort smugleri til et indbringende erhverv. I dag smugles kun sjældent, men til gengæld har man etableret tre spekakulære smuglerrunder på pisterne. Guldrunden byder med sine 36 kilometer og mere end 6.000 højdemeter på den største udfordring, mens bronzerunden er betydeligt lettere. Her køres de 20 kilometer primært på blå pister, og antallet af højdemeter er på godt 3.000. Sølvrunden ligger midt imellem, og her skal 25 pistekilometer samt knap 5.000 højdemeter besejres. Det er blevet et stort hit at køre i smuglernes skispor, og registreres turen via den gratis Ischgl App, deltager man i den daglige lodtrækning om forskellige smuglerpræmier.

Skiområdet i Ischgl fra Østrigs Turistkontor

Mere Ischgl i Østrig

Her er endnu en post med skiferie relevant information om Ischgl, et skiområde med ikke mindre end 60.000 årlige besøgende.

Giver Ischgl dig Alpernes bedste skitur?

Zell am See

Book din skiferie på traveltalk.dk

Alt om skiferie i Østrig, mere end 70 artikler og sider om skiferie.
Du kan nu købe alle skirejser fra Danski, Nortlander og Slopetrotter direkte på traveltalk. Bla. disse rejsemål som Alpendorf, Bad Gastein, Ischgl, Obertauern, Schladming, St. Anton, Sölden, Saalbach-Hinterglemm, Wagrain, Zell am See,  Alpe d’Huez, La Rosiere, Tignes, Val d’Isere, Val Thorens. Canazei, Livigno, Sauze d’Oulx.

Kort oversigt

Book din rejse her

Du kan købe dine rejser her på Traveltalk. Både til sol og sne. Se vort kæmpe udvalg af skirejser direkte her på Traveltalk i samarbejde med førende danske skirejse bureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters, se mere end 100,000 rejsekombinationer. Løbende flere rejsemål på vej

Du kan nu købe alle skirejser fra Danski, Nortlander og Slopetrotter direkte på traveltalk. Bla. disse rejsemål som Alpendorf, Bad Gastein, Ischgl, Obertauern, Schladming, St. Anton, Sölden, Saalbach-Hinterglemm, Wagrain, Zell am See,  Alpe d’Huez, La Rosiere, Tignes, Val d’Isere, Val Thorens. Canazei, Livigno, Sauze d’Oulx.

Se seneste tilbud og priser her, mere end 100.000 rejsekombinationer.

 

Bestil din skiferie til Ischgl direkte her fra siden med F.eks. med Danski. Bestil rejsen, se evt. afbudsrejser også og mange andre rejsemål.

Ischgl i Østrig. Ischgl das-live-konzert-von-andrea-berg

Ischgl i Østrig. Ischgl das-live-konzert-von-andrea-berg

Adventure Tours UK
Austria
Luxor
Singapore Airlines
Vindrose Rejser
Sharm el Sheikh
Hurghada

NEWS TRAVELTALK

Østrigs turistkontor

Populære rejsemål