England

England venter med en stor rejseoplevelse

https://www.youtube.com/watch?v=2n1dBeb603U

England er og bliver et fantastisk rejseland. Det er for mange af os synonymt med et hop til London. Hvornår tog man sidst på ferie til Liverpool? Til Newcastle? Til Manchester? Muligvis med undtagelse af dem, der er blodfan af et bestemt premiereleague fodboldhold, er det blevet til, at kun et fåtal er bekendte med andet engelsk landskab, end det man passerer i toget mod London fra en af de omkringliggende lufthavne.

Scottish Piper at Dunnottar Castle, Aberdeenshire, Scotland. He plays pipe with the castle in background

Scottish Piper at Dunnottar Castle, Aberdeenshire, Scotland. He plays pipe with the castle in background

Brexit ændrer ikke på, at the UK er verdens 6. størst økonomi

Brexit har dog de allerseneste år i højere grad bragt hele England og hele the UK på vort landkort, så meget desto mere grund til at flyve billigt til London, Manchester, Cornwall osv. leje en bil og hygge i det smukke afvekslende landskab, spise god mad, måske golfe eller besøge et par af de mange imponerende slotte. Se kysten som i Cornwall og spise Østers og drikek mørkt øl eller engelsk hvidvin. Der faktisk mere at se i England og større forskellighed end i de fleste europæiske lande, og vi føler os som danskere hjemme sprogligt, på linje med humoren og kender en del af Englands historie hjemmefra.

Du har hele the UK for dine fødder, når du lander i London

Du har:

Skotland, Se berømte slotte, fantastisk golf, dejlig mad

Wales, der er sneklædte Mount Snowdon og de smukkeste strande

Nordirland, der er de varmeste mennesker og den intakte natur

og naturligvis England med utrolig mad og vin. 

Storbritannien London city og Tower bridge

Storbritannien London city og Tower bridge

London er stadig en europæisk storby

London er gennem årene de facto blevet sit eget land, også rent økonomisk; Arbejdsløsheden i de gamle minebyer og landsamfund eksploderede efter finanskrisen, mens London efter et kort dyk spurtede fra resten af landet målt på arbejdsløshed, huspriser, vækst etc. Ydermere er faldende flypriser til og fra lufthavnene omkring London også en faktor til, at så  mange vælger at drage til storbyen for at foretage lidt weekend-shopping. Således er der i dag ingen internationale rejseguides eller magasiner, som kan komme udenom at forholde sig til Dronning Elizabeth II´s hjemby. Gåturen fra Westminister undergrundsstation over mod London Eye er vel sagtens Europas bedste bud på en tur, der definerer en storby perfekt.

Oplev det andet England

Men Londons helt særlige status skal ikke fjerne fokus fra de kvaliteter, som resten af England byder på. Mod vest finder man havnebyen Liverpool, som under den industrielle revolution var et af verdens absolutte nøglepunkter for handel og industri, mod nordøst ”the Geordies” i Newcastle, en tidligere mineby, som også tidligere har været vugge for meget industri. Rejser man helt ned syd på til Southhampton er det muligt at tage færgen til Isle of Wight, hvor mange briter holder sommerferie. Ifølge de lokale har øen altid været 5 år bag det resterende England, men med sine snoede veje og lange sandstrande har øen bestemt sin charme og inviterer til afslapning på bedste engelske vis. Det er svært at kigge på England uden at stirre sig blind på London, men enhver bør gøre forsøget: Der venter et rejseeventyr i resten af England – også. Så se på de forslag der er her til rejser til England.

Hvor er the Crown optaget? episode 3, dancing queen

Hvor er the Crown optaget? episode 3, dancing queen

Besøg England

Søg også Irland, Skotland og Wales

Ganton Golf Club, England

Ganton Golf Club, England

Se også Cornwall helt mod sydvest England

Cornwall i England. Padstow Harbour at dusk, Cornwall, with reflections of the boats and lights in and around the harbour.

Cornwall i England. Padstow Harbourved solnedgang, Cornwall

Vort elskede Downton Abbey, få hele historien bag serien

Downton abbey village

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over England

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »