Luxembourg

Luxembourg, det lille storhertugdømme

Luxembourg er nemlig noget så exotisk som et Storhertugdømme.

Med  masser af tung jernindustri, velfungerende finanssektor og high tech sektor er hertugdømmet også et økonomisk meget succesrigt land og tilmed et af de mindste i verden og ja ældste.

Et storhertugdømme fra 963? De er få og små

Byen er nemlig fra år 963 og her er her særdeles smukt, og hoteller og restauranter har virkelig noget at byde på takket være den høje levestandard generelt!  Man er livsnydere. Med ca. 950 km fra Danmark er det også et oplagt bilferiemål.

Grand Ducal Palace Luxembourg

Grand Ducal Palace Luxembourg

Luxembourg som rejseland

På trods af landets lille størrelse er der plads nok til smuk og varieret natur. Og med en rig og tubulent historie, der har efterladt arkitektur og monumenter til overflod, er der nok at se. Ret uvant for os er de eventyragtige slotte og forter, der har beskyttet landet mod fjender fra bogstavelig talt alle sider.

Faktisk bor hovedparten af  hertugdømmets indbyggere uden for byerne på landet, men selve Luxembourg er højt beliggende på en klippe med udsyn over smukt landskab, og floderne Alzette og Pétrusse er tydelige.

Den gamle bydel er på UNESCO World Heritage Sites liste med flere seværdigheder som den gotiske Catedral Notre Dame, og  Grand Ducal Palace/Palais Grand Ducal, der også er storhertugens residens. Se også Bock kassematerne, Og gå en tur af Chemin de la Corniche, det er en oplevelse i sig selv.

Chemin de la Corniche og Luxemburg view

Chemin de la Corniche og flot view

Kort og godt om Luxembourg

Luxembourg er en indlandsstat i Vesteuropa. Det grænser til Belgien mod nord og vest, Tyskland mod øst og Frankrig i syd.
Hovedstad: Luxembourg
Areal: 2.586 km²
Befolkningstal: 569.676 (2015)
Valuta: Euro
Bruttonationalprodukt: 57,79 milliarder USD (2015)
Officielle sprog: Fransk, Letzeburgsk, Tysk

Læs også om et andet miniput fyrstedømme, Liechtenstein

Rejser til Luxembourg

Her er et par rejseideer til Luxembourg. Som de 5-6 bedste hoteller og et par camping ideer, det kan man nemlig også. Det behøver langt fra at være dyrt at rejse hertil.

Skyline of Luxembourg City, with the St Jean du Grund church in the foreground.

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »