Europa

Europa og EU er vor sekundære identitet

Europa og EU er vor sekundære identitet som danskere med den største indflydelse på vort liv, hverdag og fremtid.

Og så er det en række fantastiske rejselande, og de færreste har været i dem alle, men de har alle noget særligt og vedkommende at byde på. Et af dem er verdens mest populære rejseland tilmed, nemlig Frankrig. Andre er små eller større perler, der bare venter på, du finder dem (f.eks Montenegro eller Moldova). Nogle gange er den bedste rejse lige om hjørnet, og så meget nemmere at besøge på en kortere eller længere ferie. Så lad os udforske lidt.

Geografisk beskrevet er det ikke det største kontinent eller har flest indbyggere. Europa har ca. 750 millioner mod Afrika´s 1.2 mia. og Asiens 4.4 mia. (2016). Hele jordens befolkning skønnes at have rundet 7 mia.

Vi er ikke mindre end 50 lande i Europa

Der er til manges overraskelse ikke mindre end 50 selvstændige lande i geografisk forstand, mens der kun er 28 i EU. Dvs. en række lande som Rusland er i geografisk forstand en del af Østuropa. Den østlige grænse går ved Ural bjergene. Der er også lande som Grønland, der ikke er geografisk europæiske, men som bekendt i dette tilfælde tilhører Danmark, og dermed har en stærk geo-politisk tilknytning.

Moderen til Kong Minos af Kreta

Pyh lettere kompliceret, men så fik vi det på plads og kan fokusere på alle de dejlige rejser der venter i Europa. Og dog vent lige: hvor kommer navnet fra?
I den græske mytologi var moderen til Kong Minos af Kreta nemlig Europa og faderen Zeus, Europa var en smuk adelig kvinde af fønesisk afstamning. Efter den smukke græske kvinde blev vort kontinent navngivet. Europa optræder som navn første gang i det græske episke digt Illiaden tilskrevet den store forfatter Homer. Maleriet herover er et udsnit af den berømte maler Tizian.

Rejseinspiration fra Europa

Oplev Zugspitz fra fugleperspektiv eller mountainbike

Zugspitz handler om mountain biking ferie
Zugspitz-området er et paradis for mountainbikere og bjerg klatrere og -vandrere, der finder ro og afslapning i de smukke, bjergrige omgivelser. Men i første uge af juli er området helt på den anden ende, for en af verdens mest ekstreme konkurrencer – Red Bull X-Alps – kommer forbi. Udstyret med løbesko og paraglider starter en række professionelle atleter i Salzburg, og så gælder det om at krydse Alperne til fods eller i luften så hurtigt som muligt. Konkurrencen, der er verdens hårdeste af sin art, slutter i Monaco og varer hele 12 dage. Deltagerne…

Cykelferie i Tirol

Cykelferie i Tirol med så mange nye cykelruter og trails
Østrig har mange fordele som cykelferie rejsemål set med danske øjne. Landet har ca. 1.600.000 danske på besøg hvert år. Vi kender og holder af Østrig, ikke kun på den obligatoriske skiferie, men mere og mere året rundt.  Den anden faktor er afstanden.  Der er rigtig mange bilferie rejsende til Østrig, enten med skiene på taget eller cyklerne spændt på i stativet. For cykel enthusiaster betyder det at have sin egen, ofte superlækre cykel med ret så meget. Og så er der terrænnet, bjergene, landevejene, de små listige stier eller…

Italiens vindistrikter i verdens største vinland

Italiens vindistrikter producerer mest vin i verden
Italiens vindistrikter er spredt over alle Italiens 20  regioner fra Alperne i Nord til Sicilien og Sardinien i syd. Forskellige vine og druer, et utroligt varieret smagsindtryk og et studie for livet i velsmag og naturligvis det perfekte match til Italiens rige køkken.
Det er samtidigt et af verdens ældste vinproducenter. Der produceres bogstavelig talt vin overalt i landet, som også er verdens største producent af vin, tæt forfulgt af  Spanien og Frankrig. Årsproduktionen lander på 45-50 millioner hl  vin. Landets indbyggere tager selv for sig af druerne med et gennemsnits årsforbrug på ca….

Matera i Syditalien, europæisk kulturby 2019

Matera i Syditalien – huleboere i tusinde år
I 2019 er Matera, sammen med Plovdiv i Bulgarien, europæisk kulturhovedstad ligesom Århus var det i 2017. Men hvad er det Matera kan, som gør, at det fortjener at modtage den store hyldest, det er at være et af to forenende midtpunkter for det europæiske kontinent?

Med en kølig drink i hånden åbner byen sig bedst, når man henfalder til det bevidst tilbagelænede tempo, der kendetegner den italienske livsstil. Også udtrykt i det italienske begreb Slow Food. For som enhver anden italiensk by er det ikke med stress, jag og turistbusser i pendulfart,…

Camping 200 km nord for Polarcirklen

Lapland, den sidste virkelig vilde natur i Europa.
Camping i Lapland, Sverige året rundt, er måske en af de mest givende oplevelser af overvældende natur, du nogensinde vil være så heldig at give dig selv og dem du rejser med. Du er 200 km nord for polarcirklen i Sverige, et stort land med kun ca. 12 millioner mennesker. Og langt de fleste af dem er mere end 1000 km syd for Lappland. Det er dig og naturen, det er samerne og rensdyrene.
Hvad er Lapland, og hvad hedder indbyggerne?
Lapland, er en provins i det nordligste Sverige. Det grænser til Jämtland, Ångermanland,…

Mille Miglia, bilsport og San Marino

San Marino og bilsport har en lang romance kørende.
Hvad er det med San Marino, verdens 4. mindste land i Italien tæt på Milano –  og bilsport? Der er jo en tæt og lang relation, hvor både Formel  Uno og det super klassiske Mille Miglia, der ender midt i Rom og stopper al trafik der,  ofte leverer spektakulære billøb til lilleputstaten med den sindssyg flotte placering på et minibjerg, som bare rejser sig midt i det hele på et mega fladt område med masse risdyrkning. Når du helt op, er der bonus: Lækre ure og alt andet toldfrit til priser,…

Alpendorf er lillebror til Wagrain, men har samme fantastiske skiområde

Alpendorf, lillebror til Wagrain, og samme skiområde
Alpendorf er bare det hyggeligste mindre skisted, du kan finde. Alpendorf deler tilmed skiområde med det populære Wagrain. Alpendorf er bare en del billigere, selvom det giver adgang til det samme, kendte skiområde. Der er flere fordele. I selve Alpendorf er der ofte færre mennesker på pisterne, og det giver som regel kortere ventetid ved liften, simpelthen fordi der bor færre mennesker i byen, og der kommer færre lokale eller sydtyskere på besøg. Men på mellem 15-25 minutter, alt efter hvor hurtigt dine ski kører, kan du stå ved G-Link i Wagrain, og…

Paris - Vuitton, Louvre og Orsay

Paris kalder på din indre kultur hund
Frankrigs hovedstad ligger i verdens førende turistland, og er kendt over hele verden som “byernes by”. Det er ikke dårlig branding, og det lover en masse, som Paris kan holde langt det meste af. Du kan finde mere imponerende byer med flere meget høje huse, større byer som Tokyo, og mindre, og mere charmerende byer, også i Frankrig, men ikke en by, der er som Paris – fuld af romantik, kultur og gastronomi og et internationalt look og outlook.
Opera, Paris Streets and old buildings
Uanset sæson er der et hav af ting…

Cervinia, skiferie i Italien. Kender du dette familievenlige skisted ?

Cervinia i Italien, meget bedre skiløb bliver det ikke
Uden tvivl Italiens mest snesikre skiområde skarpt forfulgt af Livigno, men her er vi på de smukke pister ved Matterhorn med de skarpt skårne og dramatisk flotte bjerge, signaturen for Monte Cervino, som Matterhorn hedder på den italienske side. Bjerget, der rummer de mange pister, er nemlig Monte Cervino. For de fleste kendt som Matterhorn. Cervinia ligger højt nemligt i 2.050 meter i dalen og 3.480 meter til toppen af liftsystemet. Det betyder høj sikkerhed for sne fra november til maj. Du kan også prøve gletcher skiløb og snowboarding allerede fra…

Seværdigheder i Liechtenstein

Vaduz  slottet – i Liechtenstein´s berømte hovedstad
Vaduz slottet ligger i  Liechtenstein´s hovedstad Vaduz,  der er opkaldt efter slottet, som udover at være malerisk smukt, også har en historie, der går virkeligt langt tilbage.
Slottet ligger på en bjergskråning placeret 120 meter over byen selv. Den er det kendte symbol på hovedstaden og kan ses på stor afstand, når du nærmer dig Vaduz.
Vaduz Castle, the palace of the Liechtenstein Prince
Man antager at slottet blev bygget som et fort i 12oo tallet, og først i 1287 blev der tilføjet værelser til beboelse. Den kongelige familie ejede Vaduz så tidligt som 1712…

1 2 3 18

Facts om Europa

TravelTalk - country fact time icon

08:42 AM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Varierer

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
743.1 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
14 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Europa

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK