Armenien

Armenien, et næsten ukendt, smukt og fredeligt  rejsemål

Armenien er et lille land med stor skønhed og meget lidt opmærksomhed fra de fleste danskere. Spørgsmål som hvor er dette land egentligt? Er det sikkert at rejse dertil? Hvad oplever du så, hvis du faktisk rejser, er de almindelige og forståelige spørgsmål. Så lad os svare på dem alle sammen. Du vil blive overrasket over, hvilken perle det er i dag.

Ruins of the Zvartnos temple in Yerevan, Armenia, with Mt Ararat in the background

Ruinerne af det imponerende Zvartnos tempel i Yerevan,

Armenien er et lille land med den største historie og den smukkeste natur

Armenien er et lille land beliggende i Vestasien. Det har grænser til Tyrkiet mod vest, Georgien mod nord, Aserbajdsjan mod øst og Iran mod syd. Armenien har en befolkning på godt tre millioner mennesker og dækker 11.484 kvadratkilometer. Det er en region fuld af bjerge med imponerende højder, med hurtigstrømmende floder og få skove, men skovene der er uberørte, og jagen fremragende. Med en gennemsnitlig højde på 5.879 fod over havets overflade er Armenien det 10. højeste land i verden. Forvent kolde vintre, men fremragende til skiløb og varme solrige somre.

Armeniens klima betragtes som kontinentalt højlandsklima, hvilket betyder, at det er relativt tørt og har alle fire årstider. Sommer er typisk solrig, selv om temperaturerne kan svinge en del mellem forskellige dele af landet.

Læs historien om Armenien, verdens ældste vinland

Armeniens historie

Armeniens historie er lang og dramatisk, ikke så mærkeligt, at den strategiske position mellem øst og vest og som land presset ind mellem meget større lande har giver store problemer i mange 1000 år.

Historien og befolkningen, i det land der i dag er Armenien  i Kaukasus-bjergene, går tilbage til det 8. århundrede f.Kr. I slutningen af ​​det 6. århundrede f.Kr. blev Armenien etableret. Kongeriget Armenien blev dannet og  nåede sin højde som nation under Tigranes den store i 1. århundrede f.Kr. Armenien blev dey første land i verden til at vedtage kristendommen som sin officielle religion i 301 e.Kr.

Armeniens betydning som en forbindelse mellem Europa og Asien førte i sidste ende til konflikt i regionen. Armenien er gennem de sidste mange århundreder blevet kontrolleret af forskellige grupper og imperier, herunder romerne, byzantinerne, araberne, perserne og osmannerne. Sidstnævnte holdt på Armenien indtil begyndelsen af ​​det 20. århundrede, da det osmanniske rige begyndte at kollapse, og kort efter begyndte Første Verdenskrig.

I vores tid oplevede Armenien en frygtelig periode under verdenskrig 1, hvor det osmanske imperium i dag T yrkiet udførte et folkedrab på op til 1.500.000 armeniere. Efter 2. verdenskrig blev Armenien en del af Sovjetunionen indtil den selvstændige i 1991.
Armenien har i dag udfordringer som de fleste andre lande i området, men anses generelt for at være sikker på at rejse ind. Men konflikter i den sydlige del og grænsen til Aserbajdsjan er spørgsmål, der skal overvejes. Landet vokser ellers langsomt i økonomi fra et meget lavt punkt, og der venter en fantastisk rejseoplevelse. Dette er definitionen af ​​en ægte eventyrrejse.

cognac barrels in cellar old factory in Yerevan Armenia

Vin- og cognac produktion i Armenien

Det er en velbevaret hemmelighed, at Armenien har en fremragende vinproduktion og cognac/brandy, der konkurrerer med de allerbedste i Frankrig. Franskmændene vil nok være lidt uenige, men sandheden er at den lokale Brandy er fremragende, Og premierminister Winston Churchill´s favorit. Og han vidste hvad der var godt. Cognac var den primære brug af de druer, der blev produceret og solgt til Sovjetunionen, indtil uafhængigheden i 1991.

Cognac from Armenia

Det ældste vinproducerende land i verden

Armenien er den ældste vinproducerende nation i verden. I den seneste tid har den armenske vinsektor erkendt betydningen af ​​deres oprindelige druesorter hvoraf mange er ukendt for omverdenen. En stor kilde til fremtidens vindyrkning. Der er en ny ambition at kombinere den fremragende terroir og klima med deres vinfremstillings færdigheder til at producere en række nye vine – nu virkelig verdensklasse. Dette er state of the art af vinfremstilling!

koof Armenia wine

Lagde Noahs ark til her ?

Armenien har en bemærkelsesværdig dybde og mangfoldighed af kulturelle og naturlige landskaber. Denne mangfoldighed og rigdom er tydelig i musik, køkken, kunst og i stigende grad Armeniens hurtigt voksende vinindustri. På billedet ovenfor kan du se Koor-vinmarkerne, der ligger under Mont Ararats toppe, den legendariske landingsplads for Noah og hans ark. Hvad få mennesker ved, er, at han ikke kun tog dyr med ham, men også kernerne til vinfremstilling ! :)

I 2011 opdagede respekterede forskere den ældste vinfremstillings virksomhed i verden, der stammer fra ca. 4100 fvt. Armenske druesorter, som Areni, Kakhet, Voskehat, Kangun, Kakhet og Haghtanak er stadig relativt ukendte uden for regionen. Indfødte til området og adskilt fra både den europæiske gamle verden og de nye verdensvarianter, er disse druer, somVahe Keushguerian, doyen fra den armenske vinrenæssance siger det, druer der “ville forvirre selv en vinprofessor.”

Fontænen på en central plads i byen Jerevan i Armenien:

Hvad skal man se i Armenien

  • Hvad man skal se i Armenien, har vi samlet her, fra en kæmpestor, smuk sø 1900 meter op i bjergene, de ældste klostre og moderne vinstokke i den charmerende hovedstad
  • Besøg Armenien (kommer snart)
  • Rejser fra Europa
  • Rejser fra USA
  • Ture fra Asien
  • Top picks; what to see in Armenia from a huge, beautiful  lake 1900 meter up in the mountains, the oldest monasteries and modern winebars in the charming capital

Besøg Armenien

  • Tours fra Europe
  • Tours from USA
  • Tours from Asia

Rejser i Asien

Rejseinspiration

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters