Amerika

Amerika fra Nordamerika til Sydamerika byder på utrolige rejsemuligheder

Amerika er her forstået som hele det amerikanske kontinent dækker Nordamerika og Sydamerika, også samlet benævnt “den nye verden”. Den samlede befolkning er godt 1 mia., hvoraf 65 procent bor i en af de 3 lande USA, Brazilien og Mexico.
De største byer i Amerika som kontinent er Mexico City (Mexico), New York (U.S.), Sao Paulo (Brazil), Los Angeles (U.S.), Buenos Aires (Argentina) og Rio de Janeiro (Brazilien), alle såkaldte mega cities med 10 mill. indbyggere eller mere.

Topografien er defineret ikke mindst af the  American Cordillera, en lang bjerg kæder, der bogstavelig talt løber helt Alaska og fra Canada (Rocky Mountains) til Columbia i  Sydamerika. Østsiden af kontinenten igen set fra nord til syd er dominereet af  store søer og flodsystemer som  AmazonSt. Lawrence River / Great Lakesbasin, Mississippi, og La Plata. “Amerika” som kontinent strækker sig imponerende  14,000 km fra nord til syd med enorme klimatiske variationer fra tundra i Nord Canada, Grønland (ja) og Alaska til de tropiske regnskove i Mellemamerika og Sydamerika.

Hvem kom til Amerika først ?

De første mennesker kom til Amerika for imellem 42000 og 47000 år siden. Siden kom en immigration fra Asien, andre var inuitterne (måske skal man tro nyeste DSNA forskning fra Sibirien og omegn), der bosatte sig i det allernordligste af kontinenten Som Nord Canada, Alaska og Grønland, ca. 3500 år før vor tidregning.

Vikingerne fandt Amerika lige før år 1000

Længe, længe efter kom vi, ikke dig og mig personligt, men rettere, vikinger ledt af Leif den lykkelige, der kom fra Island og havde koloniseret dele af Grønland, efter han ikke var velkommen i Island længere og “forvildede” sig til Amerika på en rejse ud af Grønland. Sådan lyder en af myterne. En fuldstændig ufattelige bedrift. Det skete nok lige før 1000 efter vor tidsregning. Og første små 500 år efter kom Columbus, og lagde dermed grunden til begreberne “Den nye verden” og “Den gamle verden”. Indianerne, Amerikas rette befolkning blev fordrevet, slået ihjel eller syge af de sygdomme, man havde med fra Europa, som de ikke var resistente imod , eller ikke vidste hvordan man bekæmpede. Så snart var det plads til en betydelig emmigration fra den gamle verden. Den del af historien er velkendt.

Det kæmpestore rejsemål

Traveltalk har inddelt Amerika i Nordamerika (USA; Canada og Mexico) Mellemamerika  og Sydamerika.
USA,  som det vi oftest forbinder med Amerika er et betydeligt rejsemål for danskerne, især Østkysten og New York trækker, men også Florida og Californien fylder pænt i rejsestatistikken.
Sydamerika med Brazilien, Mexico og Chile og  Argentina tiltrækker mange rejsende, der har eventyret i blodet og vil se den nye verden. Chile kender vi som det mest fremgangrige land i Sydamerika med rige mængder råvarer i et meget smukt land med en meget respekteret vinproduktion.

Og Amerika er også det relative smalle stykke mellem Nordamerika og sydamerika: Mellemamerika der har virkelig spændende rejsemål som Costa Rica, Guatemala og Honduras.

Se kortet lige herunder.

Book din rejse
Rejseforsikring Europæiske

Traveltalk vil dække de vigtigste rejselande i Amerika, men også finde små ukendte perler og destinationer med rejseinspiration, rejsetips, rejsetilbud og meget mere. Læs også under Rejsebureauer, Flyselskaber, Forsikring.

Find Drømmerejsen

Vil du finde Drømmerejsen, du måske ikke engang vidste eksisterede ? Prøv “Drømmerejsen” som matcher dine ønskede rejsemål med rejsetemaer, som eventyrferie eller herregårdsferie eller golfferie, og se hvad du får af spændende rejseforslag. Ny måde at få rejseips og inspiration på.

Rejseinspiration fra Amerika

Besøg Cuba

Cuba, få lande har mere eventyr at byde på
Cuba har meget at byde på for den besøgende. Få steder, hvis noget i Caribien, har så meget at fortælle, så meget at vise og så meget at nyde for den rejsende. Romantiske hoteller, fremragende strande, vintage amerikanske biler Listen er lang.
Ikke underligt at dette var det foretrukne sted for den berømte amerikanske forfatter Ernest Hemingway. Han måtte trækkes mere eller mindre ud af landet af de amerikanske myndigheder, da situationen mellem USA og Cuba strammede til i 60´erne. Han var så knyttet til stedet, men hans hus, hans barer, og…

Caribiens mange øer gør det svært vælge

Caribien er 100´vis af øer med perfekt klima
Caribiens mange øer, eller de vestindiske øer er et ørige så langt, som man næsten kan komme i det vestlige Atlanterhav mellem Nord og Sydamerika. Et ørige er også kaldet et archipelago i dette tilfælde bestående af Cuba, Dominikanske Republik, Haiti, Jamaica, Puerto Rico og  Cayman Islands, Ofte kaldet  Greater Antilles. Desuden finder vi mod nord Lucayan Archipelago, der rummer  Bahamas og  Turks og Caicos øerne.
Mød øst finder vi de små Antiller, som bla. består af en gruppe meget  mindre og relativt ukendte øer, som tilhører central- og sydamerikanske lande.
Trinidad & Tobago, to dejlige rejsemål…

Krydstogt i Florida til "ingen penge"

Krydstogt fra Florida til smukke Bahamas.
Et krydstogt i Florida blev svaret på vore bønner om en billig ferie i Florida! Men der var lige nogle overvejelser. Her er historien.
Efter at have været i Florida for at studere var det tiltrængt med en uges anderledes ferie, inden jeg igen skulle hjem til Danmark. Min veninde og jeg gik straks i gang med at finde ud af de forskellige muligheder, og da vi begge var studerende, måtte det ikke være for dyrt. Der gik dog ikke lang tid, før vi faldt over diverse muligheder for et krydstogt fra Florida.
Florida…

Rejsen til Haiti

Haiti ligger på en ø med to forskellige lande og skæbner. 
Haiti deler jord med Den Dominikanske Republik, der er et rigt land med en blomstrende turistindustri, og man flyver typisk hertil, når man besøger Haiti og så fra lufthavnen med taxi el. lign. til Haiti.
Haiti derimod er et af de fattigste lande i den vestlige verden, men kan med forsigtighed og indsigt besøges. Den danske filmmand og forfatter Jørgen Leth boede her i mange år indtil et forfærdeligt jordskælv i 2010 ødelagde hans hus. Og mere tragisk kostede det over 200.000 mennesker livet.
Landets historie er fascinerende og bevægende. Faktisk…

El Salvador - uberørt natur, men ikke helt uden rejseproblemer

El Salvador venter på dig, der vil være først på de nye rejsemål
El Salvador er Mellemamerika´s mindste land, ca. 1/2 af Danmark i størrelse og ca. samme antal indbyggere.
Det er er ikke uproblematisk at rejse i Mellemamerika og i et land med så høj kriminalitet og tilstedeværelse af Zika, men forbavsende nok er turismen i stadig vækst og det kunne jo skyldes et rejsepublikum, som bare vil se et land som en af de første, mere eller mindre “no matter what”, og som ved af erfaring, at det sjældent, er helt så slemt som de officielle advarsler siger.  Man…

Den største ø i Guadaloupe: Den smukke vulkan ø Basse Terre

Basse Terre er en af to største øer på Guadaloupe og udgør det, man kalder “le papillon” eller sommerfuglen Mod vest er det Basse-Terre, en vulkansk bjergø, der trods navnet (basse betyder lav) er den højeste på Guadaloupe med vulkanen La Soufrière  dækket med tæt frodig regnskov og tropisk vegetation og med sin egen Guadeloupe National Park.
Idyllic panoramic view of lush green vegetation and Caribbean sea in the tropical island Guadeloupe. Town Basse Terre in background.
Mod øst men så tæt de to øer er forbundet med en bro, ligger Grande-Terre,  et kæmpe limstens plateau omkranset af skønne hvide strande…

Curaçao

Curacao, det perfekte rejsemål for en drink efter dagens dykning
Curacao er som sine naboer, Aruba og Bonaire hjemsted for rigelige dykkermuligheder. Denne caribiske ø har dannet de mest fantastiske koralrev. Du ser også undersøiske stejle klippevægge og sunkne skibe. Øens dykkersteder er beskyttet mod stærk strøm, og havvandet er varmt året rundt, hvilket gør dette til et godt sted for dem, der vil “blæse deres første bobler” eller lærer nye dykker færdigheder. De fleste af Curaçao’s dykkersteder er tilgængelige fra kysten, og de fleste resorts har smukke koralrev  at udforske. Båddykning/Liveomboard er dog den metode, der vælges til dykkerudflugter…

Rejser til Caribien

Caribien er et af  mest klassiske Bounty drømme rejsemål
Rejser til Caribien opfylder for mange drømmen om kridhvide strande, eventyr, oplevelse af troperne og  de store indtryk med hjem. Det kan også være et krydstogt eller det kan være back packing. Det er charter og det er individuelle rejser. Der er øer, sol og sand nok til alle! Cruises er der især mange af og Caribien er nok det perfekte rejsemål for cruises: Der er ikke langt mellem de nye indtryk, når du yderst behageligt laver din egen island hopping.
Her er en short  liste over danske rejsearrangører, der leverer rejser…

Honduras - en usleben diamant og perfekt for dykkerferie

Billig og storslået ferie med eller uden dykning på Roatan, i Honduras
Honduras er for dykkere, backpackere, globetrottere og first movers, og  landet er et rigtigt godt rejsebud. Honduras er det næststørste land i Mellemamerika og er generelt  ikke for den meget tryghedssøgende rejsende, men der er områder, der er helt sikre, som beskrevet nedenfor.
Honduras betyder “dybder” og refererer til det dybe Caribiske hav, som selveste Columbus efter sigende navngav i 1502. Det er med rejseøjne en usleben diamant: Ikke mange turister her, og masser at opleve og fantastisk natur, og utrolig billigt kan det gøres.
Den bedste dykning er i…

Dykkerferie til Belize

Dit livs dykkerferie til Belize ?
En dykkerferie til Belize står højt på mange dykkeres liste. Den går jo til til  et af verdens største dykkerrev og det største på den nordlige havlvkugle. Kun 10% af det enorme rev er udforsket. Kun overgået i verden af få andre som Great Barrier Reef og Apo Reef ved det sydlige Philippinerne er Belize begavet med et enestående og kolossalt koralrev.

Dykkerferie til Belize dækker et enormt muligt område at udforske
En stor del af revet er beskyttet af “the Belize Barrier Reef Reserve System”, som er et område på 960 km2 i alt, der…

Facts om Amerika

TravelTalk - country fact time icon

03:40 AM

Lokal tid

TravelTalk - country fact currency

Varierer

Valuta

TravelTalk - country fact inhabitants
326.7 Million

Indbyggere

TravelTalk - country fact temperature icon
20 °C

Gns temp.

TravelTalk - White suitcaseKort over Amerika

Nyeste rejseartikler

Populære rejsemål

TEMAREJSER
ALLE LANDE

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

AdventureTravelTalk - white arrow right

SkiferieTravelTalk - white arrow right

StorbyrejserTravelTalk - white arrow right

Mad Og VinTravelTalk - white arrow right

GolfrejserTravelTalk - white arrow right

Aktiv FerieTravelTalk - white arrow right

DykkerferieTravelTalk - white arrow right

RejsenytTravelTalk - white arrow right

KrydstogterTravelTalk - white arrow right

CykelferieTravelTalk - white arrow right

Kunst Og KulturTravelTalk - white arrow right

Yoga & SundhedTravelTalk - white arrow right

Et udvalg af partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Its more fun in the Philippines
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner SKI365 Danmarks
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK