Asien

 - Nepal

Nepal, en rejse til en helt anden verden

Nepal er langt væk, i km og mentalt. Men rummer du en udlængsel efter de store rejseoplevelser, så er Nepal selvskreven, og har du været der een gang, så sidder billedet fast af de ufattelige bjergkæder og den ukuelige befolknings venlighed og imødekommenhed. Og oveni det, for der er mere, kan du foretage dig en masse spændende ting.
Folk rejser til dertil af mange årsager: På en pilgrimstur, for at “bestige bjerge og lege i bjerge med hang-gliding osv, for at vandre i smuk natur, som en kulturel oplevelse og meget mere.

Steder at se i Nepal

Annapurna Nepal

Annapurna, Nepal

Annapurna

Annapurna er en bjergkæde og Annapurna 1 en af verdens højeste bjergtoppe på 8000 m, et yderst krævende bjergbestigningsmål. Men i området kan du komme på fantastiske, guidede trekking ture fra 3 dage til 3 ugers varighed. Ingen bedre måde at lære Nepal at kende på.

Pokhara, Nepal. Boat, water

Pokhara, Nepal. Boat, water

Pokhara

Pokhara er en by i det centrale Nepal, med et indbyggertal på cirka 200.000. Byen er hovedstad i Kaski-distriktet, og er en af de mest populære turistbyer i landet.

Kathmandu Durbar Square, Nepal

Kathmandu Durbar Square, Nepal

Kathmandu dalen

Oplev den fantastiske dal med tre byer, Bhaktapur, Patan or Kathmandu, der rummer hindu og buddhistiske templer af stor skønhed. Få et indblik i dagligdagen i Nepal. Køb gaver og minder med hjem. Lær om den lokale historie og hør de smukke myter om landets tilblivelse. Prøv det traditionelle Newari køkken, der tilberedes i store træovne, gå rundt i de små stræder og sidegader på oplevelsestur.

Ting at opleve i Nepal

Chitwan-National-Park-Nepal

Junglesafari

Udover at besøge Kathmandu dalen og opleve bjergene på netop din måde på trekking, bjergbestigning hanggliding osv. så er der en ret ukendt mulighed.
Forestil dig at ride gennem den tyste jungle på elefant ryg. Det kan du i det sydlige og sydvestliev del af Nepal. Kun 1/2 times flyvetur fra Hovedstaden.

Bla.de to nationalparker Chitwan National Park og Bardiya National Park rummer et meget rigt dyreliv fra pattedyr til reptiler til fugle, du næppe har set før, reptiles and birds.
Chitwan National Park regnes for den nationalpark i hele Asien, der rummer den største diversitet af dyr og planteliv og den mest uspolerede af lle.

Læs mere her om vor rejse til Kathmandu her på traveltalk.dk

Se også den officielle turistside for Nepal

Rejseinspiration fra Nepal

Nepal - oplev de højeste bjerge

Nepal er et de mest utrolige rejsemål i verden.  Se vor udsendte globtrotters egen video og få et indblik i landets karakter og mulge steder  at rejse i Nepal.
De færreste ved, at det yderst højtbeliggende land udover at rumme væsentlig dele af verdens højeste bjergkæde, Himalaya, også har store subtropiske skove med elefanter og andre spændende dyr og masser at opleve i lavlandet generelt.
Her har vor udsendte globetrotter samlet sine egne indtryk af Nepal fra seneste rejse i den høje del af Nepal.

Steder at se i Nepal

Annapurna 
Annapurna er en række bjergtoppe i Himalaya.
Annapurna-massivet selv er 55 km langt…

Holi i Nepal

Byd foråret velkommen i Nepal
Holi i Nepal er nepalesernes måde at gøre en dyd ud af at byde foråret velkomment. Det er en storslået fejring, der finder sted, når vinterens afgang hvert år fejres til Holifestivalen i Kathmandus gader.
I dagene op til Holi er Kathamandu fyldt med en forventningens glæde. Der reklameres for alle aktiviteterne, der finder sted på selve dagen, og salget af det farvede pulver og vandpistoler begynder så småt at gøre sit indtog i byens mange butikker og boder. Også på hotellerne bliver der gjort klar. Nogle inviterer til fest på deres tagterrasser, og andre tager…

Pokhara, sidste stop før Himalaya' s højder

Pokhara i Nepal er oftest kun et stop på vejen til en længere vandretur, men der er bestemt ikke grund til at snyde sig selv for de herligheder, der ligger gemt i denne spændende og hyggelige by i Nepal.
De fleste besøgende i Pokhara er folk, der enten er på kort visit før deres vandretur i bjergene, eller netop er kommet retur for at læne sig helt tilbage og forkæle de ømme ben med god mad og afslapning. På trods af at være underlagt en konstant transport af turister frem og tilbage fra bjergene, har byen formået at skabe en…

Paragliding i ultrahøje Nepal

Paragliding  i Pokhara, Nepal ? Hvorfor?  Fordi det er muligt.
Paragliding er den helt store attraktion i Pokhara i Nepal, og efter at have prøvet det, er det nemt at forstå, hvorfor folk forelsker sig i dette store adrenalinkick. Efter at have set de snedækkede bjergtoppe i frøperspektiv måtte det næsten være på tide, at komme deropad til dem.

Da jeg ankom i Pokhara i storslåede Nepal, havde jeg hørt om paragliding, denne ekstreme måde at nyde naturen på, og uden helt at vide, hvad det var, lød det som noget der skulle prøves. De tågede forestillinger om, hvordan sådan…

Garden of Dreams i hovedstaden Kathmandu i Nepal

Kathmandu, en by der skal udforskes
Uanset om du har en enkelt dag i Kathmandu før din vandretur eller byen har en hel uge til at sætte sit aftryk, er det svært ikke at lade dens charmerende gader, smukke templer og gæstfri mennesker komme helt ind under huden på dig. Med sine nydelige bygninger og utallige butikker er der masser at tage sig til, og den rige kultur kan både opleves på byens museer eller ved en gåtur i Kathmandus snørklede gader.
Kathmandu templet Swayambhunath, helligdom i Nepal med artige aber
Thamel i Kathmandu, en bydel med spændende handelsboder, restauranter…

Facts om Nepal

TravelTalk - country fact time icon

04:57 PM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Nepalese rupee

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
29.9 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
25 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Nepal

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK