Wales

Wales, go west for den store rejseoplevelse

Wales er faktisk et land og en del af the UK. Med godt 20.000 m2 og ca. 1/2 så stort som Danmark. Landet (walisisk: Cymru) er en stor halvø i det sydvestlige Storbritannien og er en af Det Forenede Kongeriges (The UK) hoveddele (constituent countries), sammen med England, Skotland og Nordirland. Landet har et areal på ca. 20.768 km² og havde i 2011 et befolkningstal på 3.063.456. Hovedstaden er Cardiff. Danmarks areal er i til sammenligning 42.924 km, og 2.221.000 km² inklusive Førøerne og Grønland. Så landets størrelse svarer til ca. 1/2 af syd Danmark.

View to lake and houses in Snowdonia National Park

De fire regioner

NordWales is walisisk “to the bone”. Det er en for englændere kendt ferieregion, der er tro mod sprog og tradition, musik og historie. Her finder du storslåede slotte, gamle fine jernbaner, der kører endnu og musik festivaler. Den til tider dramatiske natur byder  så oplagt på adventure rejser: Vandfald, bjerge, kysten ved Snowdonia med strande med sand og klipper. Det kunne være også en legeplads for dig, der søger eventyret.
Adventure i NorthWales har vi et helt afsnit om.

Mid Wales

MidWales er den centrale del af landet. Se rejsemulighederne her.

SydWales er en løst defineret region, der afgrænses af England og Bristol Channel mod øst og syd. Det har en befolkning på omkring 2,2 millioner, næsten tre fjerdedele af hele landet, inklusive 400.000 i Cardiff, 250.000 i Swansea og 150.000 i Newport.

WestWales defineres nogle gange som Pembrokeshire, Ceredigion and Carmarthenshire. Andre gange løsere, så det ikke en veldefineret region, men stadig et meget smukt område.

Nationen har været afhængig af England siden det 12. århundrede. Den keltiske egenart er dog bibeholdt og har fra det 19. århundrede dannet grundlag for en national bevægelse, Plaid Cymru, der i 1966 fik en repræsentant i Parlamentet.

Rejs til Wales

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Wales

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »