Amerika

Amerika fra Nordamerika til Sydamerika byder på utrolige rejsemuligheder

Amerika er her forstået som hele det amerikanske kontinent og dækker Nordamerika og Sydamerika, også samlet benævnt “den nye verden”. Den samlede befolkning er godt 1 mia., hvoraf 65 procent bor i en af de 3 lande USA, Brazilien og Mexico.

De største byer i Amerika som kontinent er Mexico City (Mexico), New York (U.S.), Sao Paulo (Brazil), Los Angeles (U.S.), Buenos Aires (Argentina) og Rio de Janeiro (Brazilien), alle såkaldte mega cities med 10 mill. indbyggere eller mere.

Topografien er defineret ikke mindst af the  American Cordillera, en lang bjerg kæder, der bogstavelig talt løber helt Alaska og fra Canada (Rocky Mountains) til Columbia i  Sydamerika. Østsiden af kontinenten igen set fra nord til syd er dominereet af  store søer og flodsystemer som  AmazonSt. Lawrence River / Great Lakesbasin, Mississippi, og La Plata. “Amerika” som kontinent strækker sig imponerende  14,000 km fra nord til syd med enorme klimatiske variationer fra tundra i Nord Canada, Grønland (ja) og Alaska til de tropiske regnskove i Mellemamerika og Sydamerika.

Hvem kom til Amerika først ?

De første mennesker kom til Amerika for imellem 42000 og 47000 år siden. Siden kom en immigration fra Asien, andre var inuitterne (måske skal man tro nyeste DSNA forskning fra Sibirien og omegn), der bosatte sig i det allernordligste af kontinenten Som Nord Canada, Alaska og Grønland, ca. 3500 år før vor tidregning.

Vikingerne fandt Amerika lige før år 1000

Længe, længe efter kom vi, ikke dig og mig personligt, men rettere, vikinger ledt af Leif den lykkelige, der kom fra Island og havde koloniseret dele af Grønland, efter han ikke var velkommen i Island længere og “forvildede” sig til Amerika på en rejse ud af Grønland. Sådan lyder en af myterne. En fuldstændig ufattelige bedrift. Det skete nok lige før 1000 efter vor tidsregning. Og første små 500 år efter kom Columbus, og lagde dermed grunden til begreberne “Den nye verden” og “Den gamle verden”. Indianerne, Amerikas rette befolkning blev fordrevet, slået ihjel eller syge af de sygdomme, man havde med fra Europa, som de ikke var resistente imod , eller ikke vidste hvordan man bekæmpede. Så snart var det plads til en betydelig emmigration fra den gamle verden. Den del af historien er velkendt.

Det kæmpestore rejsemål

Traveltalk har inddelt Amerika i Nordamerika (USA; Canada og Mexico) Mellemamerika  og Sydamerika.
USA,  som det vi oftest forbinder med Amerika er et betydeligt rejsemål for danskerne, især Østkysten og New York trækker, men også Florida og Californien fylder pænt i rejsestatistikken.
Sydamerika med Brazilien, Mexico og Chile og  Argentina tiltrækker mange rejsende, der har eventyret i blodet og vil se den nye verden. Chile kender vi som det mest fremgangrige land i Sydamerika med rige mængder råvarer i et meget smukt land med en meget respekteret vinproduktion.

Og Amerika er også det relative smalle stykke mellem Nordamerika og sydamerika: Mellemamerika der har virkelig spændende rejsemål som Costa Rica, Guatemala og Honduras.

Se kortet lige herunder.

Book din rejse
Rejseforsikring 

Traveltalk vil dække de vigtigste rejselande i Amerika, men også finde små ukendte perler og destinationer med rejseinspiration, rejsetips, rejsetilbud og meget mere. Læs også under Rejsebureauer, Flyselskaber, Forsikring.

Find Drømmerejsen

Vil du finde Drømmerejsen, du måske ikke engang vidste eksisterede ? Prøv “Drømmerejsen” som matcher dine ønskede rejsemål med rejsetemaer, som eventyrferie eller herregårdsferie eller golfferie, og se hvad du får af spændende rejseforslag. Ny måde at få rejseips og inspiration på.

Rejseinspiration

1 2 3 5

TravelTalk - White suitcaseKort over Amerika

Nyeste Rejseartikler

Temarejser Alle lande

Mangler du inspiration til din næste ferie så gå på opdagelse i traveltalks mange rejsemuligheder.

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters