Andermatt, Schweiz byder på sublimt skiløb

Scroll

Skal dine ski til Andermatt i Schweiz i år?

Andermatt er en stærk udfordrer af de måske i Danmark mere kendte skisportsteder: Alle Alpelandene kæmper om dine ski, de skal bare til deres land, synes de naturligt nok, og alle skilande som Østrig, Italien Frankrig og Schweiz leverer en meget fin oplevelse. Det er mere et spørgsmål om, hvad du vægter på din skiferie, så lad os lægge ud med en introduktion til denne top destination i Schweiz, som bekendt mere eller mindre opfandt skiløb.

Så læs gerne her, men tag en Glühwein, blot et forslag, og se denne video først:

 

Det måske mest kendt skisportsted i Schweiz  er Andermatt og burde være en kandidat til din skiferie

Andermatt´s hvide pulversne

Andermatt er kendt for sit pulver. Det er pænt højt mellem 2000 -3000 meter og ligger i en snæver dal i de nordlige alper, hvor det sner en del. Godt for Andermatt og for sikkert også for dig! Hovedparten af pisterne ligger på stejle bjergsider og i lidt skygge af Gemsstock, men det giver jo kun bedre sne. Generelt siger man, at sneen her er lidt bedre her end i Valais regionen, som er Schweiz´ “hovedkontor” for store ski resorts, men dem kommer vi til.
Du skal nok have løbet på ski et par år eller taget dig en stor schnaps før du leger med Gemsstock´s sorte pister. Hovedruten ned er sort, og det er de fleste off-piste ruter med til mellemstationen også, og det samme helt ned til dalen, men tilpas nem af en sort piste til, at alle kommer med ned. Men har du løbet på ski et par år, så er det er en rigtig godt udfordring.

 

Stor udvikling i Andermatt i disse år

Det gamle Andermatt var og er til dels en mindre lidt søvning by, nærmest uforandret i 30 år. Men der skulle ske noget, så i 00´er gik man igang med at bygge en helt ny bydel i udkanten af byen, der også indeholder en 72 hullers golfbane, flere classy hoteller og lejlighedskomplekser og nye restauranter mv. Men man skulle endnu dybere i lommerne: Man investerede i flere 6 personers stolelifter og byggede nabobyerne til, som Nätschen-Gütsch og skiområdet Sedrun, som ligger hele 15 km fra Andermatt. Ja det er nu et  større område og for flere typer skiløbere. Og så sagde Radisson Blu ja tak, det her bliver godt, vi er med. Så der er ingen mangel på gode overnatningsmuligheder. I 2018/18 sæsonen skulle der komme nye gondoler og flere stolelifte. Man går all in i Andermatt.

Alternativer til Andermatt er kendte Verbier, som ligger utroligt godt i forhold til snesikkerhed og skiterræn. Engelberg er også en mulighed og bruges meget af Zürich´s skiløbere i weekenden. Begge er høje dvs over 3000 meter. Begge passerer du på vej til Skt. Moritz og for den sags skyld Italien. Det er en lille perlekæde af ski på højt niveau.

Skifakta for Andermatt

Byen: 1,445 m
Terrænet: 1,445 m til 2,960 m
Lifter: 22
Pister: 120 km, 20% blå, 60% røde, 20% sorte
Lift pass: CHF 273

Traveltalk om Andermatt og skiferie i Schweiz

Lenzerheide er den perfekte skiferie for hele familien

Læs mere om skiferie på www.traveltalk.dk

Et hot skirejsetip mere fra Schweiz, Samnaun, lige på grænsen til Østrig.

Samnaun, toldfrit skiområde i Schweiz med store muligheder

Her er linket til mere end 50 skiferie ideer og artikler og links til gode tilbud.

 

Begynd evt med at læse om et af de mest populære områder i Østrig Ski Amadé og Schladming med 270 lifter og 700 km pister.

Schladming-Dachstein er skiløb i World Cup-klassen

Læs og se mere skiferie

Intro til mere end 100 skiartikler og video

Book din skirejse her til bedste priser direkte via førende danske ski rejsebureauer som Danski, Nortlander og Slopetrotters.

Skiferien til Østrig

Freeride ValThorens

Freeride Val Thorens

Skiferien til Frankrig

Skiferie Livigno

Skiferie Livigno

Skiferien til Italien

Samnaun ski terrasse

Skiferie til Schweiz

Skiferie til Spanien

Skiferien til  Norge

Norge

Skiferien til Sverige

Sverige

Canada. A skier descends a trail on Whistler Mountain.

Skiferier uden for Europa:

(På vej 2019-20, det bliver reelt stort)

  • USA
  • Canada (Whistler bla.)
  • Argentina

Last minute skiferie ?

Du har en ferie uge, du ikke har brugt eller bare har rigtig meget brug for?

Last minute, afbudsrejser, afbuds skirejser, masser af muligheder:

Skiferie i Zillertal, Østrig præparede pisterSkiferie i Zillertal, Østrig præparede pister

Book din skiferie via Traveltalk.dk

Du kan book dine skirejser direkte fra Traveltalk.dk. Til alle Nortlander’ s, Danski’ s og Slopetrotter’ s rejsemål. Også  afbudsrejser. Klik her og start din søgning.

Kort oversigt

Populære rejseartikler