Oceanien

 - Melanesien

Melanesien kalder med 1.000 tropeøer fra Tom Hank´s egen paradis ø til uopdagede små perler.

Melanesien er betegnelsen for en af de største øgrupper i Oceanien, der regnes for et af de smukkeste steder på jorden.

Hvor mange øer er der i Melanesien?

Melanesien (egentlig fra græsk og betyder  “de sorte øer”) er et af de tre store områder i det sydlige Stillehav, også kaldet Oceanien – det strækker sig fra det vestlige Stillehav til Arafurahavet, der ligger mellem Australien og Ny Guinea. Der er i alt 2,100 tropeøer på et kæmpe areal: 2.700 km2.
Nu bliver det lidt mere utroligt:

Hvordan hænger alle de øer i Melanesien sammen ?

Der er 4 større grupperinger af øer: The Caroline Islands (500 små koral øer, der lige netop stikker hovedet over vand overfladen), the Gilbert Islands (16 atoller and koral øer), The Mariana Islands (en archipelago/øgruppe dannet af 15 vulkanske øer, lige som Hawaii), The Marshall Islands (andre 29 øer, der udgør Ratak ad Ralik kæden – eller mere poetisk kendt som the Sunset and Sunrise Chains! Og så er der Bikini Atollerne (interessant navn for en ø gruppe) med 23 øer i alt. Så kommer vi til den lidt større ø Naurau og drømmeøerne Fiji Islands – 9 større øer og 330 and rigtige øer and 500 småøer. Kun 110 er beboede.
Med andre ord kan du ikek finde en eller flere øer, du lan lide i Melanesien, så skal du nok tage et andet sted hen :)

Hvorfor skal du rejse til Melanesien?

Melanesien består altså af et væld af tropiske øer, der er helt på “discovery” niveau med utrolige strande, world class diving sites og snorkeling og en masse fascinerende historie og etnologisk og kulturelt yderst interessante forskelligheder. Du kan rejse til øerne i Melanesien af så mange grunde. Det kunne sagtens  være for at opleve et enestående fugleliv og dyreliv generelt, men et nøgleord er “oprindelighed”. Fiji øerne alene rummer den ekstra dimension af “peace and tranquility”, mange gerne rejser langt for at opnå. Vi har i øvrigt et ansvar for at rejse uden at forringe, men måske tværtimod finde en måde at bidrage bare en smule, der hvor du kommer frem, når man rejser til så skrøbelige eko- systemer og kulturer. Gør vi det, så er Melanesien også et smukt og uspoleret sted for vore børn og børnebørn.

Søde repræsentanter for Papua New Guinea

Melanesian people of Papua New Guinea

Med Heritage Expeditions (www.heritage-expeditions.com) kan man med det gode skib  Spirit of Enderby nå nogle af de ellers mest utilgængelige øer inklusive de mere kendte  Vanuatu, Solomon Islands og Papua New Guinea på to ekspeditioner i Oktober og April hvert år.

Eventyrlige lande i Melanesien

Følgende lande regnes normalt som en del af det kæmpeområde:

Fiji (bryllup på Fiji)
Ny Kaledonien
Ny Guinea (såvel staten Papua Ny Guinea som den indonesiske provins Irian Jaya)
Salomonøerne
Vanuatu
Melanesien, koralrevMelanesien, koralrev

More to come :)

Rejseinspiration fra Melanesien

It´s Fiji Time

Bula Bula Fiji
Da jeg landede i Kastrup for godt og vel en måneds tid siden, var det første tegn på, at jeg var hjemme fra Fiji, at der var ingen muntre guitarspillere, der bød mig velkommen i lufthavnen med den kendte Bula Bula hilsen, og på gaden blev jeg ikke mødt af et kæmpe BULA fra tilfældige mennesker. Der er ikke noget at sige til, at kontrasten var til og føle på, da jeg trådte ud i minus grader efter godt og vel tre år på Fiji.

Fiji er mit andet hjemland
Fiji er mit andet hjemland, og jeg har…

Øhop til skønne Mamanucas, en del af Fiji øerne

Øhop fra Fiji til Mamanucas og de andre utrolige øgrupper.
Mamanucas er på “skal ses” listen, nu du er landet og klar til din Fiji ferie. Listen er lang, men øverst står dog det klassiske øhop, som er et must do og en helt igennem fantastisk oplevelse. Der er to øgrupper, der er særligt velegnede til øhop, og hvor den eneste hovedpine er, hvilken ø og resort man skal vælge. Den ene øgruppe hedder Mananucas og er tættest på Nadi, mens den anden hedder Yasawas og tager omkring 3 timers sejlads at nå.
Yasawa, Fiji islands
Intro til Mamanucas og…

Fiji bryllup

Bryllup på Fiji – et rigtigt Bula Bryllup
Bryllup på Fiji helst på stranden hedder et Bula Bryllup efter den lokale hilsen. Her er vor udsendte reporter Nina´s eget bryllup.

Hvis der er et andet land i verden, som har en stor plads i mit hjerte, så er det Fiji. Jeg faldt pladask for Fiji, da jeg første gang kom herned for 3 et halvt år siden. Kulturen, menneskene og livsstilen var de faktorer, der gjorde, at jeg besluttede mig for at blive i tre år. Da min mand første gang kom på besøg på de breddegrader, tilbragte vi størstedelen af…

Den skjulte paradisø Taveuni i Fji

The hidden paradise Taveuni
Som tidligere skrevet er der tre hovedøer på Fiji; Vite Levu, Vanua Levu og Taveuni. Viti Levu er turistparadiset, hvor du kan tage på øhop, og Vanua Levu er kendt for den meget charmerende havn Savu
Savu. Den sidste af hovedøerne er Taveuni, også kendt som ”the hidden paradise”, og det er et godt navn til øen, for den er i sandhed et paradis. Taveuni er slet ikke så turistet, som de andre to øer, og det er i sig selv en grund til at besøge den. Derudover byder den på rigtig flot snorkling, dykning, hikes og…

Facts om Melanesien

TravelTalk - country fact time icon

11:33 PM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Varierer

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
10.6 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
23 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Melanesien

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK