Argentina

Argentina

Nutidens Argentina begynder i 1810 ved Maj-revolutionen. Efter at have været under spansk kolonialt styre siden 1500-tallet etablerede Argentina Primera Junta (Den Første Junta), den første lokale regering i Buenos Aires, som stadig er landets hovedstad. En otteårig uafhængighedskrig raste efterfølgende, inden de argentinske Libertadores (befriere) besejrede de spanske styrker, og Argentina fik sin uafhængighed. Solen på det argentinske flag den dag i dag er derfor også Sol De Mayo (Maj-solen).

Iguazu waterfalls, Argentina and Brazil

Iguazu vandfaldene i Argentina and Brazil, se artiklen

Andesbjergene i Argentina

Et af hovedområderne for krigen var Andesbjergene. For dem der tror på talmagi kan landets varieret geografi give anledning til en del spekulation; Andesbjergene strækker sig over 7000 km og går igennem syv lande langs den sydamerikanske vestkyst. Det højeste punkt, Aconcagua, er 6,961 (næsten syv km) højt og er derfor et af verdens Seven Summits, de højeste punkter på hver af de syv kontinenter i verden. Og Argentinas laveste punkt, Laguna Del Carbón er med sine 105 meter under havoverfladen det syvende laveste punkt i verden. Sidst men ikke mindst er der Garganta Del Diablo, vandfaldet i Misiones-provinsen ved grænsen mellem Argentina og Brasilien. Vanddampene skulle efter sigende være synlige fra – ja, du har nok gættet det – syv kilometers afstand. Alle stederne kan besøges og er hver især med til at gøre Argentina til en fornem repræsentant for storslået Sydamerikansk natur.

Forførende fodbold fra Maradona til Messi

Men den argentinske magi stopper ikke ved geografiske sammenfald relateret til tallet syv. I flere årtier har de himmelblå argentinske fodbold troldmænd indgydt frygt hos diverse landshold med superlegender som Diego Maradona og Lionel Messi ved roret. Skønt Messi slår sine folder i Europa, er det legendariske rivalskab mellem Buenos Aires-holdene, Boca Juniors og River Plate, et must see for alle besøgende fodboldfans. I den lidt mere forførende ende af spektret, er der intet der indfanger den latinamerikanske sensualitet som tango, den verdensberømte argentinske dans. Om man tager til metropolen og hovedstaden Buenos Aires, den gamle universitetsby Córdoba eller vinlandet Mendoza kan man med sikkerhed finde sig en chico eller chica, der kan lære en de første par dansetrin.

Værd at vide

Vejr: Meget varieret fra sted til sted; subtropisk klima og sommer i December-Februar med gennemsnitstemperatur på omkring 25 grader i Buenos Aires i disse måneder

Møntfod: Argentinsk Peso

Hovedstad: Buenos Aires

Indbyggerantal: 43.42 millioner (2015)

Sprog: Spansk

Læs mere om Argentina

Besøg Buenos Aires i Argentina

Iguazu vandfaldene i Argentina og Garganta Del Diablo

Værd at besøge:

Garganta Del Diablo (Iguazu Falls)

Plaza De Mayo

MALBA

Casa Rosada

Aconcagua

Værd at rejse med:

Flyselskaber:

Iberia

British Airways

Norwegian

Rejsebureauer:

Marco Polo

Hannibal

Kipling Travel

CC Travel

Rejser i Sydamerika

Rejsemuligheder og  leverandører  samt personlige rejsebeskrivelser og rejsetips  tilføjes løbende. Klik og få rejseinfo: Hvad skal du se og opleve i landet, hvordan skal du rejse?

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Argentina

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »