Sydamerika

Sydamerika, en af de 7 kontinenter og det 4. største, er arealmæssigt ganske betydeligt med sine  17,8 mio. km² , hvoraf det meste ligger syd for ækvator. Sydamerika ligger mellem Stillehavet og Atlanterhavet og er forbundet med Nordamerika ved Panamatangen i Mellemamerika.Sydamerika har et blandet landskab med kæmpe floder, regnskov, ørken og høje bjerge. Den 6570 km lange Amazonflod løber igennem Amazonjunglen. Flodens bækken dækker et enormt område på 8 mio. km². Andesbjergene strækker sig hele vejen fra nord til det sydligste af  kontinentet.  Højderne når helt op på 6959 meter ved Aconcagua i Argentina og ned på 105 meter under jordens overflade også i Argentina. Atacama ørkenen i Chile er det tørreste sted på kloden.

Befolkningstallet er i 2016 422,5 millioner, hvilket langt fra er tæt befolket sammenlignet med Asiens 4.4 mia mennesker. Her i er i sandhed plads til fantastiske rejseoplevelser også “off the beaten path”, hvor alle de andre går i flok, bare de er mange nok.

Landene i Sydamerika er på listen herunder.   (Traveltalk har indtil videre skrevet om de viste  med links markeret i rødt)

Rejsemuligheder og  leverandører  sant personlige rejsebeskrivelser og rejsetips  tilføjes løbende.

Som rejsemål er der gigantiske muligheder fra verdens største regnskove i Brasilien til bjerge, der når de små 7000 meter. Fra en metropolis som Brasilia  til indianerstammer, vi burde lade være i fred. Fra ikoniske øer som Charles Darwin´s Galapagos øerne til verdens største ørken i Chile. Fra utrolige vandfald i i Brasilien og det højeste i Venezuela, Angel Falls på 979 meter!
Læg dertil muligheder for at udforske og blive klogere på gamle store kulturer som inkaernes og se Sydmerikas vækst lokomotiver som Sao Paolo, Rio De Janeiro, Brasila, og nyd et utal af beach resorts når de mange indtryk og støvet skal rystes af.

Rejseinspiration fra Sydamerika

Jimmy Angels og verdens højeste vandfald

Angel Falls i Venezuela er et af verdens store vidundere, næsten 1 km frit fald
Angel Falls i Venezuela er uden konkurrence det højeste vandfald i verden. Tager du til Colombia i Sydamerika, connecter med det firma,  (Se link nedeunder) der  kan flyve dig ind i junglen og nationalparken, hvor Angels Falls skummer, så er du på vej til en meget stor oplevelse for de få udvalgte. Venezuela lige nu er stadig krise, men med fornuftige forholdsregler, som at rejse med en guide eller i en gruppe, kan du stadig tilmed for få penge opleve det gigantiske rejseland. Men det er ikke helt uden…

Machu Picchu i Peru, det store eventyr begynder her

Machu Picchu i Peru, det skjulte inkarige,  som spanierne aldrig fandt
Machu Picchu i Peru er inkaernes rige i Peru. Dette og andre af inkaernes riger i de sydamerikanske lande var allerede særdeles veletablerede, da spanierne meldte deres ankomst til Sydamerika i 1500-tallet. På sit højdepunkt var der 15 mill. indbyggere i inkariget. Inkaerne havde med andre ord skabt et gigantisk rige, især med datidens befolkningstal, et rige, der strakte sig fra Colombia i nord til det nordlige Argentina og Chile i syd.
Det var på alle måder stort  men de dengang brutale spanierne ændrede det hele. Den ene inkaby efter…

Regnskovene i Amazon

Amazonas regnskov i Brasilien kan sagtens være en utroligt rejsemål.
Amazonas regnskov i Brasilien er jordens største lunge for menneskeheden og vor kollektivt vigtigste adgang til ilt produceret over vandoverfladen, De andre 80% produceres af microorganismer i havene omkring os.
Så det er en  kæmpe naturmaskine, som desværre stadig bliver mindre i takt med brutal skovhugst. Brasilien har også ikke tropiske skove og trist er det, at landets kystskove er reduceret til kun 5% af hvad de har været.
Men der er stadig  enorme områder at se af den tropiske Amazonas regnskov, og måske, eller ret sikkert, er det en af dit livs…

Facts om Sydamerika

TravelTalk - country fact time icon

05:50 AM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Varierer

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
431.9 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
8 °C

Gns temp.

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK