Sauze d’Oulx, et charmerende skisted i Piemonte

Sauze d’Oulx midt i den italienske, snehvide mælkevej.

Sauze d’Oulx, udtales lige som det skrives og er kendt som en del af den såkaldte italienske ski mælkevej. Hvad er så det? Byen ligger i  et kæmpe skiområde, som på smukt italiensk hedder “Via Lattea”, eller the”Milky Way” eller bare på dansk Mælkevejen.  Et ret så ambitiøst navn for et skiområde og helt uden italiensk beskedenhed. Men det er kæmpe, så de har noget at have det i. Her finder du nemlig også skiområderne Sestriere, Claviere og det franske Montgenèvre. Tilbage til Sauze:

Sauze d’Oulx er et af flere charmerende skisportssteder  i den naturskønne region Piemonte i Italien. Italienerne kan noget med at skabe en perfekt ferie stemning dernede eller rettere oppe  på bjerget, om det er her eller i Livigno, Madonna di Campiglio eller Canazei og mange andre. Både på pisterne og i byerne.

En anden ting, de fleste vil notere sig med glæde er, at pengene rækker langt på din skiferie i Sauze d’Oulx. Måske en medvirkende årsag til, at italienerne selv har taget skistedet til deres hjerter. For os danskere er det et charmerende træk at høre så meget italiensk på stedet. Det og den  gode lokale vin fra Barbera til Barolo  trækker ikke ned. Er du til italiensk vin, så har vi også den historie.

Du kan rejse til Sauze d’Oulz med f.eks. Nortlander, Danski eller Slopetrotters her på siden. Du er et klik fra din næste skiferie. Bedste og helt opdaterede priser direkte fra vore rejsepartnere.

Kort intro til Sauze d’Oulx

Sauze d’Oulx  er skimæssigt indbegrebet af ret nemme, smukke skovruter, som du også kan løbe helt sort,  og hyggelige restauranter på både pisten og nede i byen. Som tidligere olympisk skisportssted med rigtig by er Sauze d’Oulx en af italienernes favoritter. Det hævdes, at byen er fødestedet for skiløb i Italien. Piero Gros er Sauze d’Oulx skisports stolthed. Han var den yngste italiener nogensinde til at vinde et internationalt ski mesterskab. Efter de Olympiske Lege i år 2006 fik skiområdet en renovering med nye lifter og pister, men det har ikke påvirket byens charme negativt, tværtom. Landsbyen er stadig præget af brostensbelagte gader. Er du til mad og vin, så er du landet det rigtige sted. I de smalle gader finder du et stort antal af vinbarer og restauranter, som byder dig på traditionelle italienske retter til rigtig gode priser.

Mælkevejen i Sauze

En del af Mælkevejen og 1.000 kilometer off-piste Sauze d’Oulx ligger i et af Alpernes største skiområder, “Via Lattea”, som betyder Mælkevejen. Området byder på 400 pistekilometer og skiløb op til 2.823 meters højde. Du finder mange idylliske skovruter, som er perfekte til børnene eller nybegynderen. Når sulten melder sig, findes der et utal af hyggelige restauranter på pisten. Der ligger endda en Michelin restaurant, så der er noget for alle. Ikke nok med det. Sauze d’Oulx har en masse pister, der er præparet på italiensk, så det er som at køre ski på brede, lavprofil Pirelli dæk. Skiområdet er også på hele 1.000 kilometer off-piste.
Terrænet vurderer vi som perfekt til skiløberen, som søger ski eventyr, og der er masser af puddersne at slå sig løs i.

sauze-piste-kort-skiferie

sauze-piste-kort-skiferie

Du kan rejse til Sauze d’Oulz med f.eks. Nortlander, Danski eller Slopetrotters her på siden. Du er et klik fra din næste skiferie. Bedste og helt opdaterede priser direkte fra vore rejsepartnere.

Læs mere om Sauze d’Oulz på den officielle lokale hjemmeside.

Mere skiferie?

Her er mere end 70 posts om skiferie. Klik og få skirejseideer!

Udvalgte skiposts kunne være

Ischgl top skisted i Østrig

https://www.traveltalk.dk/ischgl-i-oestrig-2/

Cervinia, et af Italiensk klassiske skisportssteder.

Cervinia, højeste skiferie i Italien. Kender du dette familievenlige skisted ?

Alpe d’Huez er den franske klassiker med le Tunnel, de fede fester og flest soltimer

Alpe d’Huez

Læs og se mere skiferie

Intro til mere end 100 skiartikler og video

Book din skirejse her til bedste priser direkte via førende danske ski rejsebureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters.

Skiferien til Østrig

Freeride ValThorens

Freeride Val Thorens

Skiferien til Frankrig

Skiferie Livigno

Skiferie Livigno

Skiferien til Italien

Samnaun ski terrasse

Skiferie til Schweiz

Skiferie til Spanien

Skiferien til  Norge

Norge

Skiferien til Sverige

Sverige

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Skiferier uden for Europa:

(På vej 2019-20, det bliver reelt stort)

  • USA
  • Canada (Whistler bla.)
  • Argentina

Last minute skiferie ?

Du har en ferie uge, du ikke har brugt eller bare har rigtig meget brug for?

Last minute, afbudsrejser, afbuds skirejser, masser af muligheder:

Skiferie i Zillertal, Østrig præparede pisterSkiferie i Zillertal, Østrig præparede pister

Book din skiferie via Traveltalk.dk

Du kan book dine skirejser direkte fra Traveltalk.dk. Til alle Nortlander’ s, Danski’ s og Slopetrotter’ s rejsemål. Også  afbudsrejser. Klik her og start din søgning.

Kort oversigt

Nyeste Rejseartikler