Atlanterhavsvejen – verdens smukkeste bilrejse ?

Scroll

Atlantershavsvejen – smag saltvandet, kør over holme og skær og passér 8 broer i Norge på en kort, men unik biltur

På Atlanterhavsvejen møder man udover den smukkeste natur og bilister på naturcruise masser af cykel-motionister. Mange biler er midlertidigt efterladt på parkeringspladser rundt om. Ejerne har taget fiskestænger eller dykkerdragter med og taget til den nærmeste ø. Nogle er gået til den nærmeste bro for at fange den salte smag af havet, som vinden fører med. Den britiske avis The Guardian har kaldt Atlanterhavsvejen “verdens smukkeste bilrejse”, men her cykles og løbes også. Vejen har otte broer mellem holme og skær, hvor havet skyller mod Norges nordvestlige kyster. Vejen blev åbnet i 1989 og er siden blevet udvidet fra Bud i Fræna Kommune til Karvag på Averøy i Møre og Romsdal Fylke.

Bud i Norge, bemærk kanonanlæggene fra 2. verdenskrig

Bud i Norge, bemærk kanonanlæggene fra 2. verdenskrig

Atlanterhavsvejen løber henover  adskillige små øer og  over otte lave broer, der er bygget direkte over og langs Nordatlanten. Den 8,2 kilometer lange tur går gennem et fantastisk kystlandskab og er ikke overraskende blevet et af Norges mest besøgte turistmål. Du kunne starte turen med en kort sightseeing i den lille by Kristiansund, inden du fortsætter til Averøy. Her besøges som forslag Kvernes Stavkirke fra første del af det 13. århundrede.

Naturens skønhed og kraft langs Atlanterhavsvejen

Langs Atlanterhavsvejen kan man også nyde kystmiljøet. Man kan leje udstyr til at fiske eller dykke, deltage med lokale fiskere på en tur ud på havet eller finde overnatningssteder. Men naturen har også sin barske side. Dykkercentre på Hustadvika frister med ture til de mange skibsvrag på havbunden. Og i løbet af de seks år, det tog at bygge vejen, oplevede arbejderne tolv orkaner, der virkelig testede vejens fundamenter og kvalitet.

Molde i Norgen, havneby og storslået natur

Molde i Norgen, havneby og storslået natur

Flere populære attraktioner på Atlanterhavsvejen

Den tætte kontakt, som de besøgende får med havet her, sammen med broernes unikke design, har tiltrukket opmærksomhed langt ud over The Guardian. Den otte kilometer lange vejstrækning er en af Norges nationale turistruter og er opført som en kulturarv. Den rangerer også blandt landets mest populære natur-orienterede attraktioner. Flere kendte reklamefilm er også blevet optaget her. Hurtigrutens nærmeste anløbshavn ved Atlanterhavsvejen er Molde.

Nordlys i Norge nord for polarcirklen

Udover Atlanterhavsvejen er der meget mere rejseinspiration fra Norge. Læs om det fantastiske nordlys nord for polarcirklen i Tromsø, der er kendt for sit nordlys og for at være en af verdens få større byer nord for polarcirklen. Hvordan klarer de sig deroppe? De har topfodboldhold, turisme, universitet og meget mere. Læs om spændende og blomstrende Tromsø.

Det fantastiske nordlys og den rå natur nord for polarcirklen

Kort oversigt

Book din rejse her

You can take a great trip along Norway’s coast with Hurtigruten , Norway’s coastal cruise line .

Populære rejsemål