Uruguay

Uruguay is first in Class

Uruguay har efterhånden udmærket sig så meget, at vi godt kan driste os til at kalde landet for Sydamerikas duksedreng. Det er et af de lande på kontinentet med mindst analfabetisme, korruption og økonomisk ulighed og med højest score på indekset for menneskelig udvikling. Ydermere blev World Trade Organization (Verdenshandelsorganisationen), en vigtig international samhandelsorganisation, grundlagt i landets turist-mekka Punta Del Este. Men selvom vi alle kan glæde os over, at Uruguay for det meste har klaret sig godt, må vi naturligvis se på, hvordan det går for dem som rejseland.

Rejser i Sydamerika (Chile)

Montevideo og La Cumparsita i Uruguay

Lad os tage udgangspunkt i landets største by og hovedstad – Montevideo. I midten af byen finder man den ikoniske Plaza Independencia (Uafhængighedspladsen), der adskiller den gamle bydel fra centrum. I midten af pladsen troner statuen af folkehelten José Gervasio Artigas, som kæmpede for landets uafhængighed i starten af 1800-tallet. Også Palacio Salvo finder sig på Uafhængighedspladsen. Paladset er næsten 100 år gammelt og er et af de mest ikoniske bygningsværker i Uruguay. I dag har man blandt andet installeret et tango-museum i bygningen, som bestemt er et besøg værd, hvis man ønsker at forstå uruguayanerne gennem musik og dans. Museet får sin betydning i kraft af, at den Uruguayanske musiker Gerardo Matos Rodríguez i 1917 komponerede en af de mest velkendte tangoer nogensinde, ’La cumparsita’ som efter sigende skulle have været spillet for første gang nogensinde ved Uafhængighedspladsen.

Hånden på Stranden i Punta Del Este

Skønt en enkelt paragraf næppe yder retfærdighed til Montevideo der med sine knap 2 millioner indbyggere huser en tredjedel af hele landets samlet befolkning må vi videre til Punta Del Este mod øst. Punta Del Este er en af Sydamerikas mest besøgte og eksklusive ’Balnearios’, en resort-by langs vandet. Med sin store havn og marina samt et byliv der siger spare to i højsæsonen er Punta Del Este blevet lidt af et hotspot for velhavende familier, der agter at feriere til lyden af det sydlige Atlanterhav. Playa Bravas bølger trækker også en del surfere til Punta Del Este. Midt på stranden støder man på et af landets mest kendte varemærker, ’Los Dedos ’ (fingrene) eller ’La Mano’ (hånden), en grå cementskulptur af en gigantisk hånd, der prøver at kæmpe sig ud af det lysebrune sand.

Rykker man fra Punta Del Este og Montevideo og søger nord på finder man kuperet og grønt terræn så langt øjet rækker. Bjerge og farmland samt små vandløb og floder giver indlandet sin helt egen charme, som dog nok mest er for de naturinteresserede. Men uagtet af om man er til storbyferie, luksuriøse surferbyer eller landligt idyl åbner Uruguay dørene og byder indenfor til en omgang tango i et af Sydamerikas mest spændende lande. Turen kan med fordel tages fra Københavns lufthavn til Montevideo, hvorfra man nemt kan komme til Punta Del Este eller sågar nabolandet Argentinas hovedstad Buenos Aires.

Værd at vide

Vejr: Mild vinter og lun sommer de fleste steder i landet – varmeste vejr mellem December og Marts.
Møntfod: Uruguayansk Peso
Hovedstad: Montevideo
Indbyggerantal: 3.43 millioner (2015)
Sprog: Spansk

Værd at besøge:

Palacio Salvo
Plaza Independencia
Solis Theatre
La Mano De Punta Este

Værd at rejse med

Flyselskaber:
American Airlines
British Airways

Rejsebureauer:
Hannibal
Jysk Rejsebureau
Dtf-Travel

TravelTalk - White suitcaseKort over Uruguay

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters