Saint-Martin (Frankrig)

Saint Martin eller Sint Maarten: Det er bare High-end Caribien

Sint Maarten / eller Saint Martin er et high-end rejsemål og frygteligt ramt af orkanen i september 17, der ramte med hidtil ukendt styrke. Øen er et fantastisk rejsemål og delt administrativt mellem Frankrig og Holland. Den lille ø på 96 km2 har ingen grænser, men f.eks. et opkald fra den franske side til den hollandske eller omvendt regnes for et internationalt opkald. Der er forskellig møntfod, og der er en fransk stemning på øen og en hollandsk, som besøgende fra mere end 70 lande sætter pris på. Forskelligheden er en stor charme Kun øen Hispaniola der rummer to lande Haiti og Den Dominikanske Republik minder om dette dobbelte set-up på Sint Maarten.

Sint Maarten Philipsburg

Sint Maarten besøgt af 70 nationaliteter

Du kan sagtens tale engelsk på Sint Maarten. Man er vant til amerikanske besøgende. Og naturligvis kan du klare dig på hollandsk og fransk de respektive steder.
Prisniveauet på Sint Maarten er lavere end i USA som eksempel. Der er masser at se og lave, også f.eks. at forsøge at vinde en formue på casinoer og kaste dig ud i et levende natteliv. De store cruiseships lægger til på den hollandske side, mensden franske del rummer en næsten sydfranske laid back/laissez faire stemning og et udsøgt fransk inspireret køkken. I Marigot den kendte franske havn er der mange cafeer, udendørs markeder og masser shopping og kulturelle aktiviteter.

Kort og godt om Sint-Maarten

Sint-Maarten er et lille selvstændig land inden for Kongeriget Nederlandene, som tidligere tilhørte under de forhenværende Nederlandske Antiller og består af den sydlige del af øen Saint Martin.

Hovedstad: Phillipsburg
Landekode: +1
Befolkningstal: 33.609
Premierminister: William Marlin (2017)
Valuta: De Hollandske Antiller Gylden
Officielle sprog: Nederlandsk, Engelsk Fransk

Se alle de skønne øer i Caribien

TravelTalk - White suitcaseKort over Saint-Martin (Frankrig)

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »