Letland

Letland det grønneste land i Baltikum

Letland eller Latvia er en af de tre såkaldt baltiske lande, der geografisk set ligger i  Nordeuropa, mens vi vel tænker landet som”det nære Østeuropa”.  Landet har grænse til Østersøen og er et af de tre baltiske lande sammen med Estland og Litauen, som er Letlands nabolande mod henholdsvis nord og syd. I øst grænser landet op til Rusland og Hviderusland. Letland har 1000 vis af floder og søer og vidstrakte skove. Hovedstaden er Riga, der er vist i fotoet ovenfor.

Hvorfor hedder det de baltiske lande eller Baltikum?

Baltikum (også kendt som De baltiske stater eller baltiske lande), er landene øst for Østersøen, der opnåede uafhængighed fra det Russiske Kejserrige i kølvandet på 1. verdenskrig. I dag betyder det landene Estland, Letland og Litauen, men i perioden mellem verdenskrigene betragtedes Finland også som en del af Baltikum.

Mens de oprindelige befolkninger i Letland og Litauen er kendt som baltere eller baltiske folk, er befolkningerne i Estland og Finland finsk-ugriske folk. I geopolitisk betydning betragtes Estland dog fortsat som et baltisk land. Historisk medregnes ofte det daværende Østpreussen med hovedstaden Königsberg (nu Kaliningrad) til Baltikum.

Riga, Letlands hovedstad. En fin repræsentant for Jugendstilen

Der er 700.000 indbyggere i Riga og det gør byen til denstørste i de baltiske lande. Det er også ca. 1/3 af indbyggertallet.

Byen er kendt for sin gamle bydel med over 800 bygninger i Art Nouveau stil, også kendt som Jugend stil.

Denne del af Riga er  et UNESCO World Heritage Site. Altså et bevaringsværdigt og seværdigt sted udvalgt fra hele verden. Art Nouveau arkitekturen ses som raffinerende og komplicerede bygningsfacader med stor visuel kvalitet. Tyskerne fik ødelagt det meste af den ny genopbyggede gamle bydel under den anden verdenskrig. Riga er idag en levende kulturby med mange turister, der oplever gode restauranter, et gedignt kulturudbud af koncerter og festivaler, museeer  og andre seværdigheder, til forbavsende få penge.

Læs mere om Letland på den officielle hjemmesie

TravelTalk - White suitcaseKort over Letland

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »