Rumænien

Rumænien, det smukke Østeuropa

Rumænien er fuld af dejlige rejseoplevelser. Landets seværdigheder ligger i overkommelig afstand fra hinanden.
Rumænien regnes for et af Østeuropas smukkeste lande, og det er nemt at argumentere for med Donau mod syd og Kapater bjergene mod nord. På 3-4 timer kan man med tog eller i bil bevæge sig fra f.eks. Donau til de smukkeste middelalderbyer. Fra hovedstaden i Rumænien Bukarest på samme tid når du Sortehavet med badeliv og wellness og kurbade. Du kunne også nå de historiske centre ved Bucovina eller Maramures. Og endeligt kunne du spotte vampyrer i Transsylvanien.  Der er nok at se og opleve!

Transylvanien The Fearless vampire killers

Transylvanien The Fearless vampire killers

Transsyl­vaniens slotte og vampyrer

Transsylvanien ligger faktisk i Rumænien og det område kender vi mest fra diverse vampyr film, måske er Polanski’s The Fearless Vampire Killers, or Pardon Me, But Your Teeth Are in My Neck fra 1967 den mest berømte og kultdannende. En noget så sjælden somen horror komedie. Du nærer næppe nogen specielt udviklet lyst til at overnatte i et stort fugtigt og iskoldt slot og blive suget for alt blod efter midnat af Count Dracula.
Mærkeligt nok er det ikke det der sker i Transylvanien, som er  smukke, blide landskaber mellem Karpaternes bjerge i midten af Rumænien fyldt af  smukke middelalderbyer med borge og slotte, men Transsylvanien er især kendt for myten og vandrelegenden om grev Dracula, der opnåede verdensberømmelse med den britiske forfatter Bram Stokers rædselsberetning om den tørstige og lettere afvigende vampyr, så måske møder du ham eller er heldig blot at have en fantastisk ferie! Myten har i al fald ikke skadet turismen :)

Transsylvanien, historien om Count Draculas land 

Bucharest, Rumania - 28.04.2018: Tourists in Old Town and Restaurants on Downtown Lipscani Street, one of the most busiest streets of central Bucharest, Rumania

Bucharest, Rumænien. Turister i den gamle hyggelige bydel. Restaurants on Downtown Lipscani Street, one of the most busiest streets of central Bucharest, Rumania

Kort og godt

Rumænien er en suveræn stat i det sydøstlige Europa. Landet grænser op til Sortehavet, Bulgarien, Ukraine, Ungarn, Serbien og Moldova. Landet har et areal på 238.391 m2  og et tempereret fastlandsklima.

Hovedstad: Bukarest
Areal: 238.391 km²
Valuta: Rumænske lei
Befolkningstal: 19,83 millioner (2015)
Præsident: Klaus Johannis
Officielt sprog: Rumænsk

Besøg Rumænien

Rejsen til Østeuropa

Book her til Østeuropa

Rejseforsikring

Se også mere end 20 rejselande i Vesteuropa

Rejseinspiration

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »