Kina

Kina, verdens tredie største land.

Og der bor 1.3 milliarder indbyggere. Det lyder estimatet på befolkningstallet i verdens mest befolkede land. Skønt landets økonomiske udvikling har været lang tid undervejs med mange dystre perioder i løbet af den sidste halvdel af det 20. århundrede, blev Kina i 2010 verdens anden største økonomi målt på BNP. Med en sådan utrolig udvikling er det ikke overraskende, at mange vestlige øjne i stigende grad rettedes mod Asiens Røde Drage op gennem 00’erne. Både som forretningsmulighed, men så sandelig også som en nyt kæmpestort og fascinerende rejsemål. Med en udvikling som denne, er det ikke overraskende, at mange vestlige øjne i stigende grad rettedes mod Asiens Røde Drage op gennem 00’erne.

Kina og vækst

Økonomisk og politisk har Kina været et fænomen uden mage i løbet af de sidste 20 år, men i takt med, at landet på mange punkter er blevet mere vestligt orienteret. er det også blevet mere tilgængeligt for turister. Den Kinesiske Mur er en selvskrevet del af turen til Kina for mange. Dele af det der i dag udgør den Kinesiske Mur var allerede under konstruktion omtrent 700 år f. Kr. Og da størstedelen af muren blev bygget under Ming-dynastiet mellem 1368–1644 er der altså tale om et gigantisk byggeprojekt, som helt bogstavelig talt har været flere tusinde år undervejs.

Kina Jiuzhaigou Sichuan Panda Lake

Kina Jiuzhaigou Sichuan Panda Lake

Det naturskønne Kina, en geografi lektion

Kina er et land, der i areal er  9.6 millioner km2 stort. Heraf er der 4.73 millioner km2 floder og søer. Det er det største land i Asien og verdens tredie største land. Følger vi landets topografi (overflade og højde forskelle) finder vi en meget stor forskel mellem de højeste områder, som Mt. Everest i Himalaya bjergkæden, der er 8,848 over havets overflade og en del af Himalya ligger i Kina.

Kina´s store floder

Yangtze og Yellow floderne er 6,300 kilometer og 5,464 kilometer lange og udgør de vigtigste floder i Kina. Dertil kommer den berømte  Jinghang Kanal der løber hele 1,794 kilometer, og dermed en af de længste kunstigts skabte kanaler i verden.
Qinghai søen har et areal på  4,583 km2 og er verdens største saltvandsø. Poyang søen er på  3,583 km2 og Kinas største ferskvandsø.

Kina´s klima

Kina har et komplekst klima på grund af landets størrelse og de nævnte højde forskelle.

Det meste af landet ligger i et nordligt tempereret klima eller subtropisk zone, og er en del af det østasiatiske monsun system.

Om vinteren kan temperaturforskellene i det nordige Kina være op til 40 celcius grader. Så det er svært at sige noget præcist om klimaet i “Kina som sådan”. Man skal være meget mere præcis geografisk.  Så vi angiver blot eksempler på de enorme forskelle. Om sommeren er temperaturerne generelt høje og nedbør veksler betydeligt fra 1500 mm i sydøst til mindre end 50 mm i nordvest. De meget høje bjergegne har naturligt nok konstant koldt vejr. Der er flere områder med et mikroklima, bla. flere bjergplateauer og områder ved havet.

Kina´s smukke natur

På trods af den fortsatte urbanisering af det kinesiske samfund er der stadig store dele af befolkningen i Kina, der stadig lever af landbrug, og uden for de tætbefolkede byer findes stadig store naturreservater.
Floderne i Jiuzhaigou i Sichuan-provinsen i det sydvestlige Kinas natur er intet mindre end et scenisk vidunder med skovklædte bjerge langs turkisblå floder, som kan få beskrivelser af diverse fiktive eventyrlande til at fremstå underlegne i kontrast. Drager man længere mod øst kan man også opleve Zhangjiajie Nationalpark, hvis bjergformationer efter sigende skulle have været inspiration til fantasiverdenen i filmen Avatar.

Kom til Kina

Kinas udvikling har været længe undervejs, og det kræver også sin mand eller kvinde at drage igennem det enorme land. Men langt fra de vestlige kulturer og kristne traditioner er Kina som rejseland en perle i øst og inviterer til at se verden fra et andet perspektiv fra de overvældende millionbyer i Kina som Shanghai og Beijing eller på vejen til at finde sin indre buddhist i de magiske landskaber.

Rejs i Asien

http://traveltalk.dk/happy-chinese-new-year

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Kina

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »