Israel

Israel som rejseland

Israel er et af de mest spændende steder at rejse i verden. Israel er i høj grad præget af de tre store religioner: jødedom, kristendom og islam. Abraham, Moses, Ismael, Jacob, kong David, Jesus og Mohammed er en del af Israels historie. Israel har mere end 4.000 års  rig historie, levende kultur og religioner.

Israel er også et af de mest moderne lande i verden: uddannelse på højt niveau, universiteter med avanceret videnskabelig forskning, avancerede sundhedsinstitutter, store højteknologiske virksomheder og nye teknologier.
Geologisk er Israel en udvidelse af Sinai-ørkenen og danner en grovt tegnet trekant med sin nordlige placering nær Beersheba, Dødehavet og de sydlige Judean bakker og dens spids på den sydlige spids af kongeriget ved Eilat. Landets geografiske grænser er Middelhavet mod vest, Jordan Valley Rift mod øst, Libanonbjergene mod nord med Eilat Bugt markering af det sydlige spids af landet. Det er et urbaniseret land med forskellige klimatiske og geografiske miljøer.

Israels facetterede kultur stammer fra indbyggernes mangfoldighed: Jøder fra hele verden har bragt deres kulturelle og hellige traditioner med sig og skabt en smeltedigel af jødiske skikker og overbevisninger, der co-eksisterer side om side med det arabiske mindretal.

Israel er i øvrigt det eneste land i verden, hvor livet drejer eller bevæger sig rundt i den jødiske kalender. Arbejds- og skoleferier bestemmes af jødiske helligdage, og den officielle hviledag er lørdag, den jødiske lørdag. Israels betydelige arabiske mindretal har også sat sit præg på israelsk kultur i områder som bygninger, musik og køkken.

Masada Israel

En rejse til sindets ro er, trods de uroligheder Israels grænseområder kan være præget af, en af de oplevelser, mange får. Valget om at besøge de steder i Israel, der er fulde af naturlig skønhed og helligdomme, rammer dybt og rent i sjælen. Du har en fornemmelse af at glemme din egen eksistens for en stund og ønsker at fordybe dig i stedets skønhed og de monumentale mindesmærker som grædemuren i Jerusalem. Det er den magi, landet indbyder til.  Israel er sådan et sted, at det er fusionen af kulturer, hellighed og natur vidunder som Masada her oven for. Og så er der km af brede strande og en yderst behagelig temperatur.

Jerusalem, the wallLæs mere om Israel som rejseland her. Rejseguiden her på traveltalk fortæller om seværdigheder ohg oplevelser, men foreslår også, hvor  du kunne bo og hvad der er værd at spise. Der er masser at opleve. Det er tilmed nemt at komme gennem told og lufthavn, og så venter eventyret.

Rejseinspiration

TravelTalk - White suitcaseKort over Israel

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters