Tjekkiet

Tjekkiet og yderst populære Prag

Mellem vores tyske naboer og skiferie-sværvægteren Østrig har Tjekkiet fundet sig til rette i hjertet af Europa. Som selvstændigt land har Tjekkiet eksisteret siden d. 1. januar 1993, hvor de formelle bånd med Slovakiet blev kappet én gang for alle. De to lande deler stadig mange fælles traditioner, og skønt Slovakiet også er et spændende rejseland, er den Tjekkiske hovedstad et kulturfænomen, som selv de mere traditionelle rejsedestinationer kan have svært ved at hamle op med. Få steder kloden er den gotiske arkitektur så mægtigt repræsenteret, som den er i området omkring Karlsbroen der forbinder de to bydele, hvori henholdsvis Prags Borg og den gamle by ligger.Ser man bort fra verdensberømt gotisk arkitektur og notorisk billige fadøl på byens barer, er der også masser af godbider for de historisk interesseret i en by som Prag; Foråret i Prag i 1968 var et af de mest prominente oprør mod sovjetisk styre i de tidligere satellitstater. I fire måneder var det daværende Tjekkoslovakiet fri fra kommunistisk kontrol, og landets indbyggere havde ytringsfrihed, inden Sovjetunionen fik slået oprøret ned. Den dag i dag er Tjekkiet heldigvis et frit og velfungerende demokrati, der efter sin indtræden i den Europæiske Union i 2004 har scoret højt på diverse parametre for social og økonomisk fremgang.

Den næststørste by efter Prag er Brno, som ligger blot en times tids kørsel fra den slovakiske grænse i den sydlige del af Tjekkiet. I en næsten poetisk antitese til Prag er Brnos bygninger og områder præget af modernisme, og med op mod 90000 studerende qua byens universiteter kan Sydtjekkiets midtpunkt ikke bare kategoriseres som Prag-light. På trods af nævneværdige forskelle mellem de to byer har de begge en lufthavn, som man ved en kort flyvetur over det europæiske kontinent kan udforske. Om man vælger Prags gotiske gader eller Brnos blomstrende byliv skal stå en frit for, men rådet herfra bliver at besøge dem begge.

Rejseanbefaling fra Europæiske

Rejseinspiration

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »