Oman

Oman – luksusrejse i det autentiske Arabien

Oman er på mange måder synonym med det klassiske arabiske rejse eventyr og har så meget at tilbyde dig som nysgerrig rejsende.

Tag med til  Oman måske om vinteren, hvor klimaet i Oman er perfekt lunt og solrigt – det lille sultandømme på den Arabiske halvø med måske verdens mest sol gunstige klima. Se de smukke kystlandskaber hvor det klare blå hav står i smuk kontrast til de høje bjerge og de hvide sandstrande. Det gør Oman til et eksotisk rejsemål. Det autentiske Arabien. Med det begreb forstår vi, at man har moderniseret, men har også solidt bevaret sin forankring af sin historie og kultur.  Trods en utrolig udvikling til et moderne samfund og turisme med luksushoteller vogter Oman om den autentiske arabiske kultur, der definerer landet.  Derfor er Oman et godt rejsebud for dig, der i al komfort vil opleve den arabiske historie og kultur eller mere banalt blot vil nyde det skønne klima og en liggestol på stranden. Valget er dit.

Det historiske Oman venter dig

Landets  historie strækker sig langt tilbage i tiden. Landet har i flere tusinde år, nej måske reelt over 5000 år,  været præget af handel og søfart I byerne langs kysten, er der flere gamle fort, storslåede paladser, vagttårne og moskéer, som fortæller en rig historie om landets fortid. I den gamle del af hovedstaden Muskat i nord ligger sultan Qaboos bin Said al Saids palads.

En mad rig på velsmag og krydderier

Maden har tydelige spor fra køkkenet i Egypten, Libanon, Tunesien og Marokko. Man anvender krydderier som safran, kanel, kryddernellike og ingefær, mens der næste altid er en hovedbestand del af ris. Går du på café kan du foruden vandpibe prøve den omanske kaffe, qahwa, som krydres med kardemomme og nydes af små fine porcelænskopper.

Under ørkenhimlens 1000 stjerner

Intet andet sted lyser stjernerne mere klart end i ørkenen. Og eftersom landet består af store dele ørken, er en overnatning i ørkenen en oplagt udflugtsmulighed. Når solen går ned bag sanddynerne, og ilden lyser i nattens mørke, er det en overvældende og fantastisk følelse

Oman den korte version

Oman er et land beliggende i det østlige hjørne af den Arabiske Halvø. Oman grænser til de Forenede Arabiske Emirater i nordvest, Saudi-Arabien i vest og Yemen i sydvest og har en lang kyst mod det Arabiske Hav i øst og Omanbugten i nordøst. Landet er et enevælde, som stort set alene regeres af en sultan. (wiki)

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Oman

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters