Nicaragua

Nicaragua i Mellemamerika er på størrelse med Danmark med hensyn til indbyggertal, men langt større areal. Her oplever du det ægte Mellemamerika med forrygende natur, latino kultur og et stort seværdig land, der reelt tager uger at se. Men mindre kan gøre det, man har jo lov at sample, f.eks. på et cruise! Det er Mellemamerikas største land, men samtidig det tyndest befolkede. Landet grænser op mod Honduras og Costa Rica og har kyster mod Det Caribiske Hav og Stillehavet. Nicaraguas nordvestlige hjørne er bjergrigt med en del vulkaner. Vulkaner medfører frugtbar jord, og Hovedstadsområdet ved Managu er landets tættest befolkede og fyldt spækket med kaffe- og sukkerrørsplantager. Stillehavskysten består af varmt og frugtbart lavland, mens området fra den caribiske kyst og et godt stykke ind i landet er mere ugæstfrit lavland med sumpe, regnskov og et virvar af floder. Kysten langs Det Caribiske Hav er sumpet og mangrovebevokset. Denne kyststrækning kaldes Miskitokysten efter områdets indianske befolkning, miskito-indianerne, der har deres eget sprog og historie.

Kort og godt om landet

Nicaragua er en republik i Mellemamerika. Republikken er arealmæssigt det største land i Mellemamerika, men har også den laveste befolkningstæthed. Mod nord deler Nicaragua grænse med Honduras og mod syd med Costa Rica.

Hovedstad: Managua
Valuta: Nicaraguansk cordoba
Præsident: Daniel Ortega
Befolkningstal: 6,15 millioner (2016) Verdensbanken
Officielt sprog: Spansk

Rejs til Nicaragua med

Albatros Travel
Hannibal Rejser

Se også Den dominikanske republik

Nyeste Rejseartikler

Traveltalk Partnere

Vi har altid partnere på de feriemål du kunne tænke dig at besøge. Klik på et logo for at læse mere om destinationer og muligheder.

Traveltalk - Partner Singapore Airlines
Traveltalk - Partner Copenhagen Airports
Traveltalk - Partner Vacanceselect
Traveltalk - Partner Østrigs Turistbureau
Traveltalk - Partner Adventure Tours UK
Traveltalk - Partner Vindrose Rejser
Traveltalk - Partner Nortlander
Traveltalk - Partner Danski
Traveltalk - Partner Slopetrotters
Translate »