Europa

 - Wales

Wales, et glimrende rejsemål

Wales er faktisk et land og en del af the UK. Med godt 20000 m2 ca. 1/2 så stort som Danmark. Landet (walisisk: Cymru) er en stor halvø i det sydvestlige Storbritannien og er en af Det Forenede Kongeriges (The UK) hoveddele (constituent countries), sammen med England, Skotland og Nordirland.Wales har et areal på ca. 20.768 km² og havde i 2011 et befolkningstal på 3.063.456. Hovedstaden er Cardiff. Danmarks areal er i til sammenligning 42.924 km, og 2.221.000 km² inklusive Førøerne og Grønland. Så ca. 1/2 af syd Danmark.

De fire regioner

Nord is walisisk “to the bone”. Det er en for englændere kendt ferieregion, der er tror mod sprog og tradition, musik og historie. Her finder du storslåede slotte, gamle fine jernbaner, der kører endnu og musik festivaler. Den til tider dramatiske natur byder  så oplagt på adventure rejser: Vandfald, bjerge, kysten ved Snowdonia med strande med sand og klipper. Det kunne være også en legeplads for dig, der søger eventyret.
Adventure i North Wales har vi et helt afsnit om.

Mid  (kommer)

South  (kommer)

West  (kommer)

Book din adventure rejse til Wales

Nationen har været afhængig af England siden det 12. århundrede. Den keltiske egenart er dog bibeholdt og har fra det 19. århundrede dannet grundlag for en national bevægelse, Plaid Cymru, der i 1966 fik en repræsentant i Parlamentet.

Rejseinspiration fra Wales

Adventure ferie i North Wales

Adventure ferie i North Wales er for alle
Adventure ferie i North Wales, er det på shortlisten over din næste aktive, oplevelsesferie? Måske burde det være. Læs her og døm selv.
Nord Wales is walisisk “to the bone”. Det er en for englændere kendt ferieregion, der er tro mod sprog og tradition, musik og historie. Her finder du storslåede slotte, gamle fine jernbaner, der kører endnu med steor charme og musik festivaler, der er en rejse værd i sig selv. Den til tider dramatiske natur byder også på adventure rejser: Vandfald, bjerge, kysten ved Snowdonia  med strande med sand og klipper er også en legeplads for dig der søger eventyret….

Wales er det nye autentiske rejsemål

Wales byder på vild skønhed og eventyr tæt på Danmark
Wales i det sydvestlige England er utroligt nok ikke specielt kendt af skandinaviske turister, men det skal der laves om på!
Kun en billig flytur til Manchester på ca. 1.5 time og så ca. en time i bil, og du er i landet, der er en del af the UK, og eventyret begynder. Det er kortere transport end til de fleste rejsemål i Sydeuropa.

Mange så Anders og Anne i Brexitland på TV i 2019 i Wales, blandt 3 andre udvalgte områder,  og vi fulgte med i deres køretur rundt i landet og så landets skønhed,…

Den ultimative cykelferie gennem 5 lande

Cykelferie gennem fem lande i Great Britain og Irland på 12 dage
 
Cykelferie i 5 lande? Forestil dig at opleve  5 lande over 750 km på 12 dage på en cykel ferie? Og hvilke lande tilmed. Alt er arrangeret fra cykeltransport til overnatninger.

Det må da være en ret så ultimativ cykeltur. Og den findes og du kan deltage. Nedenfor har du linket til adventure arrangørerne.
Yorkshire Dales National Park
Du cykler gennem England, Wales, Irland, Northern Ireland og Scotland.
Udgangspunktet for denne cykelferie tour de force er den berømte England’s Yorkshire Dales National Park, og derfra går turen til Lancashire, når…

Facts om Wales

TravelTalk - country fact time icon

08:42 AM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Pound sterling

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
3.1 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
12 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Wales

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK