Nordamerika

 - Mexico

Mexico er verdens 9. mest besøgte rejseland besøgt af over 33 millioner turister hvert år

Cortés blev ikke den sidste til at aflægge Mexico et visit. Ifølge det mexicanske ministerium for turisme besøgte 32.1. millioner udlændinge i 2016 landet. Det er et rekordhøjt tal, der gjorde Mexico til det 9. mest besøgte land i verden. Forklaringen? Måske det er strandene langs den Mexicanske Golf ved Cancún helt mod øst. Måske det er den spicy madkultur bestående af Burritos, Taquitos og Quesadillas, som man har brugt til at tryllebinde i særdeleshed det sydlige Californien. Måske det er tequilaen i Guadalajara, Maya-pyramiderne i Yucatán eller den enorme hovedstad Mexico City. Klar til lidt spansk ?

Mexico, et land med en stor og stolt historie helt tilbage fra Olmekerne

Olmekerne er den ældste civilization på det amerikanske kontinent, som vi kender til. De arkæologiske fund, der bevidner folkets eksistens for omkring 3500 år siden er primært fundet i området, der i dag udgør den Sydmexicanske stat Veracruz. Efter Olmekerne fulgte store civilizationer som Mayaerne og Aztekerne, der havde deres storhedstid i slutningen af det 15. århundrede, inden den spanske hærføre Hernándo Cortés fandt vej til det amerikanske kontinents fastland og indvarslede spansk styre af landet. Først efter 11 års borgerkrig fik mexicanerne deres uafhængighed fra spanierne i 1810.

Bienvenido a México y viva la tequila!

Mexicos historie rækkersom beskrevet langt tilbage, og skønt USA, storebror mod nord kan synes et mere sikkert rejsevalg til tider,  er der ingen tvivl om, at det smukke spansktalende land har noget helt særligt at byde på qua dets rige historie og smukke natur og ikke mindst gæstfri indbyggere. Med narkotika-bossen ”El Chapo” bag lås og slå er man endnu engang på vej mod lysere tider. Derfor er der kun tilbage at sige: Bienvenido a México y viva la tequila!

Links til mere viden om Mexico som rejseland

Cozumel, top lækker strand og kvaliteten af dykning er meget anerkendt

Rejseinspiration fra Mexico

Cozumel, Mexico´s største ø: Perfekt for dykkerferie, beach & sun

Besøg Cozumel, et dykkerparadis og Mexico´s største ø
Cozumel  er  lige oplagt for en dykkerferie som for en eventyrlig slappe af ferie med strand, hav og forkælelse.
Det er Mexicos største ø og 53 km lang og 14 km bred. (Se kortet nedenunder). Den rummer mange smukke og ret forskellige strande og blev for alvor opdaget og delt med verden af dykkere som  Jaques Cousteau, den kendte filmand, der i 1960′ erne  gjorde dykning almenkendt og filmede koralrevet i området. Du kan besøge denne spændende ø på en ren beach & sun ferie, men det vil utvivlsomt også være spændende at snorkle…

Ikoniske billøb i eksotiske lande: Panamericana i Mexico

Panamericana i Mexico?
Panamericana  er det ikke “noget med” hemmelige bank konti? Nej det er noget med engang verdens farligste bilrace – naturligvis i Mexico. Og er du på de kanter, så skal du se med. Det er ren fiesta, men hold lidt afstand.
Det er et et af verdens mest ikoniske billøb, som første gang fandt sted i Mexico  i 1950 ‘erne og blev lukket af samme årsag, simpelthen for mange ulykker under løbet. 24 dødsfald i 50 érne alene, dog overgået af Le Mans. Man lørte på  de offentlige mexikanske landeveje og hovedvejen ned gennem Mexico,  og i fuld…

Cancun, Mexico: Strande, der får dig til at længes mod sol og varme

Playa del Carmen i Cancun, Mexico
Cancun, Mexico er synonym med fede strande, drinks med parasoller og masser af ocean tid som dykker eller bare overflade vand interesseret. Der er plads til det hele.
Playa del Carmen i Cancun, Mexico er med i  toppen af den hårde konkurrence om bedste subtropiske og tropiske strande i verden, men Mexico´s strande er nu altid med i toppen.
Dertil kommer prisen er overkommelig for de fleste, og der er masser at se i Mexico foruden sololie flasken, sin egen mave  og afsindigt meget sand og  blåt hav. Skal vi begynde ?
Fra mexicansk søvnig landsby til…

Facts om Mexico

TravelTalk - country fact time icon

03:54 AM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Mexican peso

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
132.3 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
14 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Mexico

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK