Bulgarien

Bulgarien er meget mere, end du tror

Er man til hav og sand, bjerge, endda skiløb og grønne åbne vider er Bulgarien et must på listen over dine rejsemål.

Sofia, Bulgaria: Unidentified people relaxing around the pool with small fountains and female sculpture in front of the National Theater Iwan Vazov

Sofia, Bulgaria: Unidentified people relaxing around the pool with small fountains and female sculpture in front of the National Theater Iwan Vazov

Sofia er ret så charmerende

Millionbyen og landets hovedstad Sofia befinder sig for foden af Vitosha-bjerget, som udgør den sydlige del af Sofia-dalen. Omtrent 50 km nord fra byen ligger en af det vestlige Bulgariens smukkeste steder: Golyam Kom. Med sin beliggenhed 2.016 meter over havoverfladen troner Golyam Kom som et af de højeste punkter i de vestlige Balkanbjerge, hvor der om sommeren er store åbne vider med flaskegrønt græs og alpinpister i vintermånederne. Bevæger man sig længere ind i landet og mod øst når man Plovdiv, som er landets andenstørste by. ”Bulgariens evige by”, som den bliver kaldt, er blevet anset for at være en af Europas ældste byer og er en kulturel højborg både for Bulgarien, men også for Europa som sådan.

Bulgaria - a favorite vacation spot of tourists from all over the world.

Bulgarien har det hele: De flotte strande, høje bjerge og romersk historie

Her kan man blandt andet opleve Tsar Simeons Have med det syngende Springvand, som er omdrejningspunktet for musik- og lysshowene, der finder sted hver torsdag, fredag og lørdag aften kl 21:30. Begiver man sig videre fra Plovdiv og følger Balkanbjergene østpå ender man til sidst ude ved Sortehavet, som danner rammen for et utal af ungdomsrejser med den legendariske Sunny Beach. Med ganske få permanentebeboere lever byen primært om sommeren, når flere tusinder strømmer til for at nyde godt af Sortehavets lune bølgeskvulp og de mange hoteller, der pryder hovedgaden, der løber langs stranden. Således byder Bulgarien fra øst til vest på bjertagende oplevelser for både bybørn, bjergvandrere og badeturister.

Rejsen går til Bulgarien

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Bulgarien

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »