Changi Airport i Singapore

Changi er Singapore´s  verdensberømte lufthavn

I 2023 vandt Changi Airport i Singapore igen prisen som verdens bedste lufthavn. Og det er faktisk 12. gang i alt siden prisen for bedste lufthavn og en række underkategorier blev indført i 2000 af World Airport Awards. Det er så ikke noget, man kommer sovende til, skulle redaktionen hilse at sige. Det kræver millioner af stemmer, men rejsefolket har talt. Mere om det nedenfor.
Den opmærksomme læser spørger så, hvem er så nr. 2 og 3 ? Jamen de ligger også i Asien, og det er Tokyo’s Haneda Airport og  South Korea’s Incheon International Airport. Lidt afhængigt af hvilket år vi kigger på. Dem skal vi nok også skrive om.

Changi Airport, Singapore

13.8 millioner stemmer på Changi, så er det nok rigtigt nok

The 2017 World Airport Awards er baseret på ikke mindre end  13.82 million flyrejsendes  stemmer  fra 105 nationalititer  med et valg mellem  550 lufthavne fra hele verden. Der scores samlet for en vægtet vurdering af kundetilfredshed, lufhavns serviceydelser på en række nøglepunkter,  som danner den samlede oplevelse som  f.eks. check-in, ankomster, transfers, shopping, sikkerhed  og immigration til håndtering og oplevelse af afgange. Kort sagt hele spektret er dækket.

changi-airport-4

Flyver du med Singapore Airlines til Singapore, lander du her. Læs mere om Singapore Airlines. Der daglige afgange til Singapore og Changi er den perfekte “layover” til fortsatte rejser til resten af Sydøst Asien.

Forrygende arkitektur oplevelser og skyhøjt service niveau i Changi

Det er ingen tilfældighed, at Changi kan holde så så højt et konkurrence niveau, der ville gøre de fleste Michelin restauranter eller topatleter misunderlige. Det er en benhård satstning på den kvalitative kundeoplevelse, som beskrevet af   Mr. Lee Seow Hiang, CEO of Changi Airport Group,”At vinde Skytrax World’s Best Airport Award for 5. år i træk er en kæmpe  cadeau til vore  50.000 medarbejdere i Changi Airport. Alle er drevet af den passion, der handler om at levere den mest erindringsværdige lufthavnsoplevelse muligt.”
et godt eksempel er at alle terminaler har et tema med planter og træer, blomster og vegatation. Eneste lufthavn i verden, hvor du kan botanisere mellem to flyafgange!

Changi kaktus på taget

På botanisering i Shangi lufthavn?

Terminal 1 er et godt eksempel: Her har man på taget, som kan besøges mere end 100 arter af cactus og planter der kan klare selv extrem tørke, typisk fra Asien Afrika og Amerika. Der er en bar midt i haven og der er tid til at lappe af og måske nyde solen.
Der er også en stor samling af Cycader, som er en oldgammel, vi taler dinosauer gammel, art buske og træer, der minder om palmer, men botanisk set er en helt anden familie, vi kender dem som koglepalmer.

Changi Airport

Sentosa, Singapore’s, verdensberømte Amusement Park

Lækker mad i Singapore

Singapore monumental hotel

Singapore monumental hotel

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Changi Airport i Singapore

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters