Melanesien

Melanesien kalder med 1.000 tropeøer fra Tom Hank´s egen paradis ø til uopdagede små perler.

Melanesien er betegnelsen for en af de største øgrupper i Oceanien, der regnes for et af de smukkeste steder på jorden. Rejser til Stillehavet er oplevelser for livet. Det er ikke engang en floskel.

Hvor mange øer er der i Melanesien?

Melanesien (egentlig fra græsk og betyder  “de sorte øer”) er et af de tre store områder i det sydlige Stillehav, også kaldet Oceanien – det strækker sig fra det vestlige Stillehav til Arafurahavet, der ligger mellem Australien og Ny Guinea. Der er i alt 2,100 tropeøer på et kæmpe areal: 2.700 km2.
Nu bliver det lidt mere utroligt:

Hvordan hænger alle de øer i Melanesien sammen ?

Der er 4 større grupperinger af øer: The Caroline Islands (500 små koral øer, der lige netop stikker hovedet over vand overfladen), the Gilbert Islands (16 atoller and koral øer), The Mariana Islands (en archipelago/øgruppe dannet af 15 vulkanske øer, lige som Hawaii), The Marshall Islands (andre 29 øer, der udgør Ratak ad Ralik kæden – eller mere poetisk kendt som the Sunset and Sunrise Chains! Og så er der Bikini Atollerne (interessant navn for en ø gruppe) med 23 øer i alt. Så kommer vi til den lidt større ø Naurau og drømmeøerne Fiji Islands – 9 større øer og 330 and rigtige øer and 500 småøer. Kun 110 er beboede.
Med andre ord kan du ikke finde en eller flere øer, du lan lide i Melanesien, så skal du nok tage et andet sted hen :)

Hvorfor skal du rejse til Melanesien?

Rejser til Stillehavet er den ultimative oplevelse. Melanesien består altså af et væld af tropiske øer, der er helt på “discovery” niveau med utrolige strande, world class diving sites og snorkeling og en masse fascinerende historie og etnologisk og kulturelt yderst interessante forskelligheder. Du kan rejse til øerne i Melanesien af så mange grunde. Det kunne sagtens  være for at opleve et enestående fugleliv og dyreliv generelt, men et nøgleord er “oprindelighed”. Fiji øerne alene rummer den ekstra dimension af “peace and tranquility”, mange gerne rejser langt for at opnå. Vi har i øvrigt et ansvar for at rejse uden at forringe, men måske tværtimod finde en måde at bidrage bare en smule, der hvor du kommer frem, når man rejser til så skrøbelige eko- systemer og kulturer. Gør vi det, så er Melanesien også et smukt og uspoleret sted for vore børn og børnebørn.

Søde repræsentanter for Papua New Guinea

Melanesian people of Papua New Guinea

Med Heritage Expeditions (www.heritage-expeditions.com) kan man med det gode skib  Spirit of Enderby nå nogle af de ellers mest utilgængelige øer inklusive de mere kendte  Vanuatu, Solomon Islands og Papua New Guinea på to ekspeditioner i Oktober og April hvert år.

Eventyrlige lande i Melanesien

Følgende rejsemål og oplevelser venter dig på en rejse til Stillehavet: Her specifikt i Melanesien:

Fiji (bryllup på Fiji)

Mamanucas, øhop i Stillehavet
Ny Kaledonien
Ny Guinea (såvel staten Papua Ny Guinea som den indonesiske provins Irian Jaya)
Salomonøerne
Vanuatu
Melanesien, koralrevMelanesien, koralrev

More to come :)

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Melanesien

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters